2013. november 19., kedd

Emma Garcia: Szerelem első kattintásra (blogturné)Még csak most kezdődött, de máris elegetek van ebből az esős, nyirkos időből? Kezd a hangulatotok is borongóssá válni, a kinti világgal együtt a kedvetek is elsötétülni? 
Ne hagyjátok! 
Gyertek velünk egy vidám, jókedvű kalandozásra Vivienne Summers-szel, aki tudja, mi a gyógyír a szívügyekre, hogy mitől lesz jobb a kedved és igazán derűs a kikapcsolódásod! A Szerelem első kattintásra című chick-lit történet blogturnéja során vidám perceket tölthetsz velünk, megismerheted a Maxim Kiadó legújabb könyvének történetét, olvashatsz érdekességeket a könyvről, és hogy a kedved garantáltan megjavuljon, természetesen játszhatsz is a könyv egy-egy példányáért!

Kattintgass hát velünk!

Emma Garcia: Szerelem első kattintásra 

Kiadó: Maxim Könyvkiadó 
Oldalak száma: 368 oldal
Borító: FÜLES, KARTONÁLT
ISBN: 9789632613314

Fülszöveg:
Miután Rob, Viv volt vőlegénye háromszor is lefújta az esküvőt, a lány tudja, hogy csak segítséggel állhat talpra. S miközben összetört szívek történeteit kutatja az interneten, kipattan az agyából az isteni szikra – saját weboldalt létesít! Ahol az összetört szívűek mindent egy helyen találhatnak meg. Csakhogy az útmutatás, amelyhez a weboldal révén jut, mintha nemigen segítené Rob visszaszerzésében. Éppen ellenkezőleg, úgy tűnik, hogy legjobb barátja és tettestársa, Max irányába vezeti. De hát hol marad Max, amikor Vivnek leginkább szüksége lenne rá? És Rob belátja valaha a tévedését? Egyébként pedig létezik olyan hatékony böngésző, amely képes megakadályozni, hogy összetörjük saját szívünket… vagy másokét?

A könyvről : 
Azt hiszem, mindenki esett már át szakításon, így mindenki tudja, hogy mindegy, hogy Téged dobtak vagy Te döntöttél úgy, hogy más utakon folytatod tovább az életed, mindenképpen hatalmas erőfeszítésre lesz szükséged ahhoz, hogy túltedd magad a kudarcon és kibírd valahogy párod hiányát. 
Talán elfogadni a legnehezebb. Tudomásul venni, hogy vége szakadt. Talán nem is megy egyből, talán próbálkozol még, beleadsz mindent, stratégiákat dolgozol ki, várod, hogy történjen valami csoda. De a csoda általában csak nem jön, s ha mégis sikerül elérned azt, amit akartál, hamarosan rájössz, hogy hiba volt: ami egyszer nem működött, az nem fog hirtelen megjavulni...

Csak meglehetősen sok mindennek kell történnie ahhoz, hogy végül erre rájöjjön az ember...

Vivienne Summers vőlegénye közvetlenül az esküvőjük előtt gondolja meg magát és lép vissza a házasságtól - immár harmadszor. Úgy érzi ugyanis, hogy ő még nem kész arra, hogy elkötelezze magát, túlságosan sok lenne ez neki. Viv pedig - abban bízva, hogy a távolság jót tesz a kapcsolatuknak - elköltözik, és az Interneten, hasonló sorsú nők elbeszéléseiből próbál erőt meríteni a szívfájdalom túléléséhez és a szeretett férfi visszaszerzéséhez. Terveket sző, weboldalt hoz létre, és barátjára, Maxre támaszkodva próbálja újra meghódítani Robot. Ám egy kudarcba fulladt baráti esküvő és egy balul elsült baráti vacsora után Vivnek be kell látnia: a kapcsolatuknak végleg befellegzett. S mikor az élete megmásíthatatlanul összeomlani látszik, váratlan helyről érkezik a régen várt boldogság reménye: Max barátből férfivé válik Viv szemében, és minden hibája ellenére csodálatos megnyugvással tölti el a lányt...egészen addig, mígnem Rob egy este be nem állít egy hatalmas virágcsokorral....

Emma Garcia debütáló regénye a chick-lit könyvek műfajába tartozik, s így aztán magán viseli ennek minden pozitív tulajdonságát és jellemvonását: szórakoztató, humoros és kellőképpen nőies, éppen olyan mértékben, hogy az élvezetes és jóleső maradjon.

A történet nem tartalmaz túl sok meglepő fordulatot, nincsenek hatalmas meglepetések benne, lendületessége, könnyed humora és szerethető karakterei miatt mégis nagyszerű és igazán szórakoztató olvasmány.

Bámulatosan jó érzékkel találja meg az egyensúlyt Viv magánélete, munkája és karrierje, valamint a barátaival és a családjával való kapcsolata között. Azzal együtt, hogy a regényt elejétől a végéig átszövi a humor egy sajátos, önirónikus formája, számos elgondolkodtató, megkapó üzenetet is közvetít felénk a családi értékekről, a baráti kapcsolatokról, önmagunk megtalálásáról és elfogadásáról.

A Viv által létrehozott weboldalra történő, fejezetek előtti bepillantások szellemesek és életszagúak, sajátos és egyedülálló megoldásai egy kényes és többnyire fájdalmas téma könnyed feldolgozásának.

A könyv végi lezárás számomra kicsit gyorsnak, hirtelennek tűnt, vártam volna még egy nagy, mindent elsöprő sablonos jelenetet, ami teljes egészében eltöltött volna a megelégedés jóleső telítettségével - ez elmaradt, kicsit elnagyoltra sikeredett.

Mégis azt kell mondjam, nagyon jólesett olvasni ezt a könyvet, kedves volt, vidám, könnyed - az a fajta könyv, amit bármikor elő lehet szedni elolvasni.
Karakterek:
A könyv karaktereinek legnagyobb erénye, hogy amellett tudnak szellemesek, szórakoztatók és szerethetők lenni, hogy nevetségessé vagy szánalmassá válnának. Ezek a karakterek - Vivvel az élen  - ugyanis nem buták, hanem éles eszű, eltökélt, céltudatos személyiségek, akik ugyan néha komikus helyzetekbe sodorják magukat, de csupán csak a hétköznapiság mértékéig, éppen annyira, hogy ezáltal valós és élő személyekké válhassanak.

Szerettem Viv kitartását és ötletességét, a tényt, hogy képes hibát hibára halmozni, ám mindebből tanulni és fejlődni.

Rob már-már beteges tökéletessége röhejesnek és álszentnek tűnik emellett a hétköznapiság mellett, önteltté, fellengzőssé teszi, felszínessége és képmutatása pedig egyenesen ellenszenvessé.

Max természetessége és gondatlansága ehhez képest üdítő és szívhez szóló, minden hibája ellenére is belopja magát valamennyi Olvasó szívébe. Azt hiszem, egy újabb book-boyfriendet avathatunk személyében.

Borító: 
Azt gondolom, a borító  a maga egyszerűsége és látszólagos dísztelensége ellenére sem nevezhető visszafogottnak vagy szolidnak, hiszen a betűtípus mozgalmassága és vidámsága, a vonalak kacskaringós játéka rendkívül élettelivé és derűssé teszi a borítót, sokat elárulva ezzel a könyv hangulatáról és stílusáról. 
Személy szerint azt gondolom, sokkal találóbb, mint bármelyik másik külföldi kiadás borítóképe.


Álomcast - vagyis a főbb szerepekben pedig...


Bevallom, nem volt túl könnyű dolgom, amikor a szereplők kiválogatását tűztem ki célul, mégis viszonylag elég könnyen megtaláltam a számomra ideálisnak vélt karaktereket.

Amikor Vivienne-re gondoltam, tudtam, hogy egy mosolygós arcú, csinos, modern lányt kell találnom a szerepre, akit el tudok képzelni szomorúan, megtörten, el tudok képzelni csetlő -botló, spicces diszkókirálylányként és el tudok képzelni kócosan, másnaposan, teljesen összezavarodottan is. 
Így találtam rá Sophia Bush-ra, akinek kedves, derűs arca, hétköznapi megjelenése tökéletesen megfelel a szerepre.

Aztán következett Rob, a sármos, elegáns, úriaskodó ex-vőlegény, aki jóképű, mégis leginkább ellenszenves alak, kellően öntelt és pökhendi, kissé piperkőc és lekezelő.
Azt hiszem, Vele volt a legnehezebb dolgom, ám azt hiszem, mégis sikerült rábukkanni a megfelelő személyre, méghozzá Matthew Crawley személyében.

És akkor személyes - és gondolom mindenki más - kedvenc karaktere következik, méghozzá a művészi értékekkel rendelkező, sármosan zabolátlan, lezser, bőrkabátos jóbarát, Max Kelly

Egy kissé bohém, komolytalannak tűnő, mindenképpen borostás képű sármőrre volt szükségem, akit el tudnék képzelni motoron száguldani, szájában az ecsettel elmélyülten festeni, vagy az ágyból álmosan, kócosan kimászni. Így akadtam rá Armie Hammerre, aki így, ahogy ezen a képen van: borostásan, kócosan, mosollyal az arcán az a Max lehetne, akiért én is világméretű kampányt indítanék...

És végül ott van Lucy, Viv kissé szexmániás, buja, ám mindenképpen szerethető és karakán barátnője, aki mindenféle vad dolgokat művel latin barátjával és kellőképpen határozott és keménykezű Vivvel. Erős és célratörő nő, összeszedett, magabiztos és asszertív. Számomra Lucy megtestesítője így aztán  Jen Lilley lett.  Nyereményjáték

Viv élete egy csapásra megváltozik, amikor vőlegénye elhagyja. Természetesen nehezen viseli a szakítást, és a nehéz napokra egy dallistát állított össze. A lejátszási listának a Búbánat címet adta, és ahogy majd láthatjátok is, igazi sírós-szakítós zenéket válogatott össze.

A ti feladatotok, hogy a blogturné négy állomásának segítségével összeállítsátok ezt a bizonyos listát! Minden állomáson megtaláljátok az egyik dal címét, amelyet Viv hallgat. Az előadók nevére viszont nektek kell rájönnötök. Ha sikerült, már nincs is más dolgotok, mint beírni a Rafflecopter megadott sorába, és persze ha kedvetek van, Vivvel együtt hallgathatjátok majd a dalokat olvasás közben.

a Rafflecopter giveaway


Kattintottak még...

nov. 18. - Nem harap a... - vélemény
nov. 19. - Roni Olvas - vélemény + fancast
nov. 20. - Kelly & Lupi Olvas - vélemény + borítómustra
nov. 21. - Deszy Könyvesblog - vélemény + az írónő bemutatása
2 megjegyzés:

Névtelen írta...

itt nem látok dalcímet,Deszynél meg bejegyezést..

Roni olvas írta...

Kérlek, nézd meg a nyereményjáték melletti képet, rá fogsz bukkanni a dal címére. Deszy a kiírásnak megfelelően november 21-én, vagyis holnap teszi közzé a bejegyzését. Roni

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates