2014. december 16., kedd

Adventi blogturné - 17. nap - A bolond


„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”


Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?

Mi, a Blogturné Klub tagjai minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Nektek is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk Benneteket!

Tarts velünk advent első napjától egészen karácsony napjáig és láthatod: a csoda bizony létezik. Hiszen a könyvek életre kelnek, a szereplők megelevenednek, az elképzelhetetlennek vélt találkozások és kívánságok beteljesednek!

Mától kezdve minden nap megismerhettek egy történetet a Blogturné Klub tagjainak – és néhány igazán nagyszerű kedves vendégünknek – a tolmácsolásában, melyből kiderül, hogy az idei turnés könyvek szereplői miként készülnek a karácsonyra, hogyan várják az ünnepet, és vajon ők maguk hisznek-e a csodában.

Ha ügyes vagy, és rájössz, hogy melyik történet melyik szereplőt rejti, Téged is megérinthet a karácsony csodája, hiszen megnyerheted a fa alatt becsomagolt ajándékok egyikét!

S hogy mit is rejtenek ezek a csomagok? Ez maradjon meglepetés! Elvégre a karácsony a meglepetések ideje!


Ráadásul ma egy igazán különleges meglepetéssel készültünk nektek, hiszen a mai történetünk egészen különleges. Nemcsak a sztorija miatt, hanem azért is, mert ezt a történetet nem mi, a Blogturné Klub tagjai írtuk, hanem egy igen kedves meglepetés vendégünk. Hogy kicsoda? 
Ha kitaláljátok a szereplőt, akiről a mai jelenet szól, az íróját is egészen biztosan megfejtitek!

Jó szórakozást!



December 16. - Még 8 nap Karácsonyig

Sötétedéskor bementek a városba. Esti vadászat. Minden csupa csoda, minden merő kaland. Néha gazdag zsákmányt sikerült szerezniük, máskor csak kergették őket. Persze most minden nehezebb lesz, elvégre ma ő a gyerekőr.
A kislányt a nyakába vette, hogy gyorsabban tudjanak haladni. Az utcai lámpák fényében az árnyékuk a havon mókás formájúra nyúlt. Egy óriási test egy gyerek fejével.

Átvágtak a Clyde parkon, fellépcsőztek a sétáló utca macskakövéig. Ott lekuporodott egy sarkon, ahol a szél fagyos ujjai nem bántották őket annyira. Az óriás kitette az üres konzervdobozt maga elé, lekuporodott, az ölébe vette a kislányt, és várta, hogy a kéregetés meghozza a gyümölcsét.
Valahol a forradásos homloka alatt, agya zavaros fertályán mintha azt mondta volna valaki, hogy a kislánnyal az ölében dőlni kellene a pénznek. Nem tudta biztosan. A gondolatok olyan zavarosak voltak, megfoghatatlanok.

A sétány üres volt. Üresebb, mint valaha. Egy teremtett lélek sem járt az üzletsoron. Az óriás nem értette miért. A távoli ablakokban színes égők fényei látszottak, a kéményekből füst szállt.

Létezik, hogy mindenki otthon maradt? Hogy tehetik? Ki fog aprót adni? Ki fogja a rendőröket hívni?

A kislány leugrott a térdéről, és az egyik kirakathoz rohant. Az üveg mögött térképek, képek pálmafákról napsütésről. Utaztató iroda. Vagy valami ilyesmi néven emlegették a többiek. Az óriás jól ismerte a kirakatot, a képeket, de az elé állított zöld fa, villódzó égőkkel valami új volt.

A kislány a kirakatot csapkodta. Tenyere koszfoltot hagyott az üvegen.
-          Cukorok – mondta.
-          Cu…Kucorog – próbálta utánozni az óriás, de nem igazán birkózott meg a szóval.
–         Cukor – mondta újra a lány kissé türelmetlenebbül, mintha kettejük közt most ő lenne a fáradt felnőtt, az óriás pedig az együgyű gyerek.

Az órás csavargó végre megértette mit akart.
Ököllel ütötte be az üveget. Olyan könnyű volt, mintha vékony jégréteget szakított volna át. Benyúlt a szilánkok közt, és letépte a fáról a színes cukrokat.

A gyerek segített kicsomagolni, mert az ő vaskos fagyott ujjai nem bírtak a papírral. Mindketten befaltak egy-egy darabot. Csokoládébevonat alatta valami rózsaszín valamivel.
– Cukor – sikerült végre megbirkózni az óriásnak a szóval. Örömében lelkesen ugrálni kezdett, a sétányon felverte a porhavat.

A gyerek először kerek szemmel bámulta a megtermett ugráló férfit, majd nevetni kezdett.
A bolt riasztója üvöltött a fejük felett, de ők ketten csokoládés szájukkal igyekeztek túlkacagni az egészet.
/A megfejtendő személy az óriás!/


Nyereményjáték

Minden könyv felér egy apró varázslattal. Megszínesítik a szürke hétköznapjainkat, kalandokkal, veszélyekkel és izgalmakkal teli világokba kalauzolnak el bennünket. És mi is állhatna közelebb a varázslathoz, mint a mágia?

Idén mertünk egy nagyot álmodni és kilépni a hagyományok keretei közül. Ezúttal nem a szokványos adventi naptár nyitogatásával készültünk Nektek. Ó, nem.

Mostani turnénk során a Tarot kártyát, és azon belül is a Nagy Arkánum lapjait hívtuk segítségül. 2014-es, turnés olvasmányaink karaktereit úgy válogattuk össze, hogy valamilyen tulajdonságuk, tettük vagy habitusuk alapján megfeleljenek az eredeti 22 + általunk kitalált két kártyalapnak.



Nincs más dolgod, mint elolvasni az állomásokon található ünnepi novellákat, és kitalálni, mely karakterre gondoltunk. Az illető nevét beírva a rafflecopter doboz megfelelő sorába máris lehetőséged nyílik arra, hogy tiéd legyen valamelyik varázslatos nyeremény, amit a Blogturné Klub öt angyalkája (MFKata, Kelly, Fummie, Roni és Andie) ajánlott fel. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod, akkor huszonnégyszeres esélyre teszel szert!

Az igazán szemfülesek pedig extra meglepetésekre is bukkanhatnak olvasás közben! Hogy mi lehet az? Karácsony napján eláruljuk. Annyi azonban biztos, hogy érdemes velünk tartanotok. Rajta hát!

(Szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Nyugodtan gondoljatok át alaposan minden karaktert. Figyeljetek az apró jelekre, utalásokra. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak!)

a Rafflecopter giveaway

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates