2012. november 14., szerda

Karácsonyi könyvajánló - barátnőknek, testvéreknek

A tegnapi könyvajánlóban olyan köteteket ajánlottam, melyek leginkább a szépirodalom kategóriájába voltak sorolhatók. Ezért elsősorban anyukáknak, nagymamáknak, komolyabb gondolkodású, magasabb eszmei mondanivalóra vágyó olvasóknak ajánlottam őket.
Vannak azonban, akik egy könyvtől leginkább azt várják el, hogy szórakoztassa, kikapcsolja őket, hogy könnyed stílusukkal, hétköznapi hangvételükkel elfeledtesse velük a mindennapok gondjait és problémáit. 

Az ő igényeiket azt hiszem, leginkább a lektűr irodalom elégíti ki - s valljuk be, néha valóban jólesik ez a könnyed, szórakoztató hangnem, amely ezekre a könyvekre leginkább jellemző.

Mai karácsonyi könyvajánlóm tehát Nekik szól: az igazán szórakoztató irodalom kedvelőinek:


barátnőknek, húgoknak, nővéreknek, unokatesóknak, sógornőknek...


Sylvia Day: Hozzád kötve

Kiadó: Ulpius Ház Könyvkiadó KFT. 
Oldalak száma: 412 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 330 gr
ISBN: 9789632546940
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3.999,- (Internetes ár: 2.999,- 7books.hu)

Fülszöveg:
Ha könyvet kellene ajánlanom azoknak az olvasóknak, akik szeretik az Ötven árnyalat trilógiát, elsőként ezt a perzselő szerelmi jelenetekkel teli művet ajánlanám. - (Dear Author). Gideon Cross olyan erővel lépett be az életembe, mint a sötétségbe hasító villám. Ez a gyönyörű, sugárzó férfi maga volt a fehér izzás. Soha eddigi életemben senki és semmi nem vonzott még ilyen ellenállhatatlanul. Úgy vágytam az érintésére, mint drogos a napi adagjára, bár éreztem, hogy elgyengít, mégsem tudtam, nem is akartam ellenállni. Sérült és törékeny lettem, ő pedig oly könnyedén megtörte az ellenállásomat, és áthatolt az eddig kemény páncélon. Gideon birtokában volt a tudásnak. Megvoltak a maga démonai. Egymás tükörképeivé váltunk, visszavetítve a másikra legbensőbb világunkat, legmerészebb vágyainkat. Szerelme megbéklyózott, átformált, és én csak azért esedeztem, nehogy kínzó múltunk elszakítson minket egymástól. "Day erőteljes története felizgatja s magával ragadja az olvasót." - (RT Book Reviews)

Kinek ajánlom?
Azoknak, akik szeretik a romantikus/erotikus irodalmat, a forró szerelmi jeleneteket - talán nagymamáknak nem ajánlanám....


Alex Miller: Lovesong

Kiadó: Libri Könyvkiadó
Oldalak száma: 374 oldal
Borító: Puhatáblás 
Súly: 350 gr
ISBN: 9789633101254
Kiadás éve: 2012 
Ár: 2.990,- (Internetes ár: 2.243,-)

Fülszöveg:
A Café Chez Dom Párizs egyik külkerületében bújik meg, ahová turisták nemigen jutnak el. A tulajdonos, Houria és fiatal unokahúga, Sabiha a helyi vágóhídon dolgozó észak-afrikai bevándorlóknak kínál házias ételeket és menedéket. Egy napon azonban az ausztrál John menekül be a vendéglőjükbe a hirtelen kitört vihar elől. Ennek a véletlennek köszönhetően veszi kezdetét a tragikus kimenetelű szerelmi kaland...
Évekkel később John már Melbourne egyik külvárosában éli rendezett életét gyönyörű, egzotikus feleségével, Sabihával és a kislányukkal. Ám továbbra is kísérti mindaz, ami Párizsban történt velük. Úgy dönt, felfedi titkát az idősödő írónak, Kennek, hogy a segítségével rátalálhasson a megértés és megbocsájtás lehetőségére...
Alex Miller világszerte népszerű és sikeres, számos díjjal kitűntetett ausztrál író, aki lenyűgöző érzékenységgel ír a hétköznapi emberek magánéletének rejtelmeiről. Eddig tíz regénye jelent meg. A "Lovesong" 2011-ben Ausztráliában az év könyve lett.

Kinek ajánlom?
Barátnőknek, testvéreknek, unokatestvéreknek, anyukáknak, nagynéniknek - mindenkinek, akik szeretik a megható, megrázó szerelmi történeteket.


Vass Virág: Ringass Amadeus

Kiadó: Ulpius Ház Könyvkiadó KFT.
Oldalak száma: 412 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 440 gr
ISBN: 9789632545875
Kiadás éve: 2012
Ár: 3.499,- (Internetes ár: 3.324,- libri.hu Most 1+1 akcióban)

Fülszöveg:
Mit lehetne elmondani Jonas és Bori szerelméről?
Hogy szinte gyerekek voltak még 1989-ben? Hogy Jonas átment stoppal a berlini falon, és Bori az egész világot felforgatta dühében? Hogy meg volt írva előre: szeretni, ismerni, sajnálni és siratni fogják egymást?
Bori és Jonas húsz évvel később egyszerre lépnek egy berlini szálloda forgóajtajához. Továbbmennek? Felismerik egymást?
A múltból felvillanó kamaszszerelem különös megvilágításában egy férfi, egy nő és a hozzájuk tartozó emberek kapcsolatának rejtett dimenziói tárulnak fel.
Egy szerelmi történet, amely több évtizeddel a hősök születése előtt kezdődik… Mindannyiunk regénye, akik beleszülettünk egy a felmenőink által megkezdett történetbe. A Ringass, Amadeus rólunk szól, akik kíváncsiak vagyunk magunkra. Gyermekmagunkra. Felnőttmagunkra.
De legfőképp a szerelem szavatosságára.

Kinek ajánlom?

Barátnőknek, húgoknak, nővéreknek, sógornőknek - mindenkinek, aki szereti a szerelmes regényeket, az érdekes történeteket, női sorsokat...


Milly Johnson: Yorkshire puding Klub

Kiadó: Ulpius Ház Könyvkiadó KFT.
Oldalak száma: 454 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 360 gr
ISBN: 9789632545943
Kiadás éve: 2012
Ár: 3.499,- (Internetes ár: 2.624,- 7books.hu)

Fülszöveg:
Három, a negyvenes éveihez közeledő dél-yorkshire-i barátnő egyszerre esik teherbe, miután elzarándokoltak egy ősi termékenységi szoborhoz.
A terhességgel Helen legszebb álma válik valóra, bár cseppet sem rózsás a helyzete. Nemcsak múltjának démonjaival kell megküzdenie, hanem a látszólag tökéletes házassága is épp most jut válságba.
Janey kész katasztrófaként éli meg ezt az állapotot, attól fél, örökre búcsút mondhat a karrierjének. Nem is érti, hogyan történhetett, hiszen férjével, a babavárástól teljesen felvillanyozódott George-dzsal mindig nagyon vigyáztak.
Elizabeth megnyomorított gyermekkora és érzelmi bizonytalansága miatt úgy gondolja, hogy soha nem lenne szabad gyereket vállalnia. Gyötri a kétség, hogy képes lesz-e szeretni a születendő babát.
A "Yorkshire puding Klub" három, válaszút elé kerülő nő megható és bájos története. Helen ellaposodott házassága újjáéled, Janey elkezd végre hinni önmagában, Elizabeth sivár élete pedig melegséggel és szerelemmel telik meg.
A 150 centi magas Milly Johnson regényeket és üdvözlőkártyákat ír. Amikor éppen nem ír, akkor olasz nyelvet tanul, olvas, vagy iskolai egyenruhákat vasal. Két fiával és számos kerge háziállattal Barnsley-ben, Dél-Yorkshire-ban él.

Kinek ajánlom?

Barátnőknek, testvéreknek, unokatestvéreknek, sógornőknek - mindazoknak, akik szeretik a bájos, vicces, könnyed történeteket, és szívesen olvasnak különböző női sorsokról és életekről. 


Fabio Volo: Ráadásnap

Kiadó: Európa Kiadó
Oldalak száma: 304 oldal
Borító: Keménytáblás
Súly: 360 gr
ISBN: 9789630794565
Kiadás éve: 2012
Ár: 3.200,- (Internetes ár: 2.400,- 7books.hu)

 Fülszöveg:
Nem az a kérdés, hogy mennyit kell várni, hanem hogy kire vár az ember.
Ébresztő, kávé, villamos, iroda, konditerem, pizza, mozi, szex - ex...
Giacomo megrögzött agglegény. Harmincöt évesen egyszerre kisfiú és macsó, nagydumás nőcsábász, afféle "érzelmi fogyatékos", akinek minden nő tetszik - csak ne maradjon sokáig!
Egy napon munkába menet a villamoson megpillantja Michelát, aki épp az ellentéte: túlságosan komoly, igényes, neki senki sem elég jó. Menekülnek is előle a férfiak. Bár két hónapig együtt villamosoznak reggelente, Giacomo sem meri lerohanni, mi több, ez eszébe sem jut. Mikor végre összeismerkednek, kiderül, hogy a lány másnap Amerikába költözik. Giacomo attól fogva nem találja a helyét. Utánamegy New Yorkba. Kitalálnak egy játékot, hogy, úgymond, összecsiszolják kettejük igényeit. Kilenc napot fognak együtt tölteni a legkomolyabb szerelem és összetartozás jegyében. Kilenc nap édes élet, egy perccel sem több. Hosszú távra tervezni, komolykodni tilos!
Így indul ez a mai románc egy érzelmi fogyatékossal.
Fabio Volo ismert olasz színész, riporter, író és újságíró. Olaszországban eddig hat regénye jelent meg, a Ráadásnap ezek sorában a negyedik. Öniróniával teli, könnyed, vicces, mégis tartalmas olvasmány, amelyben gyakorlatilag minden téma terítékre kerül: ébresztő, kávé, villamos, iroda, konditerem, pizza, mozi, szex, ex - satöbbi...
Az író főszereplésével film is készült belőle.

Kinek ajánlom?

Mindazoknak, akik szeretik a könnyed, humoros, mindennapi történeteket.


Menna Van Praag : Szerelem, pénz és csokoládé

Kiadó: SYNERGIE, PRÁGA
Oldalak száma: 216 oldal
Borító: Ragasztott
ISBN: 9788073702182
Kiadás éve: 2012
Ár: 2.990,- (Internetes ár: 2.392,- libri.hu)

 Fülszöveg:
Maya a tökéletes életről ábrándozva éli mindennapjait, és a számára elérhetetlen férfiak iránt táplál reménytelen érzelmeket. Jobbára a csokoládéfogyasztásban talál vigasztalást. Aztán egy titokzatos idegennel való találkozás hatására spirituális utazásra indul, hogy megtalálja mindazt, amit mindig is keresett... A Szerelem, pénz és csokoládé egy kedves és megható történet a szerelemről, bátorságról és megvilágosodásról, és arról, hogy mi mindenre vagyunk képesek, ha megnyitjuk szívünket az élet spirituális titkai előtt. Egy mese az átalakulásról, amelyből megtudhatjuk, hogyan szeressünk anélkül, hogy elveszítenénk önmagunkat, hogyan találjunk olyan munkát, amelyben kiteljesedhetünk, és hogyan válhat a csokoládé a szenvedés helyett az élvezet egyik forrásává.

Kinek ajánlom?
Barátnőknek, húgoknak, nővéreknek, sógornőknek, anyukáknak - azoknak, akik nyitottak a spirituális dolgok, az ezotéria iránt, akik szeretik az érzelmes, tartalmas regényeket.


Mary Horlock: A hazugságok könyve


Kiadó: Scolar Kiadó
Oldalak száma: 302 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 460 gr
ISBN: 9789632443881
Kiadás éve: 2012
Ár: 3.250,- (Internetes ár: 2.438,- 7books.hu)

 Fülszöveg:
A hazugságok könyve két történet szálait sodorja össze bravúrosan, a nyolcvanas években élő félárva, ragyogóan intelligens, ám sérült lelkű kamasz és a német megszállás által megnyomorított felmenői történetét, feltárva az eltitkolt, sötét és keserű igazságokat egy családról és egy szigetről a második világháború idején. Feldolgozható-e egy generáció történelmi traumája, vagy az szükségszerűen megnyomorítja gyermekeiket is? - többek között erre a kérdésre keresi a választ a regény, egyszerre humoros és megrendítő stílusban, virtuóz történetvezetéssel, mely még a legeslegutolsó lapokra is tartogat meglepetést az olvasó számára. A regényt a The Guardian legjobb első könyvért járó díjára jelölték.

Kinek ajánlom?
Édesanyáknak, nagymamáknak, nagynéniknek, barátnőknek, testvéreknek - mindazoknak, akik szeretik a mélyebb mondanivalójú, humoros, ugyanakkor megrázó történeteket.


M. C. Beaton: Agatha Raisin és a tenyérbe mászó turista

Kiadó: Ulpius Ház Könyvkiadó KFT.
Borító: Puhatáblás
ISBN: 9789632546506
Kiadás éve: 2012
Ár: 3.499,- (Internetes ár: 2.799,- libri.hu)

Fülszöveg: 
Agatha Raisin otthagyja álmos cotswoldi faluját, Carselyt, hogy üldözőbe vegye a szerelmet – és egy gyilkosra bukkan. Miután faképnél hagyták az oltár előtt, követi menekülő vőlegényét, James Laceyt Észak-Ciprusra, ahol ahelyett, hogy élveznék az eltervezett nászutat, egy diszkóban tanúi lesznek egy tenyérbe mászó turista meggyilkolásának. Ármány és gyilkosságok sorozata veszi körül a valószínűtlen párost, s Agatha most sem hazudtolja meg kotnyeles természetét: szívós nyomozásba fog…
A regény pompás, izgalmas krimi, nagyszerű szatíra az angol turistákról, remek karakterekkel és pergő, fordulatos cselekménnyel, mely olyan perzselő, akár a ciprusi napsütés!

Kinek ajánlom?
Barátnőknek, testvéreknek, unokatestvéreknek - mindazoknak, akik szeretik az angol humort, az izgalmas, nyomozgatós krimiket, a nagy fordulatokat, a nyári hangulatot...


Papp Diána: Bodza bisztró

Kiadó: XXI. század Kiadó
Oldalak száma: 268 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 260 gr
ISBN: 9786155247040
Kiadás éve: 2012
Ár: 2.990,- (Internetes ár: 2.243,- 7books.hu)

Fülszöveg: 
A húszéves budapesti fiatalok bulikkal teli életét élő harmincas ügyfélszolgálati csoportvezető, Kulcsár Petra váratlanul egy kis bükki faluban találja magát: egy lerobbant éttermet örökölt rég nem látott apjától. A lány szíve szerint túladna rajta, de miközben ügyeket intézni jár a faluba, megismerkedik az apja szívéhez közel álló emberekkel, akikkel hamarosan barátságot köt; és nem csak az elvesztett édesapjáról alkotott kép tisztul benne, de a fontossági sorrend is helyreáll az életében. Az eleinte sokkoló helyzet szépen lassan megoldást hoz Petra gondjaira, élete elvarratlan szálai sem maradnak elvarratlanok, sőt a szerelem sem várat magára sokáig. - Papp Diána, a Szerdán habcsók után ismét egy fiatal nő nehéz választásairól írt könyvet, amelyből természetesen a megszokott receptek sem hiányozhatnak. A Bodza Bisztró hangos lesz a nevetéstől, túlcsordul a szerelemtől és árad belőle a gasztronómia iránti szenvedély.

Kinek ajánlom?
Barátnőknek, húgoknak, sógornőknek - azoknak, akik nagy szeretettel hódolnak a  kulináris élvezeteknek, akik szeretik a humoros, érzelmekkel teli szerelmi történeteket.


Katarina Mazetti: Családi sírbolt


Kiadó: Park Kiadó.
Oldalak száma: 212 oldal
Borító: Keménytáblás, védőborítós
Súly: 280 gr
ISBN: 9789635309931
Kiadás éve: 2012
Ár: 2.500,- (Internetes ár: 1.875,- 7books.hu)

 Fülszöveg:
A pasi a szomszéd sír mellől c. sikerkönyv folytatása! A nő könyvtáros, a férfi parasztgazda. A nő a könyveket és a biotermékeket imádja, a férfi gazdálkodik, és eszébe se jutna, hogy egy könyvet csak úgy elolvasson. De a sors egymás útjába sodorja őket, és egy rövid együttlét, majd szakítás után úgy döntenek, tesznek három kísérletet egy közös gyerek létrehozására. Ha nem jön össze, kész, vége. De összejön - Isten hozta a családi sírboltban! Katarina Mazetti író, szerkesztő, kritikus, producer, a világszerte népszerű A pasi a szomszéd sír mellől című regény szerzője. A Családi sírbolt svédül 2005-ben jelent meg, és azóta is töretlenül népszerű.

Kinek ajánlom?
Barátnőknek, sógornőknek, húgoknak, nővéreknek - azoknak, akik szeretik a mai, modern hétköznapokról, párkapcsolatokról szóló történeteket, a humoros, néhol fájdalmas, de nagyon reális cselekményvezetést.


Jill Mansel: Az első az utolsó

Kiadó: Kulinária Kiadó.
Oldalak száma: 376 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 380 gr
ISBN: 9789639905146
Kiadás éve: 2012
Ár: 2.990,- (Internetes ár: 2.542,- bookline.hu)

 Fülszöveg:
Jessie Roscoe évekig titkolta, ki is a fia édesapja, senki sem tudta az igazságot. Ám tizennyolc év elteltével a szóban forgó férfi - Toby Gillespie, a karizmatikus színész - épp Jessie szomszédságába költözik. A titokra gyorsan fény derül, hiszen Tobynak elég egyetlen pillantást vetnie a fiúra, hogy egy kis fejszámolást követően felmérje a helyzetet. A férfi nagyon boldog, hogy ennyi év után viszontláthatja régi szerelmét, a fiával való találkozás pedig hatalmas meglepetés a számára. De mit szól mindehhez a felesége és kamasz gyerekei? A helyzetet tovább bonyolítja, hogy az egykori szerelmesek között a szikra még nem hunyt ki. Ugyan Jessie nem bízik a boldog beteljesulésben, azt még ő sem sejti, hogy semmi sem az, aminek látszik, és mindenkire várnak még meglepetések... Makrancos kamaszok, titkokat rejtegető szomszédok, undok anyósok, félrelépő férjek és hamis látszatházasságok - a pergő történetben minden terítékre kerul, sok humorral és szeretettel tálalva. Pont úgy, mintha csak a legjobb barátnőnkkel beszélgetnénk. - Jill Mansell sok éven át a bristoli Burden Neurológiai Intézet munkatársa volt, ma főállású író. Népszerű regényeit eddig több mint 3 millió példányban adták el, és számos nyelvre lefordították szerte a világon.

Kinek ajánlom?
Barátnőknek, testvéreknek, unokatestvéreknek - azoknak, akik szeretik a könnyed, pihentető, humorral teli történeteket, a pergő cselekményeket.


Hidasi Judit: Kilenc

Kiadó: Gabo Könyvkiadó
Oldalak száma: 304 oldal
Borító: Keménytáblás, védőborítós
ISBN: 9789636896294
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2012
Ár: 2.990,- (Internetes ár: 2.392,- bookline.hu)

 Fülszöveg:
Kilenc név egy listán. Kilenc színészé, akiknek az aláírására szükség van egy színdarab bemutatásához. A feladat: megtalálni ezt a kilenc embert és rábeszélni őket, hogy írják alá a szerződést. Erre kap Pircsi két hetet megbízójától, a híres és titokzatos rendezőtől, Dénestől, aki nem sokat árul el a darabról, de annyit igen, hogy Kovács Vera írta. Pircsi épp ráér, munkája nincs, a barátja Afrikában, naná, hogy elvállalja a lehetetlent. Véletlen segítsége is akad, mindjárt kettő: Lulu, az állásából épp elbocsátott, kicsit lökött barátnő, és Attila, a váratlanul előkerült volt barát. Így hát hárman vágnak neki a nagy utazásnak. Az első színésznőt könnyen megtalálják, hisz tudják, hol forgat Erdős Mária...

Kinek ajánlom?
Mindazoknak, akik szeretik a humort, az igazi és komoly gondolatokat, a mai történeteket és Hidasi Judit Április Útból megismert stílusát.


A felejtés édes íze

Kiadó: Pioneer Books Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma: 384 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 360 gr
ISBN: 9789638964816
Kiadás éve: 2012
Ár: 2.990,- (Internetes ár: 2.243,- 7books.hu)

Fülszöveg:
A gyermekét egyedül nevelő Hope McKenna-Smith válása után igyekszik újrakezdeni az életét. Keresése nyomán hetven éve eltemetett családi titkok, három világvallás ínycsiklandó süteményreceptekben megtestesülő hagyományai, és egy csodálatos, elpusztíthatatlan szerelem bukkan fel a múltból, örökre megváltoztatva a zárkózott és folyton tépelődő Hope egyhangú napjait.

Kinek ajánlom?
Azoknak, akik szeretik azokat a regényeket, amelyek gasztronómia csodákat is rejtenek, akik szeretik a női sorsokról szóló történeteket, és akik hiszenek az örök szerelemben.


Eleanor Moran: Reggeli az ágyban

Kiadó: Tericum Kiadó
Oldalak száma: 484
Borító: Keménytáblás, védőborítós
Súly: 670 gr
ISBN: 9789639633964
Kiadás éve: 2012
Ár: 3.970,- (Internetes ár: 2.978,- 7books.hu)

 Fülszöveg:
Ambert esküvői meghívókkal bombázzák, miközben ő épp a válási papírjait rendezgeti, saját esküvői fotóit száműzte a padlásra, esküvői ruháját pedig eladta az interneten. Megsebzett, ám korántsem összetört szívű hősnőnk új életet kezd, és teljes erőbedobással a munkába veti magát. Elhatározza, hogy megvalósítja régi álmát: séf lesz egy jó nevű étteremben. Ehhez keményen kell dolgoznia, mégpedig egy olyan sztárséf főnökkel, akinek indulatos természete ugyanolyan híres, mint a konyhája, ahol zseniális ételeket kreál. Amber csak arra nincs felkészülve, hogy a profi konyha forró gőzében szikra gyúl, és a szerelem is felkerül a menüre.

Kinek ajánlom?
Főként barátnőknek - hiszen olykor úgy érezzük a főhős a mi, saját barátnőnk. Valamint azoknak, akik mindig, mindenen tudnak nevetni - még akkor is, ha leginkább sírnának...


Bauer Barbara: Légikisasszonyok


Kiadó: Jaffa Kiadó.
Oldalak száma: 296 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 310 gr
ISBN: 9786155235030
Kiadás éve: 2012
Ár: 2.940,- (Internetes ár: 2.499,- bookline.hu)

Fülszöveg:
Minden nő ábrándozott már arról, milyen lenne légikisasszonyként dolgozni. Minden férfi ábrándozott már arról, milyen lenne légikisasszonyt szeretni. Hiszen a stewardessek mind gyönyörű lányok, magasak, vékonyak, mosolygósak, bájosak, és nem utolsó sorban belevalók. Amikor a repülőtéren elegáns egyenruhájukban, maguk mögött húzva könnyű gurulós bőröndjüket, emelt fővel átvágnak a várakozó utasok hadán, olyan impozáns látványt nyújtanak, hogy mindenfelől irigykedő pillantások kísérik őket. Ez a varázslatos világ szippantja be a négy kezdő légiutas-kísérőt, akik már az első nap örök barátságot fogadnak egymásnak. Ők lesznek az elválaszthatatlan négyes: a Szende, a Szórakozott, a Dög és a Meleg, vagyis Anna, Szonja, Dia és Dani. Kalandjaik minket is tízezer méter magasra repítenek, ahol a hétköznapi utasokon túl szexéhes pilóták, ármánykodó kolléganők, hatalmaskodó politikusok, megvadult focirajongók, fékezhetetlen iskolások, elkényeztetett széplányok és könnyű hódításhoz szokott üzletemberek teszik próbára a személyzet türelmét.

Kinek ajánlom?
Barátnőknek, testvéreknek, unokatestvéreknek - mindazoknak, akik egyszer stewardessek akartak lenni, akik kíváncsiak e szakma minden kulisszatitkára.


Laura Dave: A válás ünnepe

Kiadó: Pioneer Books Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma: 300 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 260 gr
ISBN: 9789638942364
Kiadás éve: 2012
Ár: 2.990,- (Internetes ár: 2.243,- 7books.hu)

Fülszöveg:
Mi nehezebb döntés: a házasság vagy a válás? Gwyn Huntington mindig csodás partikat rendez, s ezúttal is egy egészen különleges összejövetelre készül a 35. házassági évfordulójuk alkalmából. Férjével, Thomasszal azonban utoljára látják közösen vendégül a családjukat és a barátaikat képeslapra illő házukban, amely túlélte Montaukban az 1938-as nagy hurrikánt is. Ez ugyanis a válási ünnepségük lesz. És ha már rendhagyó az esemény, rendhagyó módon akarja emlékezetessé tenni. Ugyanezen a reggelen Maggie Mackenzie brooklyni otthonában nekilát új élete megszervezésének. A vándorélet után eljegyezte magát egy csodás férfival, és közös vállalkozásba fognak. Ráadásul ugyancsak ezen a napon fog először találkozni a vőlegénye szüleivel Montaukban, egy meglehetősen különös alkalomból. Az életét alapjaiban felforgató meglepetések azonban már az elindulás előtt elkezdődnek. Bármennyire is eltérők a körülményeik és a koruk, Gwyn és Maggie helyzete mégis azonos: mindketten útelágazáshoz érkeznek. És bár az egyik még el sem kezdte a házaséletet, a másik pedig épp most készül pontot tenni a végére, ugyanarra a kérdésre keresik a választ: mikor kell küzdeni egy kapcsolat megmentéséért, és mikor kell végleg elengedni?

Kinek ajánlom?
Barátnőknek, testvéreknek, unokatestvéreknek, édesanyáknak - azoknak, akik épp a válás fájdalmát élik át, vagy akik házasságra lépnének, vagy egyszerűen csak azoknak, akiket érdekel a téma...


Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?

Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Oldalak száma: 276 oldal
Borító: FÜLES, KARTONÁLT
Súly: 320 gr
ISBN: 9789632612072
Kiadás éve: 2012
Ár: 2.999,- (Internetes ár: 2.243,- 7books.hu)

Fülszöveg:
Négy perc általában alig valamire elegendő ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat? A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a JFK repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még soha nem találkozott. Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól Hadley-é pedig a 18A-ra. A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól a családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőz arról, hogy az igaz szerelem akkor talál rád, amikor a legkevésbé számítasz rá.

Kinek ajánlom?
Barátnőknek, húgoknak - azoknak, akik hisznek az igaz szerelemben, a szerelem első látásra elvében, akik könnyed, szórakoztató könyvre vágynak.


Liptai Claudia: Az álomnő

Oldalak száma: 222 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 250 gr
ISBN: 9789633101438
Kiadás éve: 2012
Ár: 2.999,- (Internetes ár: 2.243,- 7books.hu)

Fülszöveg:
Lebilincselő kalandok, romantika, meghökkentő fordulatok - Liptai Claudia őszintesége és merészsége, pezsdítő életöröme, pikáns humora első kalandregényének minden oldalát átitatja. Egyszerűen letehetetlen! Anna, a fiatal és ambiciózus újságírólány Afrikába utazik, hogy egy divatmagazin számára riportot készítsen a gyönyörű, félig magyar szépségkirálynőről. Elszántan vág bele a kalandba, arra azonban nincs felkészülve, hogy ebben az ismeretlen világban nemcsak a sminkje és a bőröndjei kerülnek majd veszélybe, hanem az életét is kockára teszi. Ekkor váratlanul felbukkan a színen egy jóképű, ám legalább annyira nagyképű és idegesítő idegen, aki nemcsak a lelkét kavarja fel, de a vágyait is felkorbácsolja, bármennyire tiltakozik ellene. Anna hirtelen egy szövevényes bűnügy kellős közepén találja magát, és nincs más választása, mint hogy a férfi oldalán beutazza a fekete kontinenst. Olyan rejtély nyomába erednek, amely örökre megváltoztathatja mindkettőjük életét. Liptai Claudia nem csak a képernyőn professzionális, most kiderül, hogy valóban mindent tud a szórakoztatásról. Sőt, azt is megmutatja, hogy az igazi álomnőt nem feltétlenül a világ végén kell keresni. "Ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik félnek a repüléstől, akik szeretik a fanyar csajos humort, és akik még nem voltak Afrikában. Gyorsan vegyék meg! Repül vele az idő!" - (Básti Juli)

Kinek ajánlom?
Barátnőknek, testvéreknek, sógornőknek - azoknak, akik szeretik a pikáns humort, a fordulatos cselekményeket, a női történeteket, a rejtélyeket.


Ördög Nóra – Törköly Erika: Angyalműhely

Kiadó: Libri Könyvkiadó
Oldalak száma: 372 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 720 gr
ISBN: 9789633101445
Kiadás éve: 2012
Ár: 4.990,- (Internetes ár: 4.242,- bookline.hu)

Fülszöveg:
Több mint húsz éve vagyunk barátnők, végigéltünk egymás mellett nagy szerelmeket, sírós szakításokat, házasságot, gyermekáldást, válást, mélypontokat és sikerszériákat. Amikor megálmodtuk az Angyalműhelyt, ezt az érzést szerettük volna megosztani másokkal: egy olyan közösséget létrehozni, ahová jó tartozni, ahol pozitív energiával töltekezhetsz, ahol őszintén beszélhetsz a problémáidról, és a történeteddel te is inspirálhatsz másokat. De a hatás végül minden várakozásunkat felülmúlta. Ebben a könyvben az elmúlt két év tapasztalatait gyűjtöttük össze. Valódi nők valódi történetei ihlettek minket, és a felismerés, hogy mindannyian ugyanazokkal a problémákkal küzdünk. Mi az a láthatatlan energia, amitől mi, nők, szárnyalunk a hétköznapokon? Honnan merítjük az erőt ahhoz, hogy helytálljunk feleségként, anyaként, barátnőként és persze szexistennőként? Mi úgy gondoljuk, a kulcs a pozitív visszajelzés és az, hogy szánjunk elég időt magunkra! Épp ezért találsz a könyvben egy harminc napos programot is, ami segít elsajátítani az énidőteremtés titkait! Az Angyalműhely felráz, inspirál, informál és átformál! Csatlakozz te is az angyalokhoz, és szárnyalj velünk!

Kinek ajánlom?
Barátnőknek, testvéreknek, sógornőknek - mindazoknak, akik szívesen olvasnak a nőiességről, szívesen fogadnak tanácsokat, életvezetési ötleteket, akiket érdekel két vérbeli nő sok év alatt összegyűlt tapasztalata arról, miként tudunk igazi, angyali nők lenni.

Azt kívánom, sikerüljön kiválasztani Mindenkinek azt az ajándékot, amivel a lehető legtöbb örömöt és élményt nyújthatja a másiknak! 


"Tudod, karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni."

Márai Sándor



Boldog Karácsonyt!














1 megjegyzés:

MFKata írta...

Ó igen!!! Ezeknek a felének én is örülnék :-D

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates