2012. november 12., hétfő

Karácsonyi könyvajánló - Nőknek

Első körben azoknak a nőknek szeretnék könyveket ajánlani, akik elsősorban a komolyabb hangvételű, szépirodalmi műveket részesítik előnyben, vagy szeretnek női sorsokról, szerelmekről olvasni, családok életébe betekintést nyerni.

Ezért most nekik ajánlanék karácsonyra könyveket:

Nagymamáknak, anyukáknak, nagynéniknek, anyósoknak, keresztmamiknak, szomszédoknak, barátnőknek...


Nyáry Krisztián: Így szerettek ők

Kiadó: Corvina Kiadó Oldalak száma: 130 oldal
Borító: Keménytáblás, védőborítós
Súly: 670 gr
ISBN: 9789631360981
Kiadás éve: 2012 
Ár: 4.500.- (Internetes ár: 4.275,- - Libri)

Fülszöveg:

Nyáry Krisztián néhány évig költészettörténetet tanított a pécsi egyetemen, majd a 90-es évek közepén otthagyta a katedrát, azóta kommunikációs tanácsadóként dolgozik. Vezetett pr-ügynökséget és közvélemény-kutató intézetet, volt állami szervezet kommunikációs igazgatója, de a hobbija az irodalomtörténet maradt. 2012 elején barátai szórakoztatására kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelemi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. A barátoknak szánt bejegyzésekből mára több mint tizenötezer olvasót vonzó kulturális ismeretterjesztő sorozat lett. A szerző célja, hogy a tankönyvi életrajzok papírmasé figurái helyett a valós, izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati történetek felidézésével szerethető, hús-vér embereket mutasson be, és ezzel kedvet csináljon a művek olvasásához. 40 történet Petőfitől Vas Istvánig, Benedek Elektől Szabó Magdáig, múzsákról, megcsalt szeretőkről, örök hűségről és a szerelem sokféle arcáról.

 Kinek ajánlom?
Anyáknak, nagyanyáknak, nagynéniknek, tanároknak, rokonoknak....


Ljudmila Ulickaja: A mi urunk népe


Kiadó: Magvető Kiadó 
Oldalak száma: 372 oldal
Borító: Keménytáblás, védőborítós
Súly: 590 gr
ISBN: 9789631430394
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3.690,- (Internetes ár: 2.768,- - 7books.hu)

Fülszöveg:
Az Európa-szerte népszerű orosz írónő nem tesz mást A mi Urunk népében, csak mesél és mesél a végtelenségig, megunhatatlanul. Mindenről és mindenkiről van egy jó története: legyen szó önbizalom híján álló vagy bármit eltűrő nőkről, az apaság rejtelmeiről, őrangyalokról. Különösen érzékeny a csodákra, a kivételes eseményekre, ám ezeket is - például egy némának hitt gyerek szavait, az állatoknak tartott szentmisét vagy a beteljesülni látszó jóslatokat - úgy tárja elénk, mintha a világ legtermészetesebb dolgairól beszélne. Hiszen amennyire a különleges jelenségekben, legalább annyira otthon van a hétköznapokban. Novellaformában is könnyedén, finoman mutat be szépet és rútat, egy-egy összetettebb szereplőt vagy bonyolultabb szituációt. Nem meglepő ez, hiszen írói érzékenységét a nagy orosz realistáktól örökölte. Rendkívül sokat tud a legfontosabb dolgokról: szerelemről, boldogságról, hitről és halálról. Mindezek mögött pedig nagy-nagy bölcsesség áll: kerülni minden szélsőséget, elfogadni egymást, felülvizsgálni az előítéleteinket az emberben mélyen megbúvó belső hang és az igazságérzet nevében. 

Kinek ajánlom?
Anyáknak, nagyanyáknak, nagynéniknek, barátnőknek, keresztmamiknak, nővéreknek...


Romain Gary - A virradat ígérete

Kiadó: Park Kiadó
Oldalak száma: 328 oldal
Borító: Keménytáblás, védőborítós
Súly: 510 gr
ISBN: 9789635309771
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3.500,. (Internetes ár: 2.620.- 7books.hu)

Fülszöveg:
Romain Gary (1914-1980) litván származású francia regényíró. Gyermekkorát Moszkvában, Wilnóban és Varsóban töltötte. 1928-ban a dél-franciaországi Nizzába költözött édesanyjával. Jogot végzett, a második világháborúban repülőtisztként harcolt a németek ellen, később megkapta a legfontosabb háborús kitüntetéseket. Diplomataként szolgált Szófiában, Bernben, Los Angelesben és Bolíviában. Írt regényt, drámát, esszét, forgatókönyvet (A leghosszabb nap), két filmjét ő maga rendezte. Több álnéven is publikált, így fordulhatott elő, hogy kétszer kapott Goncourt-díjat - a legrangosabb francia irodalmi díj csak egyszer ítélhető oda egy szerzőnek. Garyt 1956-ban "Az ég gyökerei", majd 1975-ben az Émile Ajar álnéven publikált "Előttem az élet" című műveiért is kitüntették.
"A virradat ígérete" a francia olvasók és kritikusok szerint Romain Gary (Émile Ajar) egyik legjobb regénye. A nagy sikerű "Előttem az élet" (melynek Magyarországon az elmúlt 35 évben számos kiadása volt) voltaképpen "A virradat ígérete" "remake"-je, tükörregénye. Ideje hát, hogy végre az "eredeti változat" is megjelenjen.
Ennél szebben még aligha írták meg az önző-önzetlen, erőszakosan odaadó, méregből s mézből összeszűrt anyai szeretet krónikáját.
Magyarul az "Előttem az élet" és a "Lady L." című regényei olvashatók.

Saját megjegyzés:
Ahány véleményt olvastam erről a könyvről, az biztos, hogy úgy kezdődött: "nem találok szavakat", "nem bírok megszólalni" stb... ebből azt sejtem, hogy ez a könyv egészen biztosan egy csodaszépen megírt, megható történet lehet, tele az anyai szeretet és odaadás tökéletes (és tökéletlen) példáival. Az biztos, hogy azzal számolni kell: ha édesanyának ajándékozzátok, nem bírja majd ki pityergés nélkül! Érzelmes, megható ajándék...

Kinek ajánlom?
Elsősorban édesanyáknak, nagymamáknak - de minden nő azonosulni fog vele, akiben benne lakozik az anyai érzés - vagy így, vagy úgy.


Marylinne Robinson: Gilead

Kiadó: Magvető Kiadó
Oldalak száma: 358 oldal
Borító: Keménytáblás, védőborítós
Súly: 410 gr
ISBN: 9789631430493
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3.490,. (Internetes ár: 2.618,. - 7books.hu)

Fülszöveg:
Az apák: tékozló fiúk. Látszólag az amerikai boldog ember regénye, valójában a boldogság kereséséé. John Ames egy képzeletbeli, ám biblikus amerikai kisváros, Gilead városának lelkésze - 1957-ben, hetvenhét évesen visszatekint a saját és az ősei életére, hogy a testamentumát hátrahagyhassa hét éves fiának. Ennek a megrázó, meditatív, személyes és istenkereső számvetésnek a dokumentuma Marilynne Robinson regénye. Apák és fiúk egymásba kapcsolódó történetei a folytonos egymásrautaltság és a kölcsönös meg nem értettség láncolataként bontakoznak ki előttünk. Az apák tékozló fiúk is egyben. John Ames történetében a családtagok és a barátok történetei épp úgy a világ megértésére lehetőséget adó példázatok, ahogy a teológiai eszmefuttatások is a legszemélyesebb kérdésekre keresik a válaszokat. Egy első látásra harmonikus világ fájdalmas töréspontjai tűnnek fel, hogy a hétköznapi drámák mögött újra megmutatkozzon a megnyugvás lehetősége. Visszafogottságában is feltűnő könyv a Gilead, amely nem csak gyönyörködteti olvasóját, de szinte észrevehetetlen következetességgel készteti őt is számvetésre.

Kinek ajánlom?
Anyáknak, nagymamáknak, nagynéniknek, szomszédoknak...


Maria Duenas: Öltések közt az idő


Kiadó: Gabo Könyvkiadó
Oldalak száma: 582oldal
Borító: Keménytáblás, védőborítós
ISBN: 9789636895693
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3.990,. (Internetes ára: 3.192,- libri.hu)

Fülszöveg:
Romantikus kémregény egy látszólag hétköznapi asszonyról, aki tehetségét és bátorságát arra használja fel, hogy elismert attervezővé, majd a második világháború alatt a szövetségesek titkos ügynökévé küzdje föl magát. A náci tisztségviselők feleségeiből álló, mohó klienskör vezető attervezője belekeveredik a kémkedés és a politikai konspiráció szerelemmel, intrikával és árulással teli, félhomályos világába.

Kinek ajánlom?
Anyáknak, anyósoknak, unokatestvéreknek, testvéreknek, barátnőknek - izgalmakat, női sorsokat, történelmet kedvelőknek.


Leah Fleming: A kapitány lánya

Kiadó: Alexandra Kiadó 
Oldalak száma: 544 oldal
Borító: Kartonált, ragasztott
Súly: 600 gr
ISBN: 9633570326
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3.499,. (Internetes ár: 2.799,. - Alexandra.hu)

Fülszöveg:
New York sugárútjaitól az angliai Lichfield macskaköves utcáin át Toscana hullámzó dombjaiig a Kapitány lánya három generáció történetét öleli fel. A sodró lendületű romantikus történet főhőse két asszony, akik igencsak különböző társadalmi osztályhoz tartoznak, ám mindketten a legendás tengerjáró hajó, a Titanic túlélői.
Egyikük, az egyszerű angol szövőnő, May Smith férjével és kislányával elindul, hogy a lehetőségek hazájába, Amerikába települjön. Ám amikor az "elsüllyeszthetetlen" Titanic jéghegynek ütközik, May minden álma darabokra törik. Az utolsó pillanatban a tengerbe ugrik családjával, de amint elengedi férje kezét, szeretteit messzire sodorja a víz. A zavarodott nőt behúzzák egy mentőcsónakba, ahol Celeste Parkes, az első osztály egyik utasa veszi szárnyai alá. Néhány perccel később a Titanic kapitánya May karjába ad egy pokrócokba bugyolált kislányt. May és Celeste megmenekül, és erős, élethosszig tartó barátság szövődik közöttük. Ugyanolyan mély barátság, mint amilyen mély a titok, amelyet May őriz a szívében a Titanic katasztrófájának napja után...
A regényben megelevenedik a 20. század elejének zsongó Amerikája és békés Angliája, a feltámadó női polgárjogi mozgalmak, valamint az első és a második világháború történései. A lenyűgöző háttér előtt olyan asszonyok sorsa rajzolódik ki, akik a legnagyobb személyes tragédiák után is képesek talpra állni.

Kinek ajánlom?
Anyáknak, nagymamáknak, húgoknak, nővéreknek, sógornőknek - mindenkinek, akit érdekel a 20. század első felének történelme, társadalma, a nők akkori helyzete, élete, a világháborúban átélt viszontagságaik...


Marina Fiorato: A velencei szerződés

Kiadó: I.P.C. KÖNYVEK KFT 
Oldalak száma: 382 oldal
Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
Súly: 460 gr
ISBN: 9789636354398
Kiadás éve: 2012 
Ár: 2.990,. (Internetes ár: 2.243.- 7books.hu)

Fülszöveg:
Konstantinápoly - Feyra igazán szerencsésnek mondhatja magát: fiatal lány létére ő a szultána legfőbb bizalmasa, és egyben a hárem orvosa. Nur Banu szultána megdöbbentő titkokat oszt meg vele, majd utolsó kívánságával arra kéri, hogy utazzon el Velencébe. A lánynak egyébként is menekülnie kell, mivel a szultán az ágyasának szemelte ki. Titokban eljut Velencébe, ahol nem számíthat másra, csak egy négylovas gyűrűre, és az orvosi ismereteire. Velence - Miután a legnevesebb orvosok babonákkal próbálják gyógyítani a városra lesújtó pestist, a helyiek egyedül a hit erejében bízhatnak. A dózse egy áldozati templom felépítésével bízza meg a neves építészt, Palladiót; Annibale Cason, a fiatal orvos pedig önhatalmúlag kórházszigetet létesít a betegek számára. Mindkét férfi a muzulmán hitet és keleti orvoslást gyakorló fiatal lány, Feyra személyében kap segítséget, és mire a két kultúra megtanulja tisztelni és elfogadni egymást, a csoda is megérkezik. A valós történelmi események alapján írt regényben a lenyűgöző 16. századi Velence és Isztambul magával ragadó világa tárul elénk. Csodás építészet, hit és hitszegés, érdekes karakterek, jelmezek és álarcok az olvasó hajlandó elhinni bármit a mesés történet kedvéért.

Kinek ajánlom? 
Anyáknak, nagyanyáknak, barátnőknek, testvéreknek - mindazoknak, akiket érdekelnek idegen kultúrák, más világi és vallási nézetek, a 16. történelem és a régmúlt asszonyainak kalandos és mesés történetei.


Laura Hillenbrand: Rendíthetetlen

Kiadó: Cartaphilus Kiadó
Oldalak száma: 496 oldal
Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
Súly: 550 gr
ISBN: 9789632662732
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3.990,- (Internetes ár: 2.993,- - 7books.hu)

Fülszöveg:
1943 májusában az amerikai légierő egyik repülőgépe lezuhan a Csendes-óceán fölött. A tizenegy fős legénységből mindössze hárman élik túl a becsapódást, köztük a gép bombázótisztje, egy fiatal hadnagy: Louis Zamperini.
Zamperini gyerekkorában a környék réme volt, állandó lopásaival rettegésben tartotta városa lakóit, ám amikor bátyja hatására sportolni kezd, kiderül istenáldotta tehetsége. A legjobb egymérföldes futók között tartják számon, fiatal kora ellenére sikerül eljutnia az 1936-os berlini olimpiára, ahol döntőt fut 5000 méteren. Mindenki tudja, hogy nagy jövő előtt áll, és a következő olimpia egyik sztárja lehet. A következő olimpia azonban elmarad, Zamperini pedig Pearl Harbor után a csendes-óceáni hadszíntéren találja magát. Miután repülőgépe lezuhan, közel két hónapig hánykolódik az óceánon egy mentőcsónakban. De az igazi megpróbáltatások csak ezután kezdődnek. Partot érés után ugyanis azonnal japán hadifogságba kerül, és több mint két évet tölt különböző, hírhedten kegyetlen fogolytáborokban. Ezek egyikében találkozik a második világháborús Japán egyik legkegyetlenebb háborús bűnösével, aki küldetésének tekinti minden fogoly, köztük a senkinek be nem hódoló Zamperini megtörését is. Szadista módszerekkel, állandó verésekkel és kínzásokkal igyekszik kiölni Zamperiniből emberi mivoltát, ő azonban rendíthetetlenül, az élete kockáztatásával is ragaszkodik a méltóságához.
Laura Hillenbrand könyve a 2010-es év egyik legnagyobb szenzációja volt az Egyesült Államokban, a Time Magazine egyenesen az év könyvének választotta, és szinte minden jelentős ranglistán az első tízben szerepelt. A világ legnagyobb könyvértékesítő honlapján több mint 700 napja tartja a helyét a száz legnépszerűbb könyv között, ami bő 3 millió eladott példányt jelent alig két év leforgása alatt. A Rendíthetetlenre természetesen Hollywood is lecsapott, és a hírek szerint igazi sztárparádéval fogják filmre vinni a második világháború egyik legelképesztőbb történetét.

Saját megjegyzés
Ezt a könyvet elsősorban annak ajánlom, aki szereti a történelmet és el bírja viselni annak igazságait és igazságtalanságait, valamint az emberre mért valamennyi megpróbáltatását és csapását. Ez nem egy könnyű olvasmány, viszont unalmasnak sem unalmas - az biztos. Bár ide tudnám linkelni róla a már elkészült blogbejegyzésemet, de sajnos még nem jutottam el odáig, hogy elkezdjem az olvasását - pedig nagyon érdekel és hamarosan meg is teszem! :) Ez számomra egy kihagyhatatlan könyv - mint ahogy a film is az lesz!

Kinek ajánlom?
Anyáknak, testvéreknek, unokatestvéreknek- mindazoknak, akik szeretik a történelmet, a kalandokat, és képesek elviselni a kegyetlenebb részeket is.


Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény

Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma: 352 oldal
Borító: Keménytáblás, védőborítós
Súly: 490 gr
ISBN: 9789632612041
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3.499,- (Internetes ár: 2.624.- - 7books.hu)


Fülszöveg:
Eltűnődtek-e valaha is, mennyit ér egy emberi élet? Aznap reggel az öcsémé egy zsebórát ért. 1941-ben a tizenöt éves Lina képzőművészeti iskolába, az első randevúra és a közeledő nyárra készül. De egy éjszaka a szovjet titkosrendőrség erőszakkal behatol az otthonukba, és elhurcolják anyjával, öccsével együtt. Szibériába küldik őket. Lina apját a családtól elszakítva viszik el, és halálra ítélik egy munkatáborban. Minden elveszett. Lina félelmet nem ismerve küzd az életéért, és megfogadja, hogy ha életben marad, a családja és a hozzájuk hasonló ezrek iránti nagyrabecsülésből az átélt szörnyűségeket írásban és művészeti alkotásokban örökíti meg. Mindent kockára tesz, hogy a művészetével üzenjen, mert azt reméli, hogy alkotásai eljutnak az apjához a börtönbe, és tudatják vele, hogy a családja él. Lina és családja hosszú és szívszaggató utat tesz meg, és csak a hihetetlen erejük, szeretetük és reménykedésük segít nekik minden napot keservesen túlélni. De elég-e a szeretet, hogy életben tartsa őket? A magával ragadó, gyönyörűen megírt, valós alapokkal rendelkező regény egy tizenéves lány szemszögéből a II. világháború kegyetlenségeit mutatja be, annak a több százezer embernek a sorsát, akik a balti államokban végzett sztálini tisztogatásnak estek áldozatul. A rabul ejtő történet a fiatal olvasóknak feledhetetlen élményt kínál, hiszen az emberi lélek csodálatos természetéről, reményről, szenvedésről, összetartásról és kitartásról szól. A könyv pillanatok alatt a New York Times ifjúsági sikerlistájának az élére került.

Saját megjegyzés:
Ez egy gyönyörű szép könyv egy kegyetlen világról, csodálatos stílusban megfogalmazva, csodálatosan szép mondanivalóval. Ez a könyv a remény arra, hogy minden gonoszság ellenére létezik a jó. Bővebben a könyvről olvashattok a róla készült bejegyzésemben.

Kinek ajánlom?
Elsősorban fiatalabb rokonoknak, testvéreknek, sógornőknek ajánlom, de anyósomnak is ugyanúgy tetszett - csakhogy ő még emlékszik néhány borzalomra a szovjetekkel kapcsolatban, így személyesen is érintettnek érezte magát...


Alma Katsu: Halhatatlan

Kiadó: Agave Kiadó 
Oldalak száma: 466 oldal
Borító: Keménytáblás, cérnafűzött
Súly: 580 gr
ISBN: 9786155049996 
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3.980,- (Internetes ár: 2.800,- Szukits.hu)

Fülszöveg:
Dr. Luke Findley egy újabb unalmas éjszakára számít, amikor elkezdi szokásos éjszakai műszakját St. Andrew kisvárosának kórházában. Azonban amint találkozik Lanore McIlvrae-vel a sürgősségi osztályon - aki sérülései ellenére egy gyilkosság gyanúsítottja -, azonnal megváltozik az élete. Pár órával később már a kanadai határ felé tart vele, tudva, hogy ezentúl soha semmi nem lesz olyan, mint régen. Lanore McIlvrae senkire nem hasonlít, akit Luke valaha ismert. A nő története a szerelemről és az árulásról szól. Szerelemről és árulásról, amire nincs hatással az idő, mivel számára az örökkévaló. Az élete az 1800-as években kezdődött, és a kétszáz év során, amit a Földön töltött, mind az erőszak, mind a testi gyönyörök megkísértették, de ő végig hű maradt élete nagy szerelméhez. Egészen mostanáig. - Alma Katsu nagy kritikai visszhangot kiváltó műve lenyűgöző, különböző századokon és kontinenseken átívelő, izgalmas és misztikummal teli regény. Felejthetetlen történet a viszonzatlan szerelemről, ami nem csak megerősíti és nagy tettekre sarkallja az embert, de el is vakítja és akár a teljes pusztulásba is vezetheti.

Saját megjegyzés:
Azt hiszem, erről a könyvről nem is kell sok szót ejteni, hiszen olyan sokan, sok helyen beszélnek róla! Valakinek nagyon tetszik, valakinek kevésbé. Mindenesetre a hírverés körülötte elsőosztályú!

Kinek ajánlom?
Anyáknak, testvéreknek, unokatestvéreknek- mindazoknak, akik szeretik a misztikumot, a szerelmes történeteket, a természetfelettit..



Monica Cantieni: Zöldfülű

Kiadó: Gondolat Kiadó
Oldalak száma: 198 oldal
Borító: Füles, kartonált
Súly: 240 gr
ISBN: 9789636934514
Kiadás éve: 2012 
Ár: 2.450,. Internetes ár: 1.838,. - 7books.hu)

Fülszöveg:
"Apám 365 frankért vett meg a várostól. Sok pénz egy gyerekért, aki nem lát a szemétől. Ezt eltitkoltam a szüleim elől, ameddig csak tudtam. Nem jó, ha már akkor megfosztjuk őket minden reményüktől, amikor belépünk a házba, ha a lányuk akarunk lenni. Ezt a főnökasszony sulykolta belénk. Nem maradhatunk tovább nála. Túl sokan vagyunk, az emberek közé kell mennünk. Jó azoknak, akiknek ilyen szép a szeme, sűrű a haja, és jók a fogai. Csakhogy a fejünk se legyen ám üres. A fej a legfontosabb szerv. A kart is helyettesítheti. Az emberek nem egyformák. A szülők legfontosabb szerve a türelem." - Így kezdődik a kislány története, aki egy svájci nevelőotthonból kerül új szüleihez, az őt örökbe fogadó házaspárhoz. A történetet, mely az 1970-es évek svájci emigráns miliőjében játszódik, maga a kislány meséli el, aki gyufaskatulyákban gyűjtött és sajátos logika szerint rendszerezett szavak segítségével próbál eligazodni a felnőttek különös világában. A regényt feledhetetlenné teszi kép- és nyelvgazdagsága, egészen egyedi elbeszélésmódja és meglepő humora

Kinek ajánlom?
Anyáknak, nagyanyáknak, nagynéniknek, pedagógusoknak - mindazoknak, akik szeretik a humoros, néhol megható, gyermekszemléletű könyveket, akik szeretnének - ha csak egy könyv erejéig is - belelátni egy gyermek gondolkodásmódjába, pici kis világába, s mindeközben érdekli a 70-es évek történelme és életmódja.


Kari Hotakainen: Az életkereskedő


Kiadó: Libri Könyvkiadó  
Oldalak száma: 302 oldal
Borító: Keménytáblás, védőborítós
Súly: 420 gr
ISBN: 9789633100899
Kiadás éve: 2012 
Ár: 2.990,- (Internetes ár: 2.243,- 7books.hu)

Fülszöveg:
Egy kiégett író téma hiányában meglepő üzletet ajánl Salme Malmikunnasnak, egy apró fonalkereskedés tulajdonosának: hétezer euróért megvásárolja az asszony hosszú életének igaz történetét. A nyugdíjas nő pedig mesélni kezd, és az író elé tár mindent, ahogy ő emlékszik rá: férje, Paavo némaságát, Helena lányának tragédiáját, Maija lánya házasságát, Pekka fia üzleti sikereit. De vajon az író valóban úgy írja meg a történetet, ahogy megállapodtak? És Salme vajon a teljes igazságot mondja el? Kari Hotakainen könyve megindító és humoros regény a jelen korról, amelyben minden adás-vétel tárgya, és amelyben valódi dolgok helyett egyre inkább csak szavakkal és képekkel kereskedünk. Ha pedig már a szavakból is kifogytunk, elérkezik a cselekvés ideje.

Kinek ajánlom?
Anyáknak, nagymamáknak, nagynéniknek, testvéreknek - mindazoknak, akik szeretik a humorosan megírt, mégis mélyreható történeteket, az abszurd élethelyzeteket és cselekményeket.


Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek

Kiadó: Cartaphilus Kiadó
Oldalak száma: 484 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 410 gr
ISBN: 9789632662787
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3.490,- (Internetes ár: 2.618,-)

Fülszöveg:
Louisa Clark elégedett az életével: szereti a csendes kisvárost, ahol születése óta, immár huszonhat éve él, a munkáját a városka egyik kávézójában. Szereti a családját, a mindig hangos, zsúfolt házat, ahol apjával, anyjával, az Alzheimer-kóros nagyapával, a család eszének tartott nővérével és annak ötéves kisfiával él. És talán még Patricket is, a barátját, akivel már hét éve vannak együtt. Egy napon azonban Lou szépen berendezett kis világában minden a feje tetejére áll: a kávézó váratlanul bezár, és Lou, hogy anyagilag továbbra is támogathassa a családját, egy harmincöt éves férfi gondozója lesz, aki -miután egy motorbalesetben teljesen lebénult- depressziósan és mogorván egy kerekes székben tölti napjait... Will Traynor gyűlöli az életét: hogy is ne gyűlölné, amikor egyetlen nap alatt mindent elveszített? A menő állása Londonban, az álomszép barátnője, a barátai, az egzotikus nyaralások - mindez már a múlté. A jelen pedig nem is lehetne rosszabb: nem elég, hogy önállóságától és méltóságától megfosztva vissza kellett térnie a szülővárosába, ebbe az álmos és unalmas városkába, a szülei birtokára, most még egy új gondozót is felvettek mellé, anélkül hogy kikérték volna a véleményét. Az új lány elviselhetetlenül cserfes, idegesítően optimista és borzalmasan felszínes... Lou-nál és Willnél különbözőbb két embert keresve se találhatnánk. Vajon képesek lesznek-e elviselni egymást, és -pusztán a másik kedvéért- újraértékelni mindazt, amit eddig gondoltak a világról?

Kinek ajánlom?
Anyáknak, nagyanyáknak, nagynéniknek, szomszédoknak - mindenféle nőrokonnak, aki szereti a romantikát, a kalandos történeteket, az emberi sorsokat, a nehéz karaktereket.



Claire Kinroy: Finomhangolás

Kiadó: Gondolat Kiadó
Oldalak száma: 260 oldal
Borító: Füles, kartonált
Súly: 300 gr
ISBN: 9789636934002
Kiadás éve: 2012 
Ár: 2.800,- (Internetes ár: 2.100,- - 7books.hu)

Fülszöveg:
Eva Tyne New Yorkban élő ír hegedűművésznő élete első szólókoncertjét követően rosszul lesz, és kórházba kerül. Még mindig az esemény hatása alatt állva egy bárban keres menedéket, ahol összeismerkedik egy férfival. Az élete ettől a ponttól egyre kaotikusabb és veszélyesebb pályákra kerül. Szakít barátjával, majd egy orosz emigráns megvételre ajánl neki egy bizonytalan eredetű csodálatos régi hegedűt, amely nélkül, úgy érzi, képtelen lenne többé játszani, és amely a következő koncerten igazolja is a beléje vetett bizalmat - csakhogy a hangszer árát néhány nap múlva készpénzben ki kell fizetnie. Eva egy elkeseredett pszichológiai játszma kellős közepében találja magát, amelyet az érzelmei és az ösztönei irányítanak, amelynek során nem tudja már, kiben bízhat, és kiben nem, s amelyben egyre inkább összemosódik képzelet és valóság. A regény, mely Eva összetéveszthetetlen, egyszerre szenvedélyes, szarkasztikus humorral átitatott és kétségeket ébresztő hangján szólal meg, lendületes és kíméletlen írói precizitással megírt szöveg, amely minden oldalon tartogat meglepetést az olvasó számára.

Kinek ajánlom?
Anyáknak, testvéreknek, unokatestvéreknek - mindazoknak, akik szeretik az izgalmakat, a borzongást, s mindeközben szeretnek elgondolkodni komolyabb témákon, a döntéseink helyességén.


Remélem, sikerül kiválasztani azt a könyvet, amivel a legnagyobb örömöt szerzitek majd. 
És ha már megvan, ne felejtsétek:

"Nem az ajándék értéke számít, hanem a szeretet az ember szívében."

Boldog Karácsonyt!


4 megjegyzés:

MFKata írta...

Köszönöm, már készül a lista :-)

Roni olvas írta...

Örülök! :) Hamarosan következik a többi lista is :)

Szilvamag írta...

Mind jöhetne, kivétel nélkül! :)

Roni olvas írta...

Most egy kicsit én is így vagyok :)Gondoltam Rád, miközben írtam :)

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates