2011. június 22., szerda

Kerstin Gier: Rubinvörös

FülszövegOlykor tényleg nagy terhet jelent egy rejtélyekkel teli családban élni. A 16 éves Gwendolyn legalábbis meg van győződve erről. Amíg egy napon egyszerre - mint derült égből a villámcsapás - a 19. és 20. század fordulóján nem találja magát, és világossá nem válik számára, hogy ő maga a legnagyobb rejtély a családban. Amit viszont még csak nem is sejt: az időutazások alatt kerülendő a szerelem. Mert ettől aztán tényleg a feje tetejére áll minden!


Kerstin Gier bestseller-szerző utánozhatatlan érzékkel kelti életre a legcsodálatosabb érzést a világon!
Éld át te is Gideon és Gwen kalandjait, akik szerelmükkel áttörnek az idő korlátain!



Cselekmény: Őszintén szólva nem sokat vártam ettől a könyvtől. Nem tudom miért, egyszerűen nem fogott meg a fülszöveg, vagy nem tudom... Ehhez képest kaptam egy nagyon jó stílusú, tökéletes ifjúsági regényt, ami igen meglepett!

Adva van nekünk Gwen, aki 16 éves és kicsi korától tudja, hogy az ő családja különleges. Unokatestvére ugyanis, Charlotte magába hordozza az időutazás képességének génjét, és amint betölti a 16. évét, elkezdheti kalandos életét. Ezért Charlotte különleges bánásmódban részesül kicsi korától kezdve: vívni, táncolni, viselkedni tanítják stb. Gwen e mellett azt, hogy ő halottakat lát és társalog velük, nem is érzi különleges dolognak. 
Aztán egy napon Gwen szédülni kezd, és hipp-hopp a múltban találja magát. Nem érti, hogy lehet ez, hiszen ő nem hordozza a gént, és mégis. Kiderül, tévedés történt, nem Charlotte az "örökös", hanem Gwendolyn, ő a 12. időutazó, aki a jóslat szerint lezárja a kört... Legalábbis Szent Germain gróf szerint, aki felállította ezt az elméletet és létrehozta az kronográfot (ennek a szerkezetnek a segítségével nem spontán, hanem előre időzített helyen és időpontban lehet utazni az időben). Gwennek teljesíteni kell a feladatát, amiben a 11. időutazó, Gideon segít neki - vagy inkább fordítva: ő segít Gideonnak.
Közben Gwen rájön, mennyi titok rejtőzik minden mögött. Mert ki ez a félelmetes és titokzatos Szent Germain gróf? Miért óvja tőle őt az édesanyja? Mi van akkor, ha bezárul a kör? És miért akarja ezt megakadályozni a szintén időutazó Lucy, Gwen nagynénje, aki társával, Paullal együtt elmenekült és valahol az idők között bujkál??

Az egész könyv tele van titkokkal, izgalommal, ráadásul mindez annyira könnyed, annyira szórakoztató stílusban megfogalmazva, hogy öröm olvasni minden sorát. Úg y éreztem, mintha tényleg Gwen, egy 16 éves mesélné mindezt, benne van a korosztály minden naivsága, gyermeki bája, ráadásul annyi humorral és öniróniával fűszerezve, hogy végig mosolyt csalt az arcomra. Igen, ilyennek kell lennie egy tökéletes ifjúsági könyvnek!!!

Ja és még valami: az alcím Az időtlen szerelem története. Ennek ellenére senki ne számítson szerelmes könyvre. Igaz, van két tini, akik törvényszerűen megtetszenek egymásnak és talán egymásba is szeretnek, de mellőzve van minden romantikus maszlag, nincs semmi túlfűtött érzelem, meg "nem tudok élni nélküled". Ez csupán két fiatal vonzódása egymáshoz, ami a könyv végére bontakozik ki, de annyire kezdeti dolog ez, hogy még bármi lehet belőle: világmegváltó szerelem éppúgy, mint egy könnyed, gyerekkori fellángolás.. És ez így jó. Hogy mi lesz belőle, az majd a további kötetekből derül ki ...


Karakterek: Gwendolyn maga a narrátor, vagyis olyan, mint maga a mű: naiv, bájos, 16 éves fruska, aki hirtelen belecsöppen egy nagyon fontos dologba és nem tudja, mit kezdjen vele. Szerethető, könnyed és humoros.
Gideon a megtestesült tökéletesség: jóképű, okos, mindenhez ért - egy baj van vele : ezt ő is tudja magáról. De ez így jó, így lesz ő is tökéletes egész!

Borító: A borító nagyon ötletes, nagyon tetszik. Külön kiemelem, hogy a további részek , melyek a Zafírkék és Smaragdzöld címet viselik, alkalmazkodnak egymáshoz és a címükhöz. Így a betű szín mindig követi a cím jelentését. Tökéletes!






Ha pontozni kell, könnyű szívvel adok 5 pontot!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates