2011. április 27., szerda

Suzanne Collins: Futótűz

Fülszöveg: Katniss és Peeta megnyerték az Éhezők Viadalát, így ők és a családjaik megmenekültek az éhezéstől, de a fiatalok nem ülhetnek nyugodtan a babérjaikon. Vár rájuk a hosszú Győzelmi Körút, ismét csak a tévénézők árgus szeme előtt. A kötelező udvariaskodás unalmát azonban döbbenet és félelem váltja fel, amikor hírét veszik, hogy lázadás készül a Kapitólium ellen. Snow elnök sosem habozott lesújtani az engedetlenekre, és most is ott csap le, ahol senki sem várja. Emberek halnak meg, családok lesznek földönfutók, Katniss és Peeta pedig újabb küzdelemre kényszerülnek, ahol a tétek még nagyobbak, mint korábban.




Cselekmény: Az Éhezők Viadalának folytatása abszolút nem marad el a korábbi (nagy) elvárástól! Ez a könyv is szuper! Nem tudok rangsorolni köztük, hogy melyik jobb, melyik tetszett jobban, egyformán jók, izgalmasak! Én továbbra is imádom és továbbra is a kedvencemnek tekintem!

Szóval... Peeta és Katniss hazatértek, a győztesek falujában laknak. Kettejük viszonya feszült, már-már ellenséges, és Katniss nem érez magában erőt, hogy ezzel, vagy Gale korábbi "majdnem" szerelmi vallomásával foglalkozzon. Jobban érdekli az, hogy meglátogatja őt Snow elnök, és megfenyegeti. Kiderül, Katniss azzal, hogy a Viadal végén a Kapitólium akarata ellen fordult, elindított egy folyamatot, és ha nem állítja meg, veszélybe kerül ő is, Peeta is, sőt mindenki, akit csak szeret. Nehéz helyzetbe kerül. Megosztja gondjait Haymitchcsel és elindulnak a Győzelmi körútra....

Ebben a könyvben ismét egymást érik az izgalmak. A lázadás, a választás  a két fiú között, a Kapitólium ismétlődő fenyegetései, és végül a viadal ismét. Ez volt számomra a regény csúcspontja: a 75. Viadalon ismét részt kell vennie Peetának és Katnissnak... Mikor ez kiderült, teljesen ledöbbentem! Katniss-szal együtt estem kétségbe és háborodtam fel! Teljes volt a katarzis! 

A romantikus szál itt tovább gyűrűzik... Katniss nem őrlődik tudatosan a két fiú között, nem gondolkodik egyszerűen az érzésein. És nem is választ ... bár először Gale felé húz, ki is mondja, hogy őt választja, de aztán  fordul a kocka. Történnek más dolgok is, ismét képbe kerül Peeta és a végén már ő maga sem tudja megint, hogy mit szeretne és mit érez.... Kíváncsi leszek a befejezésre!

Karakterek: A karakterek iránti szeretet tovább erősödik. Peeta határozottsága, magabiztossága és szerelme olyan erős, hogy levesz a lábamról. Haymitch olyan rejtett értékeket mutat, hogy le a kalappal! Cinna is kellemesen meglepett a maga módján! Az új szereplő, Finnick pedig szintén a szívembe lopta magát!

Egyszerűen nem tudok rosszat mondani ezekről a könyvekről!!!

Borító: Az első résznek megfelelően egyszerű, követi az eredeti mintát.

Összességében: Nem győzöm elégszer mondani: imádom!

Még mindig, ez is 5*!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates