2015. február 6., péntek

Nyerj horvátországi utat az Athenaeummal!

Sosem jártál még Horvátországban? Akkor itt a lehetőség! smile hangulatjel
Rachel Gibson Valentin-nap és egyéb őrültségek című könyvével nem csak egy szuper szerelemkártyával lehettek gazdagabbak, hanem egy szerencsés a párjával eltölthet egy hosszú hétvégét a csodaszép Plitvicei tavaknál, a Kompas Touristik International jóvoltából. smile hangulatjel további részletek a játékról: www.athenaeum.hu

"Horvátország talán legnépszerűbb természeti látványossága a Zágráb és Zadar közt félúton, a Plitvicei Nemzeti Park területén található 16 tó (Plitvicei tavak), melyek 1979-ben kerültek az UNESCO Világörökségek védettsége alá.

A tórendszer a névadó Plitvicei-fennsíkon fekszik a Lička Plješevica, a Mala Kapela és a Medveđak hegyek ölelésében. A tavakat természetes mésztufa gátak osztják két szakaszra, a felsőt 12, az alsót 4 tó alkotja. Patakokból táplálkozó vízesésekkel kapcsolódnak egymáshoz, melyek a hegyekből észak-dél irányban mintegy 8 km hosszan zuhannak alá. A tavak híresek jellegzetes színeikről, amik folyamatosan változnak az azúrkéktől a zöldön át a szürkéig a nap fényszögétől és a vízben található ásványi anyagok mennyiségétől függően. Érdemes tavasszal vagy nyáron ellátogatni a tavakhoz, mert ekkor nyújtják a legkáprázatosabb látványt."



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates