2012. május 7., hétfő

Májusi vágyak


Laini Taylor: Füst és Csont leánya

Kossuth Kiadó
ISBN: 9789630970327
432 oldal
Megjelenés: május 10.


Fülszöveg: Egyszer volt, hol nem volt, történt egyszer, hogy egy angyal meg egy ördög egymásba szeretett. Nem lett jó vége. Így kezdődik a 17 Karou története. A valódi kék hajú lány Prágában él és rajzolni tanul, ám gyakran hiányzik az iskolából, mert időről időre távoli és veszélyes küldetéseket teljesít titokzatos és végtelenül rút nevelője, Kénkő parancsára. Kénkő boltjából kilépve ugyanis a világ legkülönbözőbb pontjain találja magát, és mindenhonnan fogakat kell vinnie Kénkőnek, aki kívánságteljesítő gyöngyökkel fizet a fogakért. Egy ilyen küldetésen méri össze Karou először az erejét Akivával, az emberfeletti szépségű szeráffal. Az első találkozást azonban több is követi a mai Prágában és más korokban, más világokban, mert tér és idő nem szab korlátot a kimérák és a szeráfok időtlen idők óta tartó könyörtelen küzdelmének. Hogy kik a kimérák, és kik a szeráfok? Kik az ördögök, és kik az angyalok? Jó-e a szép, és szép-e a jó? No és kicsoda valójában Karou, akinek a neve egy bizonyos nyelven azt jelenti, „Remény”? Lainie Taylor fantáziában, egészen eredeti ötletekben, kiszámíthatatlan fordulatokban és érzelmekben gazdag regényéből kiderül.

Saját megjegyzés: Már régóta vártam ezt a könyvet, hiszen mindenhol csupa-csupa dicsérő szót lehet róla olvasni. Most - a Lázadó után - kicsit alábbhagyott a lelkesedésem, egy időre mintha elegem lenne az angyalokból, de mégis... várom, hátha ez a könyv majd visszaadja az Angyalokba mint szeretett csodalényekbe vetett hitem :-)



Josephine Angellini:  Baljós csillagok

Ciceró Kiadó
14 éves kortól
Kategória: ifjúsági irodalom
Fordította: Lacza Katalin
432 old., fűzött
Várható megjelenés: május-június

Fülszöveg: Vajon szembeszegülhetsz-e a sorsoddal?
Helen Hamilton tizenhat éven át próbálta eltitkolni, hogy más, mint a többiek, ami igencsak nehéz feladatnak bizonyult egy olyan apró és nyugodt szigeten, mint amilyen Nantucket. A helyzet azonban egyre vészjóslóbbá válik: Helen rémálmokat lát, és amikor felébred, az ágyneműje csupa piszok és por. Az iskolában hallucinációk gyötrik: minduntalan három nő jelenik meg előtte, akiknek szeméből könnyek helyett vér hullik.
Amikor Helen először találkozik Lucas Delosszal, még nem sejti, milyen szerepet szán kettejüknek a sors abban a tragédiában, amely a történelem során újra meg újra megismétlődik. Ahogy Helen fokozatosan földeríti ősei titkát, rá kell jönnie, hogy a mítoszok nem csupán legendák. És azzal is szembesülnie kell, hogy még a félistenek sem tudnak szembeszállni az erővel, amely hol egymás mellé sodorja a fiút és őt, hol elszakítja őket egymástól.

Saját megjegyzés: Már sok könyvet olvastam ebben a témában, nevezetesen a reinkarnációs szerelemről... Volt köztük jó is, rossz is... Kíváncsian várom, ez vajon melyik kategóriába fog tartozni...:-)


Sam Enthoven: Mászkák...

Pongrác Kiadó
Eredeti cím: Crawlers
Fordító: Zubovics Kata
Terjedelem: 288 oldal
Kivitel: Keménytáblás
ISBN szám: 978-615-5131-15-8
Már megjelent!


Fülszöveg: Négy fiú és négy lány színházba indul. Sejtelmük sincs arról, hogy nem fogják látni a darabot. Egy rémálom veszi kezdetét. Az épület alatt szörnyű titok lappang. És most szabadon engedték...

Saját megjegyzés: Igazából ezen a pár soros fülszövegen kívül semmit sem tudok a könyvről. Volt a Pongrácnak egy játéka a molyon és szerettem volna ott megnyerni, de sajnos nem sikerült :-D Azért továbbra is kíváncsi vagyok rá, izgalmasnak, rejtélyesnek ígérkezik :-) Miért nem ír már róla valaki egy értékelést/bejegyzést? :-D Én már szívesen írnék! :-)

1 megjegyzés:

MFKata írta...

A Mászkák Pongrác napon féláras lesz ;-)

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates