2013. január 22., kedd

Új év - új könyvmegjelenések

Nemrég olvastam egy roppant találó kis idézetet Müller Péter tollából, ami nagyon megtetszett, s bár semmi köze nincsen a friss könyvmegjelenésekhez, szeretném megosztani Veletek...

Mindenki csak önmagát tudja kiolvasni a könyvből. A saját szerelmét, a saját emlékét és a maga tapasztalatát. (...) Mert hiába olvasol valamit, azt még a saját képzeletedben is meg kell teremtened. A te valóságodban, amely más, mint az enyém vagy bárkié. Minden olvasás: újrateremtés.

Milyen igaz, nem? És milyen szép gondolat...Tökéletes magyarázata annak, hogy miért is olvas az ember. Hogy miért is szeretünk olvasni mi, és mit veszít az, aki nem olvas: egész világokat, egész valóságokat enged ki a kezéből...

Persze most nem is erről szerettem volna írni. Hanem arról, hogy az új év kezdetén ismét várhatunk néhány könyvet, amelynek segítségével világokat teremthetünk magunknak/magunkban...
Lássuk:

Rachel Ward: Számok - A káosz

Kiadó: Főnix Könyvműhely
Oldalak száma: 280 oldal
Borító: puhatáblás
ISBN: 9789637051432
Nyelv: MAGYAR
Megjelenés: 2013. január 32.
Sorozat: A Számok trilógia második kötete


Fülszöveg:
Adam „számokat” lát – amikor az emberek szemébe néz, meglátja a haláluk dátumát, ahogyan az anyja, Jem is látta. 
Adam nehezen birkózik meg ezzel a rettentő képességgel, és amikor ráébred, hogy a környezetében mindenkinek ugyanaz a szám rendeltetett, rettegni kezd attól, mi vár rájuk majd 2027-ben. Hogy ráleljen a megoldásra, Adam kétségbeesett kutatásba kezd. 
Mi történhet: háború, atomkatasztrófa, pusztító vírusok? Az világos, hogy valami nagy dolog közeleg.. 
De mi? És mit tehet ő ellene?

Saját megjegyzés:
Amikor az első részt olvastam, faltam a sorokat. Nagyon szerettem a könyv realitását, fanyar stílusát, még a nyelvezetét is helyénvalónak és szükségesnek éreztem - annak ellenére, hogy nagyon sok bírálatot és negatív kritikát kapott az olvasóktól. A történet is mindenképpen érdekes volt és hátborzongató a befejezése. 
Adam sztorija szintén nagyon biztatóan hangzik, sok izgalmat, sok érdekfeszítő rejtélyt ígér. Én egészen biztosan olvasni fogom! 


Amanda Stevens: Örök kísértés

Kiadó: ATHENAEUM Kiadó
Oldalak száma: 352 oldal
Borító: Füles, kartonált
Súly: 200 gr
ISBN: 9789632932415
Megjelenés: 2013. február 28.
Sorozat: A Sírkertek királynője trilógia első kötete

Fülszöveg:
A Sírkertek Királynője trilógia első darabja. A fiatal és titokzatos Amelia Gray sírkő-restaurátor, aki látja a halottak szellemét. Az élősködő kísértetek azonban soha nem tudhatják meg, hogy látja őket, hiszen akkor élete veszélybe kerülhet. A lány ezért elkerüli azokat az élőket, akiknek nyomában szeretteik nyughatatlan szellemei járnak. John Devlin detektívnek brutális gyilkosságok felderítésekor lesz szüksége Amelia segítségére, ám a férfit árnyékként követi elhunyt felesége és kislánya. A lány hiába küzd a férfi iránt érzett vonzalmával, miközben látja azt is, ahogy a kísértetek parazitaként szívják el a férfi életerejét. Azonban hiába igyekszik tartani a távolságot, a kettejük közti vonzalom elmossa a határokat e világ s a másvilág között. 

Saját megjegyzés:
Egy új sorozat az Athanaeum Kiadó jóvoltából kísértetekkel, temetőkkel, gyilkosságokkal...Igen biztatóan hangzik és nagyon kíváncsivá tesz. Azon, hogy ismét egy trilógia - már meg sem lepődünk.


Thomas Steinbeck: Ezüst lótusz

Kiadó: Kossuth Kiadó
Oldalak száma: ? oldal
Borító: 
ISBN: 9789630971836
Megjelenés: 2013. 
Sorozat: Önálló kötet

Fülszöveg:
Hammond hajóskapitány távolkeleti útja során beleszeret egy gazdag kínai kereskedő lányába. A lány, Ezüst Lótusz, amellett, hogy csodaszép, kitűnő tehetséget mutat mindenhez, akármibe is fog; legyen az idegen nyelvek tanulása, matematika, orvostudomány, hajózás vagy bármi más. A fiatalok között eltérő kultúrájuk, neveltetésük és szokásaik ellenére mindent elsöprő szerelem születik. A megindító történet a Kelet egzotikumáról, a rohamosan iparosodó Nyugat kapitalista fejlődéséről, valamint e két világ egymásra gyakorolt hatásáról mesél. „Csodálatosan megírt történelmi regény, a népmesék józanságával és kedvességével" – T.C. Boyle „A Nobel-díjas John Steinbeck legidősebb fia izgalmas romantikus történelmi regényt írt… Hiteles történelmi keret, látványos leírások, erőteljes szereplők és igazi érzelmi mélység jellemzi az Ezüst Lótuszt" – Publishers Weekly

Saját megjegyzés:
Nos, a sok disztópia, fantasy és ifjúsági könyv után néha jólesik valami más. Mondjuk egy kis történelmi romantikus...És hát - be kell valljam -, roppantul kíváncsivá tett az a tény is, hogy a könyvet nem más írta, mint John Steinbeck, az Édentől keletre írójának legidősebb fia. Tudom, nem szabadna egyből elvárásokkal a fejemben nekikezdeni, de ezt nagyon nehéz kikerülni... A lényeg: kíváncsi vagyok, mit örökölt ez a "fiú" az apjától...:)


Rachel Vincent: Lélekmentők

Kiadó: JAFFA KIADÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. 
Oldalak száma: 300 oldal
Borító: KARTONÁLT
Súly: 350 gr
ISBN: 9786155235443
Megjelenés: 2013. február 15.
Sorozat: Sikoltók sorozat második része

Fülszöveg:
"Az Alkonyat-rajongók imádni fogják!" - (Kirkus Reviews). "Csodálatosan kidolgozott karakterek, letehetetlen könyv" - (TeensReadToo.com) - Kaylee Cavanaugh megérzi, ha valaki a közelében meg fog halni - a Lélektolvajok óta tudjuk, hogy ilyenkor egy láthatatlan erő arra kényszeríti, hogy sikítson, akár egy lidérc. Amikor azonban a mindenki által irigyelt popsztár, Eden összeesik a színpadon, és Kaylee nem sikít, már biztosra vehető: ennek nyomós oka van. A lányt nem hagyja nyugodni az eset - lóg az iskolából, édesapja szobafogságra ítéli, és még a pasija hűsége is megkérdőjeleződik. No de mi bolygatta így fel a mindennapokat? A válasz egyszerű: a mit sem sejtő fiatalok hírnévért-pénzért cserébe eladják a lelküket az Alvilágnak, ám a következményekkel nem számolnak. Kaylee minden erejével azon van, hogy megmentse a lelkeket, de azt maga sem gondolta volna, hogy eközben a saját lelkét teszi kockára. "Nem lenne jó, ha a lelked nélkül halnál meg. Ezt hidd el nekem. - Addy lélegzetvétele kapkodóvá vált. Ütőere kiemelkedett a nyakából, és vadul verdesett a félelemtől és az értetlenségtől. Akadozva suttogta el a kérdést: - És erről honnan tudtok, srácok? - Ugyanonnan, ahonnan arról, hogy Eden meghalt. - Tod magához húzta Addyt, és szinte közvetlenül a fülébe beszélt, csendes, a félelemtől érdes hangon. - Addison, ha meghalsz úgy, hogy a lelked annál a pokolfajzatnál van, ő alakot ad neked majd az alvilágban, és te örökre a tulajdonában maradsz. Örökre, Addy. A fájdalmadból fog táplálkozni. Felhasít téged, és hagyja, hogy kivérezz." 

Saját megjegyzés:
Nos, aki olvasta a Sikoltók első részét, a Lélektolvajokat, annak nem is kérdéses, hogy miért is akarja valaki a második részt is...Mert izgalmas (Tod...), különleges (Tod..), újszerű (Tod...) és romantikus...(Tod...) :)


Jane Johnson: A szultán felesége

Kiadó: ATHENAEUM KÖNYVKIADÓ KFT. 
Oldalak száma: 464 oldal
Borító: FÜLES, KARTONÁLT
Súly: 300 gr
ISBN: 9789632932293
Megjelenés: 201 3. február 15.
Sorozat: Önálló könyv

Fülszöveg:
1677-et írunk. A két szolgálóleányával London felé, jövendőbelijéhez tartó szőke és kék szemű angol lány, Alice hajóját kalózok támadják meg. A kalózok a szép szüzet a szultánnak szánják, s nagy haszonnal el is adják a meknesi háremébe. A Versailles-i kastélyt felülmúlni vágyó, nagy lendülettel épülő meknesi szultáni palota legtöbb lakójának sorsát és mindennapjait a szultán kegyetlensége, és első felesége, Zidana intrikái határozzák meg. Egy nap Nus-Nus, a szultán írnoka, egy szudáni fekete törzsfőnök elrabolt fia a méregkeverőnél hagyja a Zidana által rendelt szerek listáját, és amikor visszatér a boltba, a kereskedőt holtan találja. A hirtelen megjelenő katonák az írnokot fogják le. Alice-hez hasonlóan, Nus-Nusra is szörnyű sors vár. Szorult helyzetükben egymásnál keresnek támogatást és menedéket, végül együtt szőnek terveket a hárem és a palota elhagyására, s a fekete fiú és a fehér angol lány egymásba szeretnek. Vajon sikerül elkerülniük balsorsukat és megmenekülni a biztos halálból? Milyen élet vár rájuk a fehér Európában?

Saját megjegyzés:
Úgy tűnik, mostanában picit túlteng bennem a romantika és a történelem iránti vágyam, mert előszeretettel lapozgatom ezeket a témájú könyveket és vágyom őket olvasni...Ezzel valamiért különösen így vagyok: talán a kultúrák keveredése, a hányattatott sors miatt, de mindenképpen érdekel és szeretném elolvasni. Hamarosan sort is keríthetünk rá...



Nalini Sign: Angyalárny

Kiadó: Egmont Dark
Oldalak száma: 400 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 1400 gr
ISBN: 9789633433706
Kiadás éve: 2013. január 30.
Sorozat: Angyali vadász 5.


Fülszöveg:
Az éjfélszín szárnyú Jason az árnyak között érzi otthon magát. De amikor India arkangyalának, Nehának férjét holtan találják a palotájában, a kémmester kénytelen kilépni a fénybe. Egy arkangyal őrült haragja ugyanis szörnyű pusztítást végezhet a világban, Jasonnek pedig meg kell találnia a gyilkost, hogy ezt megelőzze. De Neha bizalmának ára van: a kémmesternek az arkangyal vérvonalához kell kötnie magát, véresküt kell tennie Mahiya hercegnőnek. A lánynak, aki szörnyű titkokat hordoz a szívében, és már senkiben sem bízik meg. Legfőképpen nem egy ellenséges kémmesterben. A gyilkos után kutatva Jason és Mahiya egy évszázados rémálom közepébe cseppen. A váratlan szenvedély feltámadó, fekete vihara pedig mindkettejüket magával ragadja könnyen lehet, hogy a halálba. - Nalini Singh írónő a paranormális romantikus regények ünnepelt és elismert szerzője. Írásaiban mindig lenyűgöző világokat, különleges hősöket, izgalmas kalandokat és csodálatos szerelmeket teremt.

Saját megjegyzés:
Nos, ez az a sorozat, ami eddig engem még nem fogott meg, nem kapott el, annak ellenére, hogy tudom, hogy mennyien szeretik és rajonganak érte.... Nem mondhatom azt, hogy nem tetszik - hiszen még csak az első részt sem olvastam el. De olvastam már más Nalini Sigh könyvet és az nem igazán volt az én stílusom... Pontosabban: a karakterek nem voltak a kedvemre valók.
Persze, lehet, hogy ez más. Lehet, hogy ennél a sorozatnál egészen más típusúak a főszereplők, és más oldalról közelíti meg őket az írónő...Elképzelhető. Lehet, hogy adok neki majd egy esélyt...


Karen Chance: A hajnal átka

Kiadó: Cor Leonis 
Oldalak száma: 460 oldal
Borító: puhakötés
Súly: 1400 gr
ISBN: 9789633433706
Megjelenés: 2013. január 30.
Sorozat: Cassandra Palmer 4.

Fülszöveg:
Noha Cassandra Palmer nagy hatalommal bíró Pythiává vált, ez egyáltalán nem készteti visszavonulásra azokat, akik a halálát kívánják. A természetfeletti lények világában kevesen örülnének annak, ha az önfejű Cassie foglalná el a legfőbb jövőbelátó posztját – és minden tőlük telhetőt el is követnek, hogy mielőbb eltegyék láb alól. 
A vámpírok Szenátusa támogatja ugyan Cassie-t új tisztségében, ám az általuk biztosított védelemnek ára van: szövetségre kell lépnie a szexi vámpír nagymesterrel, Mirceával, aki saját tulajdonaként tekint a lányra. 
Ám még a vámpíroknak is komoly gondot okozhat Cassie életének megóvása, hiszen Apollo, az önjelölt istenség, a Pythia hatalmának forrása az ellenfelük. Hogy megmentse saját életét – és mellesleg a világot – Cassie-nek szembe kell néznie teremtőjével…
„Karen Chance elfoglalta helyét Laurell K. Hamilton, Charlaine Harris, Mary Janice Davidson és J. D. Robb mellett.” (SF Revu)

Saját megjegyzés:
Szintén egy sorozat, amit még nem kezdtem el, mégis hosszú idő óta a várólistámon tartózkodik...Talán most már nem sokáig...



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates