2014. május 23., péntek

Together Thor'sday: Stephenie Meyer: Twilight - ékszerek

Akárhogy is nézzük az olvasás szubjektív, magányosan végzett tevékenység. Amit olvasunk, az a miénk, a saját emlékünk, a saját tapasztalatunk, a saját világunk. Amit olvasunk, azt a saját magunk képére formálva teremtjük meg a saját képzeletünkbe, a saját zárt elménkben. S nem is kérdés, hogy ez más nekem, mint Neked vagy bárki másnak.

De mennyire más? Mit gondol más másként, mint én? Ha én így látom, vajon más hogyan? Ha nekem ez a legkedvesebb, vajon másnak miért más az?


Ezekre a kérdésekre alapozva született meg a Together Thor'sday rovat ötlete, amelynek keretein belül, megosztjuk egymással az aktuális, friss olvasási élményeinket, és összevetjük, hogy kinek mi a a könyvben a kedvenc jelenete / idézete / szereplője, mi rázta meg a leginkább, mit szeret benne a legkevésbé, stb.


Together - vagyis együtt: Greylupus-szal és MFKatával, akiknek a véleményét a saját oldalaikon olvashatjátok el!

Eheti közös olvasmányunk - Stephenie Meyer: Twilight / Alkonyat című könyve, illetve sorozata, az a könyv, amit egy időben sikk volt imádni, most sikk utálni, de hősiesen bevalljuk, mi mind a hárman a mai napig szeretjük az egész sorozatot. A könyvekből a választásunk pedig az ékszerekre esett, hiszen valamilyen módon, mind fontos szerepet játszottak a szereplők életében.

Az én választásom a könyvsorozat harmadik és negyedik részéhez kapcsolódik, nevezetesen Bella eljegyzési gyűrűjére, melyet Edwardtól kapott.


"A fekete szatén közepén Elizabeth Masen gyűrűje csllogott és szikrázott a tompa fényben. Hosszú, ovális foglalatban kerek drágakövek sorjáztak csillogva. Maga a gyűrű aranyból volt - finom és keskeny aranypánt. A gyémántokat törékeny aranycsipke vette körül. Még soha nem láttam hasonlót." 

 (Bella - Eclipse - Napfogyatkozás)


A könyvbeli ékszer Edward családi öröksége, legelőször a harmadik epizódban/kötetben bukkan fel, amint Edward egy romantikus este során megkéri Bella kezét, s ő igent mond. 
A filmhez készített gyémántberakású aranygyűrűt Stephenie Meyer maga tervezte meg az Infinite Jewelry Co. közreműködésével.

A gyűrű annyira népszerű lett a rajongók körében, hogy azóta az Interneten is megvásárolható az aranyból vagy fehéraranyból készült gyűrű mása potom 2000 dollárért, ami kb. 400.000 Ft-nyi összeget tesz ki. Természetesen azonban fellelhető a gyűrű bizsu változata is, ami már kb. 35 dollárért megszerezhető (~7000 Ft).



A filmekben Bellát alakító színésznő, Kristen Stewart a forgatás alatt használt ékszerek és kiegészítők nagy részét megtarthatta a munkálatok végeztével, s természetesen ez alól nem volt kivétel az Edwardtól kapott gyűrű sem. A színésznő így nyilatkozott a gyűrűvel kapcsolatban:

"Igen, még szép, hogy azt is megtartottam. Nagyon ragaszkodom hozzá. Ezek a gyűrűk tényleg nagyon fontosak nekem. Imádom őket."


A gyűrű valóban szép, nem hiszem, hogy sok lány akadna, aki visszautasítaná. Főként, ha összekötjük a sármos és lovagias vámpírfiú romantikus és szívdobogtató lánykérésével. Nézzük meg!



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates