2013. július 18., csütörtök

Fantasztikus nyaralás - avagy könyvajánló a YA és Fantasy szerelmeseinek

Annak ellenére, hogy az olvasmányaim között szinte mindenféle műfaj képviselteti magát, mégis leginkább azokat a könyveket szeretem, melyek kiszakítanak a valóságból és meggyőznek arról, hogy létezik egy, a realitásokon túli világ. Legyen az fantasy, urban fantasy, disztópia, poszt-apokaliptikus történet...mindegy. Szeretem őket.

És ha már nyár, hát miért ne tölthetnénk el fantasztikus nyaralással? Miért ne szakadhatnánk ki a valóságból és csöppenhetnénk bele egy teljesen új világba, vagy természetfeletti lények közé, hihetetlen kalandokba? 

Tegyük azt!

Én ezeket a könyveket ajánlom e célra!


YA és fantasztikus irodalom :

Jennifer Armentrout: Obszidián

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT. 
Oldalak száma: 422 oldal
Borító: Puhatáblás v. keménytáblás
Súly: 510 gr
ISBN: 9789633730355
Kiadás éve: 2013 
Ára: 2.990,-/3.990,-

Fülszöveg:
Az újrakezdés szívás. 
Amikor - éppen az utolsó középiskolai évem előtt - Nyugat-Virginiába költöztünk, beletörődtem, hogy vastag tájszólású emberek, melléképületek, szakadozó internet és rengeteg unalom tölti majd ki a napjaimat. Amíg észre nem vettem magas, szexi, különös zöld szemű szomszédomat. Az ég kiderült. 
Aztán a srác megszólalt. 
Daemon dühítő. Beképzelt. Pofoznivaló. Nem bírjuk egymást. Egyáltalán. De aztán, amikor egy idegen rám támadt, és Daemon egyetlen intéssel szó szerint megfagyasztotta az időt - akkor valami történt. Valami váratlan. 
A szédítő idegen a szomszédból megjelölt engem. 
Jól hallottad. Idegen. Mint kiderült, Daemon és a húga egy egész galaxisra való ellenféllel néznek szembe, akik mind az ő képességeikre pályáznak, a nyom pedig, amit Daemon rajtam hagyott, olyan fényesen jelzi számukra az utat, mint Las Vegas főútja. Csak úgy úszhatom meg élve, ha Daemon közelében maradok, amíg elhalványul a nyom rajtam. 
Mármint ha nem ölöm meg addig én magam..

Saját megjegyzés:
Eldugott erdei tóban való fürdőzés, erdei túrák, pezsdítő szócsaták, elektromossággal teli, szikrázó levegő, pattanásig feszült hangulat, titkok, menekülés, nagy összecsapások - nagyjából ezek jellemzik a Könyvmolyképző Kiadó nemrégiben megjelenő könyvét, amely szerintem mutat némi hasonlatosságot más, egyéb könyvekkel, de mégis jó olvasni, mert pörgő, feszült, érdekes, nyári hangulatú. Szeretni fogjátok. Könnyed, üdítő olvasmány, Daemonért pedig lányok ezrei sóhajtoznak majd...:-)


Shannon Messenger: Vihar szeli ketté

Kiadó: ÉTK 
Oldalak száma: 400 oldal
Borító: KARTONÁLT, CÉRNAFŰZÖTT
ISBN: 9789635132294
Kiadás éve: 2013 
Ára: 2.990,-

Fülszöveg:
Fergeteges és romantikus: egy viharos szerelmi történet - Becca Fitzpatrick 
A tizenhét éves Vane Westonnak fogalma sincs arról, hogyan élte túl tíz éve a pusztító tornádót, amely megölte a szüleit - semmire sem emlékszik a múltjából. Azt sem tudja, hogy a gyönyörű, sötét hajú lány, aki a vihar óta minden éjjel felkavarja álmait, vajon valóban létezik-e. Csak reménykedik benne.
A lány létezik, de nem ember. A tizenhét éves Audra szilf, egy levegőelementál, aki képes kommunikálni a széllel. Audra őrző - Vane titkos őrzője -, és esküt tett, hogy akár az élete árán is megvédi a fiút közös ellenségüktől, aki mindkettejük szüleit megölte, és aki évek óta kutat Vane után. 
Miután egy meggondolatlan lépés elárulja hollétüket, Audra kénytelen felfedni kilétét Vane előtt. A fiú pedig egy csapásra a szél és a szilfek csodálatos, de egyben veszélyes világában találja magát

Saját megjegyzés:
A nyári, tikkasztó hőségben nincs ember, aki nem lélegezne fel, amikor egy enyhet adó szellő érkezik. Nos, Shannon Messenger könyve éppen ilyen szellőnek ígérkezik, de ki tudja, akár még pusztító erejű vihar is lehet belőle! 
Hogy őszinte legyek - ez a könyv az általam legjobban várt kötetek egyike! Romantikus, misztikus és izgalmas. Nemsokára megjelenik!


Kiera Cass: A párválasztó

Kiadó: GABO KÖNYVKIADÓ ÉS KERESK.KFT. 
Oldalak száma: 360 oldal
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 384 gr
ISBN: 9789636896188
Kiadás éve: 2013 
Ára: 2.990,-

Fülszöveg:
Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik.
A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással.
America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz közdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan.
Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna.
"Elbűvölő, megragadó és épp a megfelelő mennyiségű izgalom van benne!" - Kiersten White, New York Times

Saját megjegyzés: 
Elsősorban annak ajánlom ezt a könyvet, aki szereti a meséket, és egy picit hisz is bennük. Mert ez a könyv akár lehetne a Calderon, az Éjféli bál és a Cinder egyvelege is: jövőbeli, cyber hangulat elegyítve  a habos-babos báli szezon romantikájával. Könnyű, olvasmányok, mosolyt fakasztó nyári olvasmány - bátran ajánlom a bőröndbe a napteje és fürdőruha mellé!


Lauren Oliver: Rekviem

Kiadó: CICERÓ KÖNYVSTÚDIÓ KFT. 
Oldalak száma: 362 oldal
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 354 gr
ISBN: 9789635398119
Kiadás éve: 2013 
Ára: 2.990,-

Fülszöveg:
A Káosz című részben előkészített lázadás az utolsó kötetben nyílt forradalommá növi ki magát, és Lena a harcok kereszttüzébe kerül. A börtönből megmentett Juliannel és a barátaival együtt igyekszik menedéket találni a Vadonban, amely azonban már nem az a biztonságos hely, ami volt. A rendfenntartók átszivárognak a falakon, hogy kiirtsák a táboraikat. Mindeközben Lenának belső csatáit is meg kell vívnia, hiszen élete halottnak hitt kulcsszereplői is felbukkannak. Miközben Lena az életéért küzd a Vadonban, legjobb barátnője, Hana biztonságos, érzelemmentes életét éli kikezelve Portlandben vőlegényével, az új polgármesterrel.
A Rekviemet egyszerre olvashatjuk Lena és Hana szemszögéből. Egymás mellett élnek, mégis falak választják el őket, egészen addig, amíg sorsuk útjai keresztezik egymást... 

Saját megjegyzés:
Aki olvasta a Delíriumot, tudja, hogy egy vérbeli, romantikus, szerelmes, mégis disztópiába haljló könyv került ki Lauren Oliver kezei közül. A Káosz már picit keményebb, akciódúsabb, sodróbb lendületű, a Rekviem pedig - a sorozat zárókötete - az érzelmek vihara, lázadás, forradalom, csaták fejben és a valóságban. A mozgalmat, izgalmakat kedvelőknek.


Joss Stirling: Phoenix

Kiadó: MANÓ KÖNYVEK - MANÓ FILMEK 
Oldalak száma: 314 oldal
Borító: KARTONÁLT
Súly: 300 gr
ISBN: 9786155220715
Kiadás éve: 2013 
Ára: 2.990.-

Fülszöveg:
A tizenhét éves Phoenix egy bűnözőkből álló savant banda tagja Londonban. Phoenix különleges adottsága, hogy képes mások agyát blokkolni, az időt "lefagyasztani". Ezt a képességét zsebtolvajként kamatoztatja, amíg nem találkozik Yves Benedicttel. A fiúról azonban hamar kiderül, hogy nem csupán egy célpont ...Ő a lélektársa, de az egymásra találás ezúttal sem egyszerű, mert a Közösség a hatalmában tartja Phoenix múltját, és a jövőjét is magának követeli. Vajon ők az erősebbek vagy a fiatalok közti kapocs?
Természetfeletti képességek, szövevényes kalandok, szerelem - a Lélektársak trilógia második része végre magyarul is!

Saját megjegyzés:
Aki olvasta a Lélektársak első részét, Sky történetét, azt hiszem, már a szívébe zárta a Benedict fiúk többségét! Ez a történet most Yves története, és azé, ahogyan a lélektársára rátalált. Mivel szoros összefüggés nincs a két rész között, az is bátran a kezébe veheti, aki esetleg nem olvasta az előző kötetet, aki pedig már túl van rajta, az egészen biztosan olvasni fogja.


Paolo Bacigalupi: Hajóbontók

Kiadó: AD ASTRA 
Oldalak száma: 296 oldal
Borító: KARTONÁLT RAGASZTÓKÖTÉS VISSZAHAJLÓ FÜLLEL
Súly: 380 gr
ISBN: 9786155229343
Kiadás éve: 2013 
Ára: 2.990,-

Fülszöveg:
Húsbavágóan kegyetlen kaland a jövő világában, ahol az olaj ritka kincs, ám a hűség még annál is ritkább.
A Mexikói-öböl partján megfeneklett olajszállító tartályhajókat bontanak alkotóelemeikre az elkeseredett szegények. Egy kamaszfiú, Vézna a könnyűbrigádban dolgozik, és rézkábelek után kutat a roncsok gyomrában, hogy teljesíthesse a kvótát. Amikor azonban egy hurrikánt követően a szerencse egy léket kapott luxushajót vet az útjába, Vézna élete legfontosabb döntése elé kerül: fossza ki a hajót, vagy mentse meg az egyetlen túlélőt, egy gyönyörű és dúsgazdag lányt, aki talán egy jobb élethez vezetheti el ha sikerül megmenekülniük az üldözőik elől.
A Hajóbontók 2011-ben elnyerte a Michael L. Printz-díjat és a legjobb ifjúsági regénynek járó Locus-díjat, valamint 2010-ben jelölték az Andre Norton-díjra. 

Saját megjegyzés:
A Hajóbontók számomra eddig az év legjobb YA disztópiájának számít.
Azt gondolom ugyanis, hogy a Hajóbontók mindenképpen az átlagos YA irodalom fölé emelkedik - mind mondanivalóját, mind cselekményvezetését, mind írói stílusát tekintve. Nemcsak remekül szórakoztat, de vezeti és irányítja a gondolataidat, formálja a világnézetedet, az emberekhez való hozzáállásodat, átalakít, megjavít, jobbá tesz. És ezzel válik tanító, kiemelkedő ifjúsági irodalommá!
A tenger, a víz (sok víz) adott, hajók, tengeri csaták megvannak - mégsem mondom, hogy boldog, gondtalan nyári történet...Olvassátok!


Kathy Reichs: Virals - Fertőzöttek

Kiadó: FUMAX KFT 
Oldalak száma: 382
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 400 gr
ISBN: 9789639861541
Kiadás éve: 2013 
Ára: 2.995.-

Fülszöveg:
Tory Brennan vérében pezseg a kalandvágy. Nem csoda, hiszen a világhírű törvényszéki antropológus, Temperance Brennan unokahúga. 
Tory és tudóspalánta barátai, Ben, Hi és Shelton Dél-Karolina egyik félreeső szigetén élnek, de szabadidejükben a Loggerhead-sziget mocsaraiban és a LIRI Kutatóintézet épülete körül ólálkodnak.
Amikor az intézet titkos laboratóriumából kiszabadítanak egy tudományos kísérletekre használt farkaskutyakölyköt, megfertőződnek a kutya-parvovírus egy kísérleti törzsével. 
A titokzatos fertőzés örökre megváltoztatja a négy fiatal DNS-ét és életét. Már nem csak barátok - egy falkába tartoznak. Veszélyesek. Fertőzöttek. A fiatalok tudományos kíváncsiságukat és újdonsült adottságaikat felhasználva egy hidegvérű gyilkos nyomába erednek. A kérdés csak az, hogy képesek-e addig életben maradni, amíg elkapják a kegyetlen ismeretlent. 

Saját megjegyzés:
Sosem szerettem a CSI és Dr. Csont és hasonló sorozatokat. Ezért aztán nem is gondoltam, hogy ez a könyv nekem valaha is a kívánságlistámra kerül....
Ám mégis. Mert ez nem csupán egy nyomozgatós, gyilkos-keresgélős történet, itt van génmanipuláció, különleges képességekkel megáldott fiatalok, kalandok, izgalmak. 
Aki erre vágyik, az máris csomagolhatja!


Karen Marie Moning: Iced - Megnyílik az ég

Kiadó: Cor Leonis Kiadó
Oldalak száma: 464 oldal
Borító: PUHATÁBLÁS
ISBN: 9789638957269
Kiadás éve: 2013 
Ára: 3.490,-

Fülszöveg:

Teljesen megdöbbentő új felfedezést teszek. Meghalni könnyű. Visszajönni az életbe, na az a szívás.

Saját megjegyzés: 

Mit is kellene hozzáfűzni ehhez a könyvhöz? Szerintem semmit. Mindenki ismeri. A Karen Marie Moning Tündérkrónikák köteteinek szerelmesei biztosan. 
Ez a kötet Dani kalandjairól szól, Barrons helyett kapunk egy Ryodant, ugyanazt a világot, hasonló hangulatot és idegtépő befejezést...


Tanereh Mafi: Ne érints

Kiadó: GABO KÖNYVKIADÓ ÉS KERESK.KFT. 
Oldalak száma: 290 oldal
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 340 gr
ISBN: 9789636895747
Kiadás éve: 2013 
Ára: 2.490,-

Fülszöveg:
Tarareh Mafi delejes erejű első regényében egy emberfeletti erővel rendelkező lány egy hatalmi játszma közepén találja magát egy szánalmas világban, mely tele van vérpezsdítő szerelemmel, kábító gonoszsággal és a jövőt meghatározó választásokkal. 
Senki sem tudja, miért végzetes Juliette érintése, de a Regeneráció kormányának tervei vannak vele. És terveik között szerepel, hogy fegyverként használják a lányt. 
De Juliette-nek is megvannak a maga tervei. 
Soha életében nem volt szabad, ám végre felfedezi magában az erőt, hogy visszavágjon. És megtalálja a jövőt az egyetlen fiúval, akiről azt hitte, örökre elvesztette.
Tareh Mafi Connceticut állam egyik kisvárosában született; jelenleg Kaliforniában, Orange megyében él, ahol az időjárás az ő ízléséhez képest szinte túl tökéletes. Amikor nem talál könyvet, cukorkapapírokat, kuponokat, régi recepteket olvasgat. A Ne érints az első regénye. 
"Letehetetlen, átható, sugárzik belőle a romantika. Irigyvagyok rá. Képtelen voltam abbahagyni az olvasást." - Lauren Kate, a Fallen: Kitaszítva című könyv szerzője 

Saját megjegyzés:
És ismét egy letehetetlen könyv. Eredeti, stílusos történet, gyönyörű, szívetmelengető mondatok, izzó, perszelő kémia, csodálatos karakterek. Minden megvan benne, ami egy jó könyvhöz szükséges! Elengedhetetlen része a csomagoknak! Pakoljátok be mindenképp!


Kenneth Oppel: Az élet vize

Kiadó: CICERÓ KÖNYVSTÚDIÓ KFT. 
Oldalak száma: 320 oldal
Borító: Puhatáblás
ISBN: 9789635397839
Kiadás éve: 2013 
Ára: 2.990,-

Fülszöveg:
Mary Shelley XIX. századi regényének legendássá vált hőse, Victor Frankenstein a mai napig nagy népszerűségnek örvend a fantasztikus, misztikus kalandregények kedvelőinek körében.
Kenneth Oppel a népszerű, több irodalmi díjat nyert kanadai ifjúsági író kötetes regényfolyamban eleveníti fel a mitikus szörny megalkotójának ifjúkorát.
Veszély, merészség, szenvedély – ebből lesz a megszállottság? Victor és Konrad Frankenstein ikertestvérek, csaknem elválaszthatatlanok egymástól. Ahogy növekednek, életüket képzelet szülte kalandok sorozata szövi át… ... ám unokatestvérük, Elisabeth érkezése és egy váratlan, súlyos betegség miatt vakmerő játékaik véres valósággá válnak.

Saját megjegyzés:
Frankeinstein gyermekkora, ifjúsága. Ez azt hiszem, már önmagában is sokat elárul a könyvről és bizony nem is fogunk csalódni. Feszültséggel teli, néhol már-már horrorba hajló történet, igazi izgalmakat, kiélezett idegeket ígér.  
A szerelmi szál érdekes és bámulatos, az írásmód igazán stílusos. Nyári, hűvös éjszakákra ajánlott... A lámpák mindesetre világítsanak!!!


Michelle Paver: Farkastestvér

Kiadó: Ciceró Könyvstúdió
Oldalak száma: 284 oldal
Borító: Puhatáblás
ISBN: 978 963 539 814 0
Kiadás éve: 2013
Ára: 2.990,-

Fülszöveg:
A fiatal olvasóknak szóló regény története évezredekkel ezelőtt játszódik, az ősidők erdőrengetegében, ahol Torak az édesapja halála után magára marad. A fiú egyetlen társa egy ugyancsak árva farkaskölyök, és ahhoz, hogy életben maradjon, szüksége lesz minden vadásztudományára. Az éhenhalás azonban csak egyike a rá leselkedő veszélyeknek: a közelben olyan gonosz ólálkodik, amilyennel az erdőlakó törzsek még soha nem találkoztak.
A Farkastestvér lebilincselő mese barátságról és túlélésről. Egy olyan világban játszódik, amelyet áthat a varázslat és a természet hatalma, és ahol egy barátba vetett bizalom élet-halál kérdésévé válhat.

Saját megjegyzés:
Magával ragadó, misztikus történet az őskori időkből, hűvös erdőkből, természetközeliségből. Érzelmes, kedves történet egy farkas és egy fiú barátságáról sajátos hangulattal. Lélekmelengető.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates