2012. június 26., kedd

A vágyak egyre csak nőnek...

Emlékeztek még, hogy nemrégiben azon háborogtunk, hogy bizonyos - sőt, majdnem minden! - könyv esetében mennyire nehéz levadászni és megtalálni azt, hogy mikor is jelenik meg? Nos, azért nem minden könyv és nem minden kiadó esetén van ez így! 

Úgy tűnik, a Maxim Kiadó - okulva néhány kiadótársa hibájából - szép előre megtervezte és közzétette új könyveinek (Dream válogatás) várható megjelenését, ráadásul ó, milyen könyvek ezek! Csupa válogatott, jónak ígérkező regény, amiket azt hiszem, sokan várni fogunk! Én mindenesetre tűkön ülve várom az őszi hónapokat, mikor is kezembe vehetem ezeket a gyönyörű borítóval kiadott és többségében keményfedeles, védőborítós szépségeket! (igen, tudjátok, hogy ez nekem mániám...)

Nézzétek csak, miről is beszélek!

Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény

Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Borító: keménytábla, védőborító
Formátum: A5
Oldalszám: 344
Várható megjelenés: 2012. szeptember 18.

Fülszöveg:
Eltűnődtek-e valaha is, mennyit ér egy emberi élet? Aznap reggel az öcsémé egy zsebórát ért.
1941-ben a tizenöt éves Lina képzőművészeti iskolába, az első randevúra és a közeledő nyárra készül. De egy éjszaka a szovjet titkosrendőrség erőszakkal behatol az otthonukba, és elhurcolják anyjával, öccsével együtt. Szibériába küldik őket. Lina apját a családtól elszakítva viszik el, és halálra ítélik egy munkatáborban. Minden elveszett.
Lina félelmet nem ismerve küzd az életéért, és megfogadja, hogy ha életben marad, a családja és a hozzájuk hasonló ezrek iránti nagyrabecsülésből az átélt szörnyűségeket írásban és művészeti alkotásokban örökíti meg. Mindent kockára tesz, hogy a művészetével üzenjen, mert azt reméli, hogy alkotásai eljutnak az apjához a börtönbe, és tudatják vele, hogy a családja él.
Lina és családja hosszú és szívszaggató utat tesz meg, és csak a hihetetlen erejük, szeretetük és reménykedésük segít nekik minden napot keservesen túlélni. De elég-e a szeretet, hogy életben tartsa őket?
A magával ragadó, gyönyörűen megírt, valós alapokkal rendelkező regény egy tizenéves lány szemszögéből a II. világháború kegyetlenségeit mutatja be, annak a több százezer embernek a sorsát, akik a balti államokban végzett sztálini tisztogatásnak estek áldozatul. A rabul ejtő történet a fiatal olvasóknak feledhetetlen élményt kínál, hiszen az emberi lélek csodálatos természetéről, reményről, szenvedésről, összetartásról és kitartásról szól. A könyv pillanatok alatt a New York Times ifjúsági sikerlistájának az élére került.

Saját megjegyzés:
Látjátok ezt a borítót? Képzeljétek ezt el gyönyörű, keménytáblás változaton,  a könyv friss nyomdaillatával társítva. Előttetek van? Szerintem páratlan! Már maga a borító is gyönyörű, és azt ígéri, hogy a könyv is ilyen lesz: fájdalmasan szép, édes-bús, lélekkarcoló. Én ezek alapján ezt várom ettől a könyvtől...
És azt hiszem, nem fogok csalódni. Már csak azért sem, mert az írónő rendkívül szimpatikus, a könyvajánló pedig már könnyeket csalt a szemembe...nagyon várom ezt a könyvet!


Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás

Fordította: Szűr-Szabó Katalin
Borító: keménytábla, védőborító / füles, kartonált
Formátum: A5
Oldalszám: 444
Várható megjelenés: 2012. szeptember 28.


Fülszöveg:
Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói kifogástalan rendben sorakoznak a szekrényében – azt hiszi, elegendő távolság választja el a múltjában rejlő sötétségtől. De amikor megérkezik a legjobb barátjával, Americával a főiskolára, az új élet felé vezető útja gyorsan megváltozik.
Travis vézna testét tetoválások borítják, tipikus laza srác, azt testesíti meg, amire Abbynek szüksége van – és amit szeretne elkerülni. Abby távolságtartása felkelti a kíváncsiságát és cselhez folyamodik egy egyszerű fogadás segítségével: ha ő veszít, önmegtartóztató marad egy hónapig, ha Abby marad alul a játszmában, Travisnél fog lakni ugyanennyi ideig. Travis nem is sejti, hogy a párjával hozta össze a sors, akármelyikük is nyer.
Szerelem és játék keveredik a népszerű írónő, Jamie McGuire regényében, amely a fiatal olvasók körében nagy népszerűségre számíthat. Ne hagyd ki, játszd meg te is a tétjeidet! Szerinted Abby nyer vagy Travis? Vagy ebben a játékban nincsenek vesztesek?

Saját megjegyzés:
Hát, íme, itt van ez a másik gyönyörű borító! Egyszerűen imádom, csodaszép! A történet maga is érdekesnek ígérkezik, bár ahogy olvastam, megoszlanak róla a vélemények. Persze erre nem alapozunk, kíváncsian várom, mi lehet mögötte....

Amy Kathleen Ryan: Ragyogás


Fordította: Sóvágó Katalin
Borító: füles, kartonált
Formátum: A5
Oldalszám: 320
Várható megjelenés: 2012. október 18.

Fülszöveg:
Mit éreznél, ha egy olyan űrhajón születtél volna, ahol csak a szüleid és az idősebbek ismerik a Földet? Te sosem láttad, csak az általuk mesélt történetek alapján ismered, és minden vágyad, hogy megérkezzetek az új otthonotokba, arra a bolygóra, amelyet benépesíthettek.
A történet középpontjában Waverly áll, akinek az élete váratlan fordulatot vesz. A barátja, Kieran éppen megkéri a kezét, amikor a szövetséges hajójuk váratlanul megtámadja őket és elrabolja az összes nőt az űrhajóról, ahol eluralkodik a káosz. A szerelmeseket elszakítják egymástól az események, s mindkettejüknek helyt kell állnia az új és szokatlan helyzetben. 
Ahhoz, hogy visszataláljanak egymáshoz és szeretteiket is megmentsék, sokat kell küzdeniük. Hamarosan arra is ráébrednek, hogy az ellenségek nem mindig kívülről érkeznek.

A Ragyogás egy trilógia első része. A kitartásról, szerelemről és árulásról szóló lebilincselő történet garantáltan fenntartja az érdeklődést és kíváncsiságot az olvasóban.


Saját megjegyzés:
Bár a könyv eredeti borítója nem ugyanez, ez a verzió is nagyon tetszetős lett! A történet pedig annyira érdekesnek és izgalmasnak ígérkezik - annak ellenére, hogy sci-fit nem nagyon szoktam olvasni-, hogy számolom a napokat október 18-ig. Addig is íme az előzetes - melyet a kiadó feliratozott a magyar olvasók számára! 

Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?

Fordította: Komáromy Zsófia
Borító: füles, kartonált
Formátum: A5
Oldalszám: 256
Várható megjelenés: 2012. szeptember 18.


Fülszöveg:
Négy perc általában alig valamire elegendő – ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat?
A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a JFK repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még soha nem találkozott.
Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól – Hadley-é  pedig a 18A-ra.
A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól a családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőz arról, hogy az igaz szerelem akkor talál rád, amikor a legkevésbé számítasz rá.

Saját megjegyzés:
Azt hiszem, ez a könyvecske kicsit kilóg a többi közül: könnyedebbnek, lengébbnek, egyszerűbbnek ígérkezik, mégis rendkívül kíváncsi vagyok rá! Vajon mit tudhat, mit mondhat még, amit eddig más könyv még nem mondott el? Nos, szeptemberben megtudjuk...
Addig is megnézhetjük könyv trailereit itt a fiú és itt a lány szemszögéből bemutatva (szórakoztató)!
2 megjegyzés:

Annie írta...

Az Árnyalatnyi remény nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Főleg a könyvajánló után.

Roni olvas írta...

Ugye-ugye?? én is nagyon szeretném már a kezemben tartani, igen jónak és szépnek tűnik! Bár itt lenne már! :)

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates