2014. november 13., csütörtök

Fall Time Cozy Time Booktag - Itt van az ősz, itt van újra

Dorától kaptam ma egy nagyon kedves őszi felkérést, melyet ezúton szeretnék megköszönni.
Igazi őszi, stilszerű kérdések ezek, s persze mindegyikhez kapcsolódik egy-egy könyv is. A különbség csak abban rejlik, hogy kinek melyik könyv jut eszébe a kérdésekről.

Lássuk!

1. Reccsenő falevelek – a világ tele van színekkel. Válassz egy könyvet, amely borítóján őszi színek (piros, narancssárga, sárga) vannak.

Igazából egy késő őszi könyvet hoznék, ami nemcsak színében, de témájában és hangulatában is tökéletes választás az őszi napokhoz. 
Ez nem más, mint nagy kedvencem, Maggie Stiefvater könyve, A Skorpió Vágta, ami egy nagyon sajátos hangulatú könyv! Ne felejtsétek el kipróbálni belőle a finom mézes nyalánkságot!!

2. Kényelmes, meleg pulcsi – végre elég hideg van ahhoz, hogy nagy, meleg ruhákba bújjunk. Melyik könyv tölt el melegséggel?

Erre kapásból tudok válaszolni! Ez a könyv Jessica Park Szeretni bolondulásig című könyve. Ugyan legfőképpen télen játszódik, de annyi szeretet, annyi önfeláldozás és melegség árad belőle, hogy nincs jelentősége annak, hogy mikor is olvassuk el!

3. Őszi vihar – süvít a szél és esik az eső. Válassz egy könyvet vagy műfajt, amit egy viharos napon olvasnál.

Mindenképpen egy félős, rettegős, erős könyv lenne, amit a vihar még jobban felerősítene. Mondom ezt én, aki egyébként nem nagyon bírja elviselni az ilyen jellegű történeteket. Mégis azt gondolom, nagyszerű választás lehet erre Ann Agguire Horda című könyve, ami nem annyira félelmetes, mégis végigizgulja az ember, és borzong tőle, mintha a szél borzongatná a tarkóját! 
Én imádtam!

4. Hideg, csípős szél – ki a legmenőbb karakter, akivel helyet cserélnél?

Ilyenkor szerintem természetes, hogy az a karakter jut eszünkbe, akiről nem olyan régen olvastunk, vagy akit nem olyan régen láttunk a filmvásznon. 
Én Claire lennék legszívesebben az Outlanderből... Ugye nem kell magyaráznom? :)

5. Forró almabor – melyik alulértékelt könyvet szeretnéd látni a legfelkapottabbnak?

Ez Sally Garner könyve lenne, mégpedig A Hold legsötétebb oldala. 
Nem mintha alulértékelt lenne, de mindenképpen örülnék, ha minél többen megismernék.
Mert ez egy minden bizonnyal egyedülálló könyv. Felejthetetlen és egy kicsit megfejthetetlen is. Minél többet gondolsz rá, annál több minden eszedbe jut általa. Újabb és újabb mondanivalókat vélsz felfedezni benne, újabb és újabb elgondolkodtató kérdést látsz megfogalmazódni általa. 
Egy olyan történet, amely arra sarkall, hogy soha ne felejtsd el a múltat, s ennek tudatában tervezd a jövődet. 
Egy olyan történet, amit mindenképpen olvasni kell. S egy olyan történet, amelyről mindenképpen beszélni kell.

6. Kabát, sál és kesztyű – a levegő lehűlt és ideje melegen felöltözni. Melyik a legkínosabb könyvborító, amivel rendelkezel, és nem szeretnéd, ha bárki látná?

:DD A Vetkőzik a tanú könyvborítója :) Nem olvastam el a könyvet, nem is hiszem, hogy valaha is fogom, de egy ilyen jellegű könyvborítóval egészen biztosan nem ülnék fel egy buszra!

7. Sütőtök – Melyik a kedvenc őszi ételed?

Az almáspite és az almás ételek minden mennyiségben. A sütőtököt nem szeretem, és a diót sem.

8. Forró kandallótűz – oszd meg a melegséget! Kit tagelsz be?

Nem nagyon szeretek taggelni, így most is kihagyom. De aki szeretné, ossza meg nyugodtan a gondolatait! Én mindenkiére kíváncsi vagyok! 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates