2013. július 12., péntek

Könyvek a medence mellé, avagy könyvajánló nyárra - Nőknek

Karácsony tájékán, ajándékvásárlás előtt sokan kérdezték tőlem - a családban és a barátok között egyaránt -, hogy mit tanácsolok, milyen könyvet ajándékozzanak a gyerekeknek, barátnak, szülőnek, rokonnak. Ekkor döntöttem úgy, hogy készítek egy Karácsonyi könyvajánló rovatot, hátha több embernek is a segítségére lehetek azzal, hogy súgok kicsit a könyvek terén, megkönnyítve ezzel az ajándékvásárlás terheit...

Azóta eltelt fél év....kint vakítóan süt a nap, ontja magából a forró sugarakat, nem is emlékszünk arra, hogy valaha is hideg volt, szürkeség, havazás, kezünkben tartott gőzölgő tejeskávé...csak a könyvek maradtak meg az emlékezetünkben. És a tanácstalanság érzése.
Mert az állandó. Mit vigyünk a strandra? Mit vigyünk a nyaralásra? Mit adjunk a gyerek kezébe nyári olvasmányként a kötelezők mellé? Mivel kapcsolódjunk ki a fülledt nyári éjszakákon?

Ezúttal ebben próbálok segíteni, és ajánlani Nektek egy-két igazi, nyári olvasmányt!

Kezdjük először a Nőkkel, hiszen övék az elsőbbség...


Tracey Graves Gravis: Kötelék

Kiadó: Pioneer Books Könyvkiadó Kft. 

Oldalak száma: 332 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 370 gr
ISBN: 9789638964847
Kiadás éve: 2013 
Ára: 2.990,-

Fülszöveg:

Amikor a harmincéves tanárnőnek, Anna Emersonnak nyári munkát ajánl a Callahan család, hogy tanítsa a fiukat a Maldív-szigeteken bérelt nyaralójukban, gondolkodás nélkül rábólint a trópusi munkanyaralásra. T.J. Callahannek viszont semmi kedve elutazni. Már majdnem tizenhét éves, és ha a súlyos betegsége nem lett volna elég, az első tünetmentes nyarát a szüleivel és rengeteg tanulnivalóval kell töltenie. Anna és T.J. egy hidroplánon közelítenek az úti céljuk felé, hogy csatlakozzanak a szülőkhöz, amikor a pilóta végzetes szívrohamot kap, ők pedig az Indiai-óceánba zuhannak. Szerencséjükre, kisodródnak egy sziget partjára. De bármennyire is idillikusnak tűnik a hely, gyorsan kiderül, hogy lakatlan, nincs ivóvíz és élelem, sem menedék. Csupán egyetlen céljuk lehet, hogy életben maradjanak, amíg megmentik őket. A napokból azonban hónapok, sőt évek lesznek, s miközben megtanulják, hogyan gondoskodjanak magukról, Anna rájön, bármilyen veszélyek leselkednek is rájuk a szigeten, az a legnagyobb, hogy T.J. időközben kamaszból férfivá érett.

Saját megjegyzés:

Emlékeztek a Kék Lagúnára 1980-ból? Brooke Shields olyan hamvas és fiatal volt, hogy mindenki olyan szeretett volna lenni, mint ő, én legalábbis ezt a filmet először látva, örültem volna, ha hajótörést szenvedek egy lakatlan szigeten...:-) 
Nos, a Kötelék nagyon sok mindenben hasonlít ehhez, azt leszámítva, hogy ez napjainkban játszódik, és  a főszereplő Annánk korántsem tini már. Mégis...a hangulata, a történések, a trópusi sziget, a napsütés, a fülledt levegő... éppen erre a nyárra való tökéletes olvamány! Aki a filmet szerette, nem fog csalódni, nagyon kellemes időtöltés az olvasása - még akkor is, ha az olyan cápa-fóbiásokra, mint amilyen én vagyok, egyes részeknél szinte fulladással járó pánikroham tör rá ... Nekem nagyon tetszett!


Borbás Edina: Hullámok csapdája


Kiadó: ÁLOMGYÁR KIADÓ 
Oldalak száma: 272 oldal
Borító: Puhatáblás
ISBN: 9786155252181
Kiadás éve: 2013 
Ára: 2.490,-

Fülszöveg:

Arabella a fiatal, életvidám, New York-i zongorista lány, nem találja helyét a nagyvilágban. Úgy érzi, menekülnie kell a mindennapi kudarcok, és legfőképpen az őt érzelmileg kihasználó pasija elől.
Változást akar életében, ezért jelentkezik A nagy kaland című valóságshow-ba; azt remélve, hogy a műsor távol tartja tőle a férfit, aki annyi csalódást okozott már neki. Nem is sejti, hogy a lelkében háborgó hullámok csak még inkább felkorbácsolódnak; harcba kerül önmagával és egy új, nem várt szerelem is megérinti.
A játék egy Genovából induló luxushajón zajlik. A műsor szerkesztői mindent megtesznek, hogy végletekig hajszolják a szereplőket. A kezdeti barátságos légkör hamar átcsap ádáz, gátlástalan vetélkedésbe. A törés Arabella számára is elkerülhetetlen: hamar összemosódik játék és valóság.
A feszültséget fokozza, hogy bűnözők rabolják el a műsorvezetőt, váltságdíjat követelve a show szervezőitől. Az erőszak és a zsarolás miatt az irányítás kicsúszik a stáb kezei közül.
A nézők mindebből természetesen semmit nem vehetnek észre; a show-nak folytatódnia kell!

Borbás Edina valóságshow-ba ágyazott kalandos szerelmi története az olvasót New Yorkból Genovába repíti.

Saját megjegyzés:

Az Álomgyár Kiadóról tudjuk már, hogy elsőkönyves magyar tehetségek bemutatkozó köteteinek kiadására specializálódott. Mindeddig meglehetősen kemény, férfias témájú könyveket jelentettek meg, ám ezúttal a női oldalt veszik célba, és egy meglehetősen csajos témájú és borítójú, leheletfriss, óceánillatú, szaftos történet kerül ki a kezeik közül. 
Nagyon kíváncsi vagyok - hamarosan én is kezdem!


J.A. Redmerski: A soha határa 

Kiadó: Ulpius-Ház Könyvkiadó KFT. 

Oldalak száma: 506 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 400 gr
ISBN: 9789632547749
Kiadás éve: 2013 
Ára: 3.499,-

Fülszöveg:

Camryn Bennett még csak húszéves, de azt hiszi, pontosan tudja, milyen lesz majd az élete. Ám egy vad éjszaka után az észak-karolinai Raleigh legmenőbb belvárosi klubjában ismerősei és önmaga elképedésére úgy dönt, otthagyja megszokott életét, és elindul a vakvilágba. Egy szál táskával és a mobiltelefonjával felszáll egy távolsági buszra, hogy megtalálja önmagát - és helyette rálel Andrew Parrish-re.
A szexi és izgató Andrew úgy éli az életét, mintha nem lenne holnap. Olyan dolgokra veszi rá Camrynt, amilyenekre a lány sosem hitte magát képesnek, és megmutatja neki, hogyan adja meg magát a legmélyebb, legtiltottabb vágyainak. Hamarosan ő lesz Camryn merész új életének központja - olyan szerelmet, vágyat és érzelmeket kelt, amilyeneket a lány korábban elképzelni sem tudott. De Andrew nem árul el mindent Camrynnak. Ez a titok vajon örökre összehozza őket vagy mindkettőjüket elpusztítja?

Saját megjegyzés:

Ez a könyv egy csomó mindenről szól: szerelemről főleg, de szól önmagunk megtalálásáról, a szabadságról, a barátok és a család fontosságáról. Egészen különleges hangulata van, hiszen amíg Andrew és Camryn beutazzák fél Amerikát, beutazzák saját vágyaik és gondolataik rejtekeit is, ráébrednek önmagukra, az élet legfontosabb kérdéseire, megtesznek egy halom dolgot, amit mi magunk talán képtelenek lennénk és - legtöbbünket - visszarepítenek egy rég elfeledett emlék mezsgyéihez. Mert azt hiszem, mindenkinek az életében volt egyszer egy Andrew - legyen az akár fiú, akár lány... Jó esetben mindenki érezte már életében a féktelen szabadság érzését, a vágyat, hogy megtegyen valamit, amit talán soha azelőtt és azóta sem, a rózsaszín felhőt a feje felett, a fiatalságra oly jellemző bohémságot...és ha nem? Itt az ideje elkezdeni! Kezdjétek például ezzel a könyvvel. Aki pedig túl van már rajta, hát élje át újra!


Cora Carmack: Szakítópróba


Kiadó: CONTENT 2 CONNECT KFT. 
Oldalak száma: 222 oldal
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 270 gr
ISBN: 9786155248115
Kiadás éve: 2013 
Ára: 2.990,-

Fülszöveg:

Szüzesség. 
Bliss Edwards hamarosan végez a főiskolán, de még nem veszítette el. Mivel megelégelte, hogy már csak ő szűz a barátai közül, elhatározza, hogy a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb módon fogja orvosolni a problémát: egy egyéjszakás kalanddal. A dolog azonban nem úgy sül el, ahogy tervezte. Pánikba esik, és faképnél hagy egy elképesztően helyes srácot meztelenül az ágyában, ráadásul olyan indokkal, amit senki sem venne be. 
És ha ez még nem lenne elég kínos, amikor megérkezik az utolsó félévének első órájára, döbbenten ismeri fel az új tanárát. Őt hagyta ott nyolc órával korábban meztelenül az ágyban…
Cora Carmack egy huszonegynehány éves író, aki huszonegynehány évesekről ír. Sok mindennel foglalkozott már életében. Volt unalmas munkája (pl. egy hipermarketben), izgalmas munkája (pl. színházban), stresszes állása (pl. tanárként) és álommunkája (pl. az írás). Imádja a színházat, az utazást és bármit, ami megnevetteti. Szereti a szereplőit a lehető legképtelenebb helyzetekbe hozni, és miközben segít rajtuk, megpróbálja őket összeboronálni valakivel. Hiszen a kétbalkezes embereknek is szükségük van szerelemre…

Saját megjegyzés:

Mostanában meglehetősen sok szexuális töltetű könyv jelenik meg a hazai könyvpiacon, és bevallom sok esetben már a könyv címe is elborzaszt és undorral tölt el... Ez a könyv azt hiszem, kicsit kilóg a sorból. Kedves, vidám szerelmi történet, amelyben nyilván vannak felforrósodott jelenetek, de azt hiszem, mindenképpen jó kikapcsolódás lehet a meleg nyári estékre...

Jodie Picoult: Egyszerű igazság

Kiadó: ATHENAEUM KÖNYVKIADÓ KFT. 

Oldalak száma: 482 oldal
Borító: FÜLES, KARTONÁLT
Súly: 460 gr
ISBN: 9789632932491
Kiadás éve: 2013 
Ára: 3.499,-

Fülszöveg:

Egy békés Pennsylvania állambeli amis kisvárosban halott csecsemőre bukkannak egy elhagyatott istállóban. A rendőrségi nyomozás során egyéb szörnyű titkokra is fény derül, és a közösség élete pillanatok alatt pokollá változik. A bizonyítékok a tizennyolc éves és hajadon Katie Fisher ellen szólnak, aki látszólag titokban szülte meg gyermekét, majd megölte az ártatlant. A nagyvárosi életből kiábrándult Ellie Hathaway ügyvéd elvállalja Katie védelmét, megpróbál utat találni az idegen kisváros lakóinak szívéhez, miközben nem is sejti, hogy olyan területre téved, ahol semmi sem az, aminek látszik, ahol nem csak egy igazság létezik, és ahol a bűnhődés és a feloldozás nem az ítélőszék kezében van. Ellie egyre jobban belegabalyodik a szövevényes ügy hálójába, miközben saját félelmeivel is szembe kell néznie, mikor egy férfi tűnik fel a múltból, rég eltemetett érzéseket, vágyat és szenvedést hozva magával... 
Az Egyszerű igazság torokszorító lélektani dráma és rejtélyekben gazdag krimi egyben, Picoult eddigi legjobbja.

Saját megjegyzés:
Eddig nem olvastam egyetlen Picoult könyvet sem. Valahogy sohasem éreztem magaménak a témát. De ez, ez igazán érdekel! Mindig is fantasztikusnak tartottam azt a közösséget, azt az életformát, amiben az amisok élnek az USA több területén. Az, hogy ennyire ragaszkodnak a puritán életmódhoz, az egyszerűséghez, a szokások betartásához és egymáshoz, mindig csodálattal és áhítattal töltött el, rendkívül tisztelem őket ezért. S még ha nem is értek egyet ezzel az életmóddal minden téren, lenyűgöz az a tisztaság és szépség, amit ők képviselnek. Talán, a szabadság alatt kézbe véve ezt a könyvet mi is rájövünk arra, hogy mi minden mellett rohanunk el a világ vágtájával egyetemben...és talán - legalább arra a néhány napra - mi is lelassulunk és meglátjuk azt, ami felett eddig elsiklottunk...


Samantha Young: Dublin street

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT. 
Oldalak: 400 oldal
Borító: Keménytáblás vagy puhatáblás változatban
Súly: 590 gr
ISBN: 9789633731062
Kiadás éve: 2013 
Ára: 2.990,- v. 3.990,-

Fülszöveg:
Négy éve az amerikai Jocelyn Butler, hátat fordítva tragikus múltjának, Edinburh-ban kezdett új életet. Joss nem adja át magát a gyásznak, nem néz szembe a démonaival, és senkihez sem akar igazán közel kerülni, de miután beköltözik Dublin Street-i fantasztikus albérletébe, lakótársnőjének jóképű bátyja fenekestül felforgatja féltve őrzött magánéletét.
Braden Carmichael az a fajta ember, aki mindig megszerzi, amit akar. És ő most Jocelynt akarja az ágyába csábítani. Braden, miután megtudja, hogy Joss irtózik a komoly kapcsolatoktól, alkut kínál, amelynek keretében átadhatják magukat a vágyaiknak anélkül, hogy túlbonyolítanák a dolgokat. Jocelyn merő kíváncsiságból belemegy az egyezségbe, miközben nem is sejti, hogy a skótot egyetlen cél vezérli: a lelkéig lemezteleníteni a konok lányt.

Saját megjegyzés:
A témát tekintve az előző könyvhöz lehet hasonlatos ez a könyv is, azt az apró eltérést tekintve, hogy itt a helyszínünk a szeles, esős Edinburgh, a hősünk pedig egy vérbeli skót fazon. Talán nem is kell mondani, hogy ez mit jelent ránk nézve :-) Elborzadunk és elveszünk egyszerre .-)


Emylia Hall: Nyarak könyve


Kiadó: PARK KÖNYVKIADÓ KFT. 

Oldalak száma: 342 oldal
Borító: Keménytáblás, védőborítós
Súly: 440 gr
ISBN: 9789633550113
Kiadás éve: 2013 
Ára: 3.500,-

Fülszöveg:
Elisabeth Lowe váratlanul csomagot kap.
Egy albumot, tele réges-régi, Magyarországon készült fényképpel, és egy kísérőlevelet, melyben arról értesítik, hogy édesanyja, akivel több mint egy évtizede megszakított minden kapcsolatot, meghalt.
A képek nézegetése felidézi a fájdalmas múltat, amikor a kilencéves kislány a szüleivel a Balatonnál töltött egy hetet, és édesanyja úgy döntött, nem tér vissza a szigetországba. Beth az apjával maradt, de minden nyáron meglátogatta az édesanyját Magyarországon. Éveken át ezek a nyarak tartották benne a lelket, de tizenhat éves korában valami visszafordíthatatlanul megváltozott.
Azóta Beth egyszer sem engedte meg magának, hogy azokra a varázslatos nyarakra gondoljon.
A csomag érkezése azonban felkavarja a múltat és átrendezi a jelent. 

Saját megjegyzés:
Ez tipikusan az a könyv, amit a Balaton partjára kell levinnünk magunkkal, ott, helyben érezve annak minden varázsát és romantikáját.
Nyarakról szól, szerelmekről, emlékekről. Nosztalgiát ébreszt, régi szünidőket idéz. Ajánlom mindazoknak, akik sok nyarat töltöttek a tó mellett - jómagamhoz hasonlóan. Vagy egyszerűen csak azoknak, akik szeretik az érzésekkel teli, hangulatos, szépen megírt történeteket.


Kedves Hölgy-társaim! Remélem, tudtam egy picit segíteni abban, hogy mi kerüljön be a naptej, a bikini és a napszemüveg mellé a bőröndbe. :-) 

És mielőtt belemerülnétek az olvasásba, még egy rendkívül fontos dolog, amit feltétlenül figyelembe kell venni: a könyvek fehér lapjai visszaverik a fényt, és ezáltal veszélyeztetik a szem egészségét! Aki órákig védelem nélkül tartózkodik a napon és olvas, jelentős károkat okoz a szemének. Ezért olvasáskor is viseljünk napszemüveget!!!

Jó olvasást Mindenkinek!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates