2013. február 20., szerda

Mit ígér a március? - megjelenések

Annak ellenére, hogy megfogadtam: visszafogom  magam a könyvvásárlással, minden hónapban vannak friss megjelenések, amik érdekelnek és amit nem nagyon lehet kihagyni. A március is ígér néhány vadiúj és nagyszerű könyvet, amire áhítozom, aztán majd meglátjuk, hogy mi valósul meg belőle.
Ezek a következők:

Lauren Beukes: Moxyland

Kiadó: AD ASTRA Kiadó
Oldalak száma: 312 oldal
Borító: Puhatáblás
ISBN: 9786155229213
Megjelenés: 2013 

Fülszöveg:
Vágod, mi folyik a világban? Azt hiszed, tudod, kié a valódi hatalom? Rohadtul fogalmad sincs róla. A Moxyland véresen hiteles thriller a technológiai fejlődésről és az általa felemésztett szabadságról. Beukes Fokvárosának sokszínű világában underground mozgalmárok csapnak össze génmódosított harci kutyákkal, és feltörekvő celebek adják el reklámfelületnek a testüket nanotechnológiai designerdrogokért cserébe.
Kendra, egy művészeti iskoláról kibukott fotós kísérleti marketingprogramra jelentkezik; Lerato, az ambiciózus programozó titkon át akar igazolni a multicégtől, amelynek dolgozik; Tendeka, a forrófejű aktivista egyre veszedelmesebb akciókat szervez, és Toby, a sármos blogger rájön, hogy a videojátékok, amikkel pénzért játszik, sokkal több mindent rejtenek, mint amit a látszat mutat.
Négy fiatal története fonódik össze egy olyan világban, ahol a virtuális identitás legalább olyan fontos, mint a valódi. A lekapcsolás a rendszerről rosszabb a börtönnél is, valakinek mégis szembe kell szállnia a Kormányzat Rt-vel - kerül, amibe kerül.



Isaac Manon: Eleven testek

Kiadó: LIBRI KÖNYVKIADÓ KFT. 
Oldalak száma: 312 oldal
Borító: Puhatáblás
ISBN: 9789633100660
Megjelenés: 2013. március 20.

Fülszöveg:
"Isaac Marion megírta a legváratlanabb romantikus történetet. Sose gondoltam, hogy ilyen szenvedélysen érdekel majd egy zombi." - (Stephenie Meyer, A Twilight-trilógia szerzője)
R egy fiatal férfi. Éppen egzisztenciális válságban van - ő egy zombi. Keresztül verekszi magát a háborúban megsemmisült, összeomlott Amerikán, és az eszüket vesztett, éhes társai között mégis valami többre vágyik, mint vér és agyvelő. A többiekkel ellentétben ő tud beszélni - néhány felmordult szótagot ugyan, de a belső élete csupa mélység, csupa csoda és vágy. Nincsenek emlékei, nincsen személyisége, nincs pulzusa sem, de vannak álmai.
Ijesztő, vicces, és meglepően szívbemarkoló. Az Eleven testek arról szól, milyen élni, hogy meghalni, és arról, hogy milyen az elmosódott határ a kettő között.
Isaac Marion Seattle közelében született 1981-ben és élt és azóta is a város környékén él. A középiskolában kezdett írni, és az három önálló regénye jelent meg, mielőtt világsikert hozott számára az Eleven testek. 
Amerikában minden nézőcsúcsot megdöntött a regényből készült film John Malkovich főszereplésével!

Saját megjegyzés:
Mindenhonnan erről a filmről hallani, nem véletlen hát, hogy a könyv is érdekel. Talán még jobban, mint a film - annak ellenére, hogy sosem voltam oda a zombikért. Dehát mégis...valahogy muszáj elolvasni. Kötelező!

Kicsi Betti a nagyvárosban

Kiadó: ATLANTIC PRESS 
Oldalak száma: 156 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 100 gr
ISBN: 9786155033964
Megjelenés: 2013. február 28.


Fülszöveg:
Gyarmati Bernadett huszonhét évesen már túl van egy nehéz váláson. Élete legnagyobb kihívásán, a Márai-kastély parkjának megépítésén is sikerrel jutott túl, mégis kiégettnek érzi magát. Főleg miután ő marad a kastély egyetlen állandó lakója, hiszen a többiek már mind megtalálták párjukat. Bár világéletében Kristályhegyen élt, mostanra úgy érzi, hogy megfullad, ezért úgy dönt, nem maradhat itt tovább. Egy multinacionális vállalat szállodaláncot építtet Budapest szívében és kertépítők referenciamunkáit várja, hogy kiválaszthassa a legalkalmasabb jelöltet. Betti elküldi pályázatát, el is nyeri a megbízást, és elköltözik egy számára teljesen idegen világba, a fővárosba, ahol semmi nem úgy alakul, ahogy szeretné. Új főnöke egyáltalán nincs elragadtatva attól, hogy munkatársként és majdnem egyenrangúként kell kezelnie egy aprócska, bizalmatlan, parancsolgató, mi több, a Föld összes férfiját gyűlölő nőszemélyt. - Betti regényében RGM arról mesél, milyen benyomások és tapasztalatok várják a vidéki lányt a csillogó és idegen nagyvárosban. Hogyan próbálja - természetesen a Márai-lányok segítségével - felvenni az új fordulatszámot, levetkezni előítéleteit, és begyógyítani a magával hozott lelki sérüléseket.

Saját megjegyzés:
Rupáner-Gallé Margó kedves, könnyed, felvidító kis történetei sorában immár negyedik Betti története. Aki olvasta az eddigieket, egészen biztosan fogja ezt is, de aki nem, annak is ideje elkezdeni!


Daniel Glattauer: Örökké tiéd

Kiadó: PARK KÖNYVKIADÓ KFT. 
Oldalak száma: 320 oldal
Borító: Keménytábla
Súly: 300 gr
ISBN: 9789633550069
Megjelenés: 2013. március 20.

Fülszöveg:
Te vagy az én fényem, én a te árnyékod. Már egyikünk sem létezhet a másik nélkül. - A harmincas éveinek közepén járó, egyedülálló Judith a szupermarketben ismerkedik meg Hannesszal, aki a tömegben a sarkára lép. Nem sokkal később a férfi felbukkan az elegáns kis lámpaüzletben, amelyet Judith a gyakornoklány, Bianca segítségével vezet. Hannes nőtlen építész, a legszebb férfikorban van - nem csupán minden anyós álma, de Judith barátait is teljesen lenyűgözi. Judithnak kezdetben nagyon jól esik, hogy a céltudatos férfi a tenyerén hordozza, lesi minden kívánságát. Ám Hannes szűnni nem akaró törődése idővel egyre nyomasztóbbá válik. Judith úgy érzi, a férfi fokozatosan kisajátítja, ellenőrzése alá vonja. Hiába próbál szakítani vele, Hannes még az álmaiba is beférkőzik. S amikor fölébred, a férfi máris készen áll, hogy valami jót tegyen vele. "Thrillerbe forduló szerelmi történet. Humoros, fordulatos, lélegzetelállító." - (Die Presse) 

Saját megjegyzés:
Talán az egyik legjobban vár könyv - általam. Imádtam a Gyógyír északi szélre, láttam színházban is, azt is szerettem. EGyedi és nagyszerű az író stílusa. Én már előrendeltem az új könyvet :) 

John Salzi: Szellemhadtest

Kiadó: AGAVE KÖNYVEK KIADÓ KFT. 
Oldalak száma: 304 oldal
ISBN: 9786155272059
Megjelenés: 2013. február 21.

Fülszöveg:
Az emberiséget soha nem látott veszély fenyegeti, űrbéli gyarmatai ellen három intelligens faj szövetkezik. Három faj és egyetlen ember. Az emberiség egyetlen reménye az, hogy az áruló tudós a dezertálása során hátrahagyta az elméjéről készült biztonsági másolatot. De senki nem tudja, hogyan lehetne azt felhasználni. A Gyarmati Véderő Szellemhadteste soha nem az erkölcsi aggályairól volt híres, így megpróbálja egy klónkatonájába ültetni a lemásolt lelket... elvégre a háborút nekik kell megakadályozni, és ezért a célért mindenre hajlandóak. Scalzi ott folytatja a sodró lendületű katonai sci-fit, ahol a Vének háborúja véget ért, még lebilincselőbb történettel és emelve a téteket. Megfiatalított vének és gyorsan öregedő fiatalok vívják a különleges háborút, ami pontosan olyan, mint az összes háború a történelemben: végtelenül mocskos. Az egyetlen menedék, ha valaki megtalálja magában az erkölcsi iránytűt, ahogyan az Scalzi kalandos sorsú főhősének is sikerült. De elég lesz-e most is ennyi, ebben a mindent elsöprő háborúban?

Jose Rodrigues Dos Santos: A végső titok

Kiadó: KOSSUTH KIADÓ ZRT. 
Oldalak száma: 460 oldal
ISBN: 9789630974899
Megjelenés: 2013. március 08.


Fülszöveg:
Egy spanyol paleográfus a Vatikáni Könyvtárban az egyik legrégebbi fennmaradt Biblia-kéziratot, a Codex Vaticanust tanulmányozza. Hirtelen zajt hall a sötétben. Egy alak ráveti magát, és elvágja a torkát. Az olasz rendőrfelügyelő, Valentina Ferro, a híres portugál történész-kriptoanalitikust, Tomás Noronhát hívja segítségül a holttest mellett talált különös üzenet megfejtéséhez. Az esetet két másik gyilkosság követi. A nyomozás során Tomás és Valentina a Biblia rejtélyeinek kanyargós ösvényén találja magát. Ezen az ösvényen pedig eljutnak a Szentföldre, és meg sem állnak az Újszövetség utolsó titkáig. Jézus Krisztus valódi identitásáig. José Rodrigues dos Santos regénye valós adatokon, kutatásokon és idézeteken alapul. A szerző ismét bebizonyítja, hogy a rejtély nagymestere. Az utolsó titok több mint regény: lerántja a leplet az Újszövetség legnagyobb rejtélyéről.

Mats Strandberg: A tűz

Kiadó: GEOPEN KÖNYVKIADÓ KFT. 
Oldalak száma: 634 oldal
Borító: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly: 80 gr
ISBN: 9789639973749
Megjelenés: 2013. április 15.

Fülszöveg:
Vége a nyárnak és a kiválasztott hat lányt a gimnázium második osztálya várja. A szünidő szinte rettegésben telt el, és ők felkészültek a gonosz erők következő lépésére. Ám a veszedelem olyan irányból fenyegeti őket, ahonnan egyáltalán nem számítanak rá. Egyre nyilvánvalóbb, hogy valami nagyon nincs rendjén Engelsforsban. A múlt összefonódik a jelennel, az élő találkozik a holttal. A Kiválasztottak között még szorosabb lesz a kötelék, és a lányok megint rádöbbennek, hogy a rendkívüli képesség vagy a varázslat sem vigasztalja a boldogtalan szerelmeseket és nem gyógyítja meg az összetört szíveket. - A svéd szerzőpáros fiatal felnőtteknek szóló trilógiájának első kötete, a Kör, óriási sikert aratott az egész világon, és nagy várakozás előzte meg a folytatást, melyben újabb sötét és misztikus fordulatok borzolják az olvasók idegeit

Saját megjegyzés:
Sokan szerették a Kört, ők egészen biztosan izgatottan várják már a Tűz megjelenését. Én is kíváncsi vagyok, mi lesz a lányokkal, egészen biztosan olvasni fogom ezt a kötetet is. Arról nem beszélve, hogy a Geopen kiadó kiadványai mindig gyönyörűségesek.



2 megjegyzés:

Horváth Évi írta...

Ne várj túl sokat az Eleven Testek könyvtől. Én olvastam angolul, a filmet is volt szerencsém látni. A kettőnek az ég világom semmi köze egymáshoz. De tényleg.

Roni olvas írta...

Komolyan? Ez meglepő...Azért egy próbát megér. A könyv és a film is...maximum igyekszünk nem nagyon összekötni a kettőt...:)

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates