2014. december 6., szombat

Adventi blogturné - 7. nap


„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”


Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?

Mi, a Blogturné Klub tagjai minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Nektek is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk Benneteket!

Tarts velünk advent első napjától egészen karácsony napjáig és láthatod: a csoda bizony létezik. Hiszen a könyvek életre kelnek, a szereplők megelevenednek, az elképzelhetetlennek vélt találkozások és kívánságok beteljesednek!

Mától kezdve minden nap megismerhettek egy történetet a Blogturné Klub tagjainak – és néhány igazán nagyszerű kedves vendégünknek – a tolmácsolásában, melyből kiderül, hogy az idei turnés könyvek szereplői miként készülnek a karácsonyra, hogyan várják az ünnepet, és vajon ők maguk hisznek-e a csodában.

Ha ügyes vagy, és rájössz, hogy melyik történet melyik szereplőt rejti, Téged is megérinthet a karácsony csodája, hiszen megnyerheted a fa alatt becsomagolt ajándékok egyikét!

S hogy mit is rejtenek ezek a csomagok? Ez maradjon meglepetés! Elvégre a karácsony a meglepetések ideje!

Jó szórakozást!




December 6. - Még 18 nap Karácsonyig
Néha egészen váratlanul történt meg. Nem kellett hozzá különösebb indok, vagy ok, egész egyszerűen csak ott termett a kisfiú fejében. Mint most is.
Th csak ült a sötétben, az ablak előtt, s mint mindig, most is gondolkodott. Aztán egyszer csak, a szemhéja mögötti sötétben ott termett a hosszú, fehér ruhás alak. Hosszú haja és ruhájának alja lobogott a szélben, arcán kedves mosoly játszott.
- Hogy vagy, kis barátom? - szólt a fiúhoz.
- Azt hiszem, jól.
- Csak azt hiszed? Mi történt? Bánt valami? - nézett rá gondterhelten a mi J. urunk.
- Csak azon gondolkodtam, hogy... - Th elhallgatott. Nem tudta, hogy folytassa.
- Ugyan már! Nekem nyugodtan elmondhatod! - J. beleköpött a jobb tenyerébe, és esküre emelte két ujját. - Becsszóra!
- Azon gondolkodtam, hogy ugye, neked lényegében ma van a szülinapod.
- Az ám! Jó, hogy mondod, kishaver! - derült fel egyből J. arca.
- Így aztán azon gondolkodtam, hogy Ti odafent meg szoktátok-e ünnepelni a szülinapodat. Tudod: torta, buli, meg ilyenek. 
- Hát, tudod, ott fent azért ez már másképp működik. Néha az angyalok elénekelnek nekem néhány dalt - kórusban, hogy jókedvem legyen. De torta már nincs. 
- És karácsonyfa? Meg a többi dolog, ami ilyenkor szokott lenni?
- Mire gondolsz? - töprengett J. összehúzott szemöldökkel.
- Tudod!
- Dehogy! Káposzta a fejem! - kiáltott vidáman a mi J. urunk.
- Ajándékok, csillagszóró, karácsonyi vacsora...- sorolta a kisfiú az ujjain számolgatva.
- Uram atyám! Ti így ünneplitek a szülinapomat? - döbbent meg J. urunk, és csodálkozva nézett Th-ra. - Nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen fontos nektek!
- Persze, hogy az! Elvégre Te vagy a fia!
- Az ám! Nincs is könnyű dolgom vele. Szigorú volt mindig, meg minden! Még keresztre is feszítettek miatta - ha akartam, ha nem! De soha többé nem hagyom magam! Nem ám! Szép volt, jó volt, köszönöm szépen, elég volt egyszer is! - háborgott. Az jó - gondolta Th. Legalább soha többé nem kell hallania azt az ijesztő és kegyetlen történetet. De mégis...

- Az a helyzet J. , hogy nem vagyok biztos benne, hogy túl sokra mentünk vele... - kezdett bele a kisfiú óvatosan, nehogy megbántsa beszélgetőpartnerét.
- Miket beszélsz? Elvégre megváltottalak Titeket, meg minden! - nézett rá felháborodva J. urunk.
- Mitől? - kérdezte Th. ártatlanul
- Hát tudod! - felelte az úr, majd hirtelen elhallgatott. - Mindegy. Majd ha nagyobb leszel, megérted. 
- De még mindig olyan sok a bűnös ezen a földön! - hozta fel a kisfiú.
- Talán így van. De Te erős legény vagy és kedves. És vannak még sokan mások is így. És amíg így van, addig legyőzitek a gonoszt.
- Gondolod, hogy így van? 
- Biztos vagyok benne, kisöreg! - mosolygott J. - Mi odafent irtóra büszkék vagyunk Rátok! 
- Tényleg? Akkor jó. - nyugodott meg  Th. 
- Örülök, hogy léteztek. - mondta J. mosolyogva, majd elhalványodott. Biztosan visszament a mennybe.
Th. felkelt, odalépett az ablakhoz. A szomszédos házban már látta a karácsonyfa ragyogó fényeit. Talán J-nak tényleg igaza volt. Talán mindig a szeretet az erősebb. Még ha vannak is emberek, akiket lehetetlen megváltani.

Akit ki kell találnotok, nem más mint: J.



Nyereményjáték

Minden könyv felér egy apró varázslattal. Megszínesítik a szürke hétköznapjainkat, kalandokkal, veszélyekkel és izgalmakkal teli világokba kalauzolnak el bennünket. És mi is állhatna közelebb a varázslathoz, mint a mágia?

Idén mertünk egy nagyot álmodni és kilépni a hagyományok keretei közül. Ezúttal nem a szokványos adventi naptár nyitogatásával készültünk Nektek. Ó, nem.

Mostani turnénk során a Tarot kártyát, és azon belül is a Nagy Arkánum lapjait hívtuk segítségül. 2014-es, turnés olvasmányaink karaktereit úgy válogattuk össze, hogy valamilyen tulajdonságuk, tettük vagy habitusuk alapján megfeleljenek az eredeti 22 + általunk kitalált két kártyalapnak.



Nincs más dolgod, mint elolvasni az állomásokon található ünnepi novellákat, és kitalálni, mely karakterre gondoltunk. Az illető nevét beírva a rafflecopter doboz megfelelő sorába máris lehetőséged nyílik arra, hogy tiéd legyen valamelyik varázslatos nyeremény, amit a Blogturné Klub öt angyalkája (MFKata, Kelly, Fummie, Roni és Andie) ajánlott fel. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod, akkor huszonnégyszeres esélyre teszel szert!

Az igazán szemfülesek pedig extra meglepetésekre is bukkanhatnak olvasás közben! Hogy mi lehet az? Karácsony napján eláruljuk. Annyi azonban biztos, hogy érdemes velünk tartanotok. Rajta hát!

(Szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Nyugodtan gondoljatok át alaposan minden karaktert. Figyeljetek az apró jelekre, utalásokra. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak!)


a Rafflecopter giveaway

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates