2013. május 12., vasárnap

Májusi könyveső - aranyat ér?

Az utóbbi hetekben szinte az összes kisebb és nagyobb könyvkiadó és könyvesbolt megrohamozott minket - és a pénztárcánkat - a legkülönbözőbb és legkihagyhatatlanabb akciókiírásokkal, és bizony egyik másiknak képtelenség volt ellenállni... 
Mégis... lehet, hogy nem akció formájában, de nemsokára jön a következő dömping, ezúttal az újonnan megjelenő könyvek formájában. Júniusban ismét megrendezésre kerül az Ünnepi Könyvhét, melyre idén is számos kiadó készül favoritjainak kiadásával, ám előtte is számíthatunk néhány igencsak jó könyv megjelenésére. 

Nézzétek csak!


Carin Gerhardsen: A Mézeskalácsház 

Kiadó: ATHENAEUM Kiadó 
Oldalak száma: 324 oldal
Borító: füles, kartonált
Súly: 400 gr
ISBN: 9789632932422
Megjelenés: május 15.

Fülszöveg:
"A tetovált lány" kiadójának új bestsellere.
Rejtélyes gyilkosságok tartják rettegésben Stockholm békés lakóit, a véres puzzle kirakása pedig Conny Sjöberg felügyelőre és kis csapatára vár. Sorra kerülnek elő a holttestek, egy zseniális és elfajzott sorozatgyilkos mestertervének áldozatai... de mi az indíték? Harmincnyolc évvel ezelőtt kinyílt egy ódon villa kapuja, és kisereglett rajta egy csoport óvodás. Majd újra megcsikordult a rozsdás vasajtó, s félve előbújt még egy kisfiú és egy kislány. Ami ezután történt, annak nem lett volna szabad megtörténnie... Az igazság pedig elviselhetetlenül fájdalmas... 
Carin Gerhardsen világhírű sorozatának első kötetében egy felejthetetlen sorozatgyilkos lelkébe látunk, aki céltudatos, kíméletlen és megállíthatatlan. A Mézeskalács ház igazi csemege a vérfagyasztó krimik szerelmeseinek. Carin Gerhardsen eredetileg matematikusnak tanult, regényeit is a szakmájától elvárható pontossággal és kíméletlen logikával építi fel. 
A Stockholmban játszódó Hammarby-trilógia az egyre népszerűbb skandináv krimik rajongóinak új kedvence világszerte. Méltatói a The Wire (Drót) című tévésorozathoz hasonlítják; meglepő és fordulatos történet, hiteles szereplők, eszeveszett tempó. Stieg Larsson, Jo Nesbo és Camilla Läckberg olvasóinak kötelező


Lauren Oliver: Rekviem

Kiadó: Ciceró Könyvstúdió
Oldalak száma: 350 oldal
Borító: puhatáblás
Súly: 400 gr
ISBN: 9789635398119
Megjelenés: május vége


Fülszöveg:
A Káosz című részben előkészített lázadás az utolsó kötetben nyílt forradalommá növi ki magát, és Lena a harcok kereszttüzébe kerül. A börtönből megmentett Juliannel és a barátaival együtt igyekszik menedéket találni a Vadonban, amely azonban már nem az a biztonságos hely, ami volt. A rendfenntartók átszivárognak a falakon, hogy kiirtsák a táboraikat. Mindeközben Lenának belső csatáit is meg kell vívnia, hiszen élete halottnak hitt kulcsszereplői is felbukkannak.Miközben Lena az életéért küzd a Vadonban, legjobb barátnője, Hana biztonságos, érzelemmentes életét éli kikezelve Portlandben vőlegényével, az új polgármesterrel. 
A Rekviemet egyszerre olvashatjuk Lena és Hana szemszögéből. Egymás mellett élnek, mégis falak választják el őket, egészen addig, amíg sorsuk útjai keresztezik egymást…


Arthur Madsen: Five

Kiadó: SCOLAR Kiadó
Oldalak száma: 240 oldal
ISBN: 9789632444291
Várható megjelenés: június 3.

Fülszöveg:
Ehnaton fáraó évezredekkel ezelőtt készíttetett egy medált, amely képes befolyásolni a Föld mozgását. A 21. század elején a Szindikátus óvja a mágikus kincset, ám a medál rossz kezekbe került. Öt gyerek élete örökre megváltozik: Yeni, Berria, Jauns, Baru, Nuwe, a világ sorsa az ő kezükben van.


J. A. Redmerski: A soha határa 

Kiadó: Ulpius-Ház Kiadó
Borító: Puhatáblás
ISBN: 9789632547749
Várható megjelenés: május 16.

Fülszöveg:
Camryn Bennett még csak húszéves, de azt hiszi, pontosan tudja, milyen lesz majd az élete. Ám egy vad éjszaka után az észak-karolinai Raleigh legmenőbb belvárosi klubjában ismerősei és önmaga elképedésére úgy dönt, otthagyja megszokott életét, és elindul a vakvilágba. Egy szál táskával és a mobiltelefonjával felszáll egy távolsági buszra, hogy megtalálja önmagát - és helyette rálel Andrew Parrish-re.
A szexi és izgató Andrew úgy éli az életét, mintha nem lenne holnap. Olyan dolgokra veszi rá Camrynt, amilyenekre a lány sosem hitte magát képesnek, és megmutatja neki, hogyan adja meg magát a legmélyebb, legtiltottabb vágyainak. Hamarosan ő lesz Camryn merész új életének központja - olyan szerelmet, vágyat és érzelmeket kelt, amilyeneket a lány korábban elképzelni sem tudott. De Andrew nem árul el mindent Camrynnak. Ez a titok vajon örökre összehozza őket vagy mindkettőjüket elpusztítja? 


Mats Strandberg, Sara B. Elfgren: A tűz 

Kiadó: GEOPEN Kiadó
Oldalak száma: 634 oldal
Borító: Keménytáblás
Súly: 80 gr
ISBN: 9789639973749
Várható megjelenés: május 24.

Fülszöveg:
Az Engelsfors trilógia második kötete
Vége a nyárnak és a kiválasztott hat lányt a gimnázium második osztálya várja. A szünidő szinte rettegésben telt el, és ők felkészültek a gonosz erők következő lépésére. Ám a veszedelem olyan irányból fenyegeti őket, ahonnan egyáltalán nem számítanak rá. Egyre nyilvánvalóbb, hogy valami nagyon nincs rendjén Engelsforsban. A múlt összefonódik a jelennel, az élő találkozik a holttal. A Kiválasztottak között még szorosabb lesz a kötelék, és a lányok megint rádöbbennek, hogy a rendkívüli képesség vagy a varázslat sem vigasztalja a boldogtalan szerelmeseket és nem gyógyítja meg az összetört szíveket. - A svéd szerzőpáros fiatal felnőtteknek szóló trilógiájának első kötete, a Kör, óriási sikert aratott az egész világon, és nagy várakozás előzte meg a folytatást, melyben újabb sötét és misztikus fordulatok borzolják az olvasók idegeit.


Joss Stirling: Lélektársak- Phoenix 

Kiadó: MANÓ Könyvek
Borító: Kartonált
Súly: 385 gr
ISBN: 9786155220715
Várható megjelenés: május 15.

Fülszöveg:
A Lélektársak-trilógia második része Yves és Phoenix története.
A tizenhét éves Phoenix a Közösséghez tartozik, egy bűnözőkből álló, természetfeletti erőkkel bíró savant banda tagja Londonban. Phoenix különleges adottsága, hogy képes mások agyában az idő érzékelését manipulálni. A banda vezérének parancsára mindezt lopásokra kell felhasználnia, és a megszerzett dolgokat a bandavezérnek kell beszolgáltatnia. 
Yves Benedict, amerikai diák, aki nemrég érkezett Londoba. Phoenix pedig kiszemelte őt, Yves a következő áldozat. De a fiúról kiderül, hogy nem csupán egy célpont. Ő a sorsa, a lélektársa. A Közösség azonban a hatalmában tartja Phoenix múltját, és a jövőjét is magának követeli. 
Yves ezt felismeri, és tervet eszel ki, hogy a lányt kiszabadítsa a Közösségből, és legyőzze a bandavezért. De a Főnök az Yves és Phoenix közötti különleges kapcsolat erejét a saját céljaira akarja felhasználni.


Rachel Joyce: Harold Fry valószínűtlen utazása

Kiadó: MAXIM Kiadó
Oldalak száma: 320 oldal
Borító: Keménytáblás vagy puhatáblás
ISBN: 9789632612539
Várható megjelenés: május 17.

Fülszöveg:
Harold Fry nemrégiben vonult nyugdíjba, napjai szinte egyformán telnek, egészen addig, míg levelet nem kap egy régi ismerősétől, Queenie Hennessytől. A nőtől, akit 20 éve nem látott, és aki most a halálos ágyából írt neki. A férfi gyors választ fogalmaz, majd a levéllel elindul a sarki postaládához, amivel kezdetét veszi egy valószínűtlen utazás. Harold Fry elhatározza, hogy majd kilencszáz kilométert gyalogol Kingsbridge-től a Berwick-upon-Tweedben található otthonig, mert hisz abban, hogy amíg ő gyalogol, Queenie Hennessy élni fog. Vitorláscipőben és könnyű kabátban vág neki a tájnak és a sürgető küldetésnek. Útközben varázslatos figurákkal találkozik, akik felszabadítják régóta szunnyadó lelkét és benne a reményt. Megrohanják az emlékek: ahogyan először táncolt feleségével, Maureennal, az esküvőjük, az apaság öröme, és miközben emlékezik, lassan megbékül a veszteségekkel, a mulasztásokkal is.


Robin Sloan: Penumra úr nonstop könyvesboltja 

Kiadó: GABO Kiadó
Oldalak száma: 362 oldal
ISBN: 9789636896553
Nyelv: MAGYAR
Várható megjelenés: május 24.

Fülszöveg:
A Nagy Recesszió kiveti pályájáról Clay Jannont, a kezdő San Franciscó-i webdizájnert - hogy a véletlen szerencsének, a puszta kíváncsiságnak és a majmokéval vetekedő létramászási tehetségének köszönhetően Penumbra úr nonstop könyvesboltjának éjszakai műszakjában kapjon új állást. 
De néhány nap múltán Clay gyanítani kezdi, hogy ez a bolt még annál is rejtélyesebb, mint amit az elnevezése sugall. Kevés vevő jön, de ők visszatérően, és ők sem vásárolnak semmit, hanem obskúrus köteteket "kölcsönöznek ki" az üzlet eldugott sarkaiból, valamilyen bonyolult, régóta fennálló rendszer szerint, amelyet a gnómszerű Penumbra úr irányít. Lehet, hogy a bolt csak fedőszerv? 
Clay hamarosan belekezd a vásárlói szokások átfogó elemzésébe, és a barátait is bevonja a felderítő munkába. Ám amikor Penumbra úr elé tárják a felfedezéseiket, kiderül, hogy a titkok messze a könyvesbolt falain túlra vezetnek.


Benjamin Percy: Vörös hold

Kiadó: GEOPEN Kiadó
Oldalak száma: 602 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 820 gr
ISBN: 9789639973992
Várható megjelenés: május 15. - MÁJUS 10-én megjelent!!!

Fülszöveg:
Sose tudhatod, kiben mi lakozik. Lehet a szomszédod, barátod, szeretőd és egyszer kiderül: gonosz él a közeledben. És amikor eljön a vörös hold éjszakája, és ők átváltoznak, egy felismerhetetlen világ születik, majd megkezdődik az emberiségért vívott harc. 
Benjamin Percy, az Egyesült Államok-beli Oregonban élő fiatal író tehetségét számos irodalmi díj bizonyítja. A Vörös hold című regénye városi fantasy, természetfölötti thriller, szerelmi történet és társadalmi példázat. Tükröt tart elénk.

Jó olvasást Mindenkinek!!!


2 megjegyzés:

Juci írta...

Hát... tulajdonképpen mindegyik jöhet :D

Roni olvas írta...

Hát igen...az a baj, hogy nekem is :-)))

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates