2013. február 28., csütörtök

Februári gyarapodás

Február...már a február is elmúlt, pedig még csak most kezdődött az év...bizony, gyorsan megy az idő, és gyorsan fogy a hely a könyvespolcomon...illetve fogyna, ha lenne még, de sajnos már egy ideje nincs... az új pedig csak nem akar elkészülni (csak egy jótanács: sose hagyd, hogy a férjed saját maga tervezze és csinálja meg a bútorokat, mert akkor várhatsz rá jóideig. Igaz, hogy egyedi lesz, különleges és csodaszép, de ha a könyvek szaporodnak, akkor nincs idő a várakozásra, nem igaz? ...)

Minden fogadalmam ellenére pénzt is költöttem februárban a könyvvásárlásra, még akkor is, ha csupa-csupa féláras akciót fogtam ki, és igazán kihagyhatatlan akciók voltak. Ráadásul mind olyan könyv, amire már elég régóta fáj a fogam, és egészen biztosan tudom, hogy szeretni fogom őket. 



Sikerült egy-két feleslegessé vált könyvemtől megszabadulni is, és helyette olyanokat beszerezni, ami jobbnak, olvashatóbbnak, nekemvalóbbnak tűnik. Ezek:



 És végül... mostanában nem megy valamiért annyira az olvasás..Lassan, nehézkesen haladok a könyvekkel - még azokkal is, amik jók és alapvetően tetszenek. De jön a tavasz, és én most már másra is vágyom: lakáscsinosítgatás, új ruhatár, kertrendezés, kulturálódás, új ételek...És itt jön a képbe Jamie...

Teljesen rákattantunk - igen, ilyen csúnya kifejezéssel élve. Merthogy így van. Minden este Jamie Oliver főzős DVD-it nézzük, ámulunk-bámulunk, csorog a nyálunk, feljegyezzük a fejünkbe a recepteket és mindent ki akarunk próbálni. 
Az egy ideig kielégítette az igényeinket, hogy kipróbáltunk minden Jamie-féle szószt és fűszert, amit csak lehet kapni, de most már az sem elég! Több kell! Az kell, amit Ő főz...Így aztán nem szorul magyarázatra az, hogy mit keres a friss beszerzéseim között az alábbi két - egyébként gyönyörű, de igen drága! - könyvecske:


 Jó olvasást, csoda-ízű ételeket Mindenkinek! 





2 megjegyzés:

abstractelf írta...

Jófélék, jófélék. :) Főleg ott a Patrick Ness szekciónál gyönyörködtem nagyokat. :) És a Könyvtolvaj... *all my feelings*

Roni olvas írta...

:) Igen, emlékszem ám, hogy Neked nagy kedvenced Ness... azt hiszem, ezután nekem is az lesz :) A könyvtolvajt pedig nemsokára elkezdem...izgatottan várom..:)

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates