2012. március 30., péntek

Ally Carter: Görbüljek meg, ha igazat mondok...

Fülszöveg:
Miután Cammie Morgan, a Kaméleon, kénytelen volt lemondani elsoő barátjáról, Josh-ról, megfogadta, hogy soha többé nem sodorja veszélybe társait és az iskoláját; zavartalan félévre vágyik. De ezt könnyebb mondani, mint megtenni, ha az ember a CIA örököse és a Kivételes Ifjú Hölgyek Gallagher Akadémiájának diákja… A tanárok titkolóznak, az öreg kastélyba titokzatos vendégek érkeznek, és a Csipkebokor fedőnévről sem tudni, mit takarhat… Megtarthatja-e a lány fogadalmát? Cammie és a barátai falakon másznak át, kémkednek, hogy kiderítsék az igazságot. Bár bíznak képességeikben, ez alkalommal a Cammie szívéért és szeretett iskolájáért folytatott harc keményebb, mint valaha…




Történet:
A Görbüljek meg, ha igazat mondok, a Gallagher lányok 2. kötete. Kár, hogy ez nem jelenik meg valahol a kötet borítóján, hiszen 1. több része is lesz/van még a sorozatnak, így könnyebb lenne sorrendbe tenni őket 2. A Gallagher lányok egy fogalom ! 


Szóval, azt tudjuk, hogy az első részben Cammie románca az édes és aranyos Josh-sal befejeződött - lelepleződtek, és Cammie édesanyja - az iskola igazgatója - módosította Josh emlékezetét. Itt ért véget az első könyv és folytatódik a második...
Cammie nem egy érzelgős fajta - hál' istennek, de érezzük, hogy nehezen viseli Josh elvesztését (elvégre ő volt az első szerelme). Nincs azonban ideje sokat tépelődni ezen, hiszen előtérbe kerül a titokzatos "csipkebokor hadművelet"...
Cammie és a lányok akcióba lépnek, ismét iszonyú vicces helyzetekbe keveredve próbálják kideríteni, mit is jelenthet a fedőnév, mit takar az akció. És mikor megtudják, leesik az álluk!
A lányoknak új helyzettel kell megküzdeniük - ami sokkal nehezebb számukra, mint bármilyen veszélyes kémes akció: kémfiúk érkeznek az iskolába amolyan cserediákként és velük kell együttműködniük. 
Cammie-nek éppen Zachkel, a jóképű és pimasz kémfiúval, aki rögtön az első bevetés alkalmával eltéríti és félrevezeti. De ki Zach? Mit keresnek az iskolában a fiúk? Mit jelent, hogy életbe lép a fekete kód? Ki hazudik és ki mond igazat? 
Cammie-ék ismét számos kérdéssel és rejtélyes helyzettel kerülnek szembe, nagyon szórakoztató és nagyon mókás olvasni.
A sok disztópia után igazán könnyű szívvel olvastam, megmosolyogtatott, felüdített.


Karakterek:
Cammie hozza a szokások formáját: átlagon felüli intelligenciájú, leleményes és erős lány, ugyanakkor magában hordozza az átlag kamaszlányok minden naivitását és határozatlanságát. Még ő, a magasan képzett kém sem érti mindig az élet és főként a fiúk viselkedését, ettől lesz igazán kedves és ifjúsági a könyv.
Új karakter Zach, aki egyszerűen imádnivaló: egyszerre pimasz és kedves, okos és erős, igazi "lányok álma" karakter. Nehéz neki ellenállni - Cammie-nek is - , még akkor is, ha ő kém is, így sosem tudja az ember, mikor mond igazat, és mikor nem...:.-)
Remélem, sok részben felbukkan még!
Ja, és igen: Josh - rajongók is örülhetnek, mert ő is megjelenik egyszer-kétszer..:-)


Borító: 
Az első részt követve az iskolai egyenruhás, csacska lányos ez is....nekem továbbra sem a kedvencem, talán azért mert nem vagyok már iskolás, vagy mert erről nekem automatikusan a pompomlányos-buta-libás jelző jut eszembe...
Harmadik rész várhatóan májusban jelenik meg a Kelly kiadó jóvoltából.


Pontozva 5 pontot kap.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates