2013. március 12., kedd

Könyvek még, még, még!

Bizony-bizony, itt a tavasz! Kint ragyogó napsütés, 15 fok, madárcsicsergés! Ilyenkor valahogy mindenhez nagyobb kedvet érzek! Végre az olvasáshoz is! 
És ha tavasz, akkor közeleg a Könyvfesztivál ideje, ami nemcsak azért jelentős program, mert összejön a könyves világ színe-java, és találkozhatunk végre a régen látott könyves ismerőseinkkel, megismerhetjük az új íróinkat, építhetjük a kapcsolatainkat, hanem azért is, mert erre az alkalomra számos kiadó előrukkol valami igazán érdekes, régen várt újdonsággal. GYanítom, ez idén sem lesz másként, bár - súgva teszem hozzá -, egyelőre a legtöbben még titkolóznak és nem rántották le a leplet a meglepetéseken. 
Nos, azért néhány dolgot már tudunk...és néhányan nem is várják meg a fesztivált...Mi ennek persze csak örülünk, hiszen addig is van mit várnunk, van mit olvasnunk....


Rebecca Hamilton: Az öröklétű lány


Kiadó: IPC MIRROR
Súlya: 420 gramm
Oldalszám:  416 oldal
Várható megjelenés: 2013. március 19.

Fülszöveg:
Mielőtt még legyintenél, hogy "Ó, már megint egy olyan könyv", higgy nekem: ez más. Nem gondoltam, hogy engem is leköt egy vámpíroktól, alakváltóktól, boszorkányoktól hemzsegő sztori, de a Hamilton által megteremtett mitológia értelmet ad e természetfeletti lények létezésének.
- Robert Zimmermann/A Life Among the Pages
A wicca Sophia Parsons egy Sziklás-hegységben fekvő kisvárosban él. A közösség kitaszítottjaként tengeti mindennapjait: az emberek kerülik, mert kapcsolatot feltételeznek közte és néhány megoldatlan gyilkossági ügy között. Sophia egyetlen vágya, hogy megszabaduljon a fejében duruzsoló zajtól. Ennek érdekében ártatlan bűbájhoz folyamodik, és elvégzi vallása egyik szertartását, aminek következtében az alapzaj suttogó hangokká változik. Amikor már végképp úgy véli, hogy kezd elmenni az esze, őrületéhez különös társak szegődnek, akik ráadásul veszélyesek. Az egyikük Charles, akibe Sophia maradék józansága ellenére beleszeret. A férfinak köszönhetően egy sokkal rejtélyesebb valóság tárul fel előtte, mint amiben valaha hinni mert. Ebben a világban a túlélés érdekében tilos kérdéseket feltenni, és illik kitérni a halhatatlanok útjából. Ám ő már réges-régen átlépte a határt…
Paranormális románc, okkultizmus? Garantálom, hogy képtelen leszel letenni.
- Geek News Network

Saját megjegyzés:
Teljesen véletlenül akadt meg a szemem ezen a könyvön, ami bizony jövő héten már meg is jelenik, mégis alig-alig hallani róla...Mindenesetre ígéretesnek tűnik, és kíváncsian várom... A borítót tekintve nem őrizte meg a kiadó az eredeti kiadás borítóját - szerencsére. Nekem nagyon tetszik ez a befont hajú lány...kár, hogy nemsokára megjelenik hazánkban még egy könyv - és ugyanezzel a borítóval...jajj!



Chris Howard: Gyökértelen

Kiadó: Főnix Könyvműhely
Várható megjelenés: 2013. április - Könyvfesztivál

Fülszöveg:
A 17 éves Banyan fákat épít: elszórt fémhulladékokból erdőket kreál a gazdag ügyfeleknek, akik a pusztulás látható nyomai elől szeretnének menekülni. Bár maga Banyan még sosem látott igazi fát – hisz azok már egy évszázada kihaltak −, apjától még az eltűnése előtt sokat hallott a Régi Világról. Minden megváltozik, amikor Banyan megismerkedik egy rejtélyes nővel, aki különös tetoválást visel a testén – egy térképet, ami az utolsó élő fákhoz vezet. A fiú elindul a pusztuláson keresztül, ahonnan nem sokan térnek vissza. Akik megmenekülnek a kalózoktól és fosztogatóktól, azokra ott várnak a sáskák… akik most már emberhúson élnek. De nem Banyan az egyedüli, aki a fákat keresi, az idő pedig egyre fogy. A bizonytalanságok közepette a fiú kénytelen szövetségre lépni Alphával, a vonzó, de veszélyes kalózzal, akinek szintén megvannak a saját tervei. Miközben pedig a talán csupán a legendákban létező ígéret földje felé tartanak, Banyan megdöbbentő dolgokat tud meg a családjáról, a múltjáról és arról, mire képesek az emberek, hogy visszahozzák a fákat.

Saját megjegyzés:
Be kell vallanom, hogy a Főnix Könyvkiadó mostanában egyike az egyik legkedvesebb kiadóimnak. Valami furcsa módon különös érzékkel választják ki azt, hogy milyen könyvek kerülnek ki a kezük alól, a fordítói munkáik tökéletesek, kapcsolattartásuk példásnak mondható. 
Idén tavasszal ismét két sikergyanús kötetet hoznak, mindkettő várólistás és nagy reményeket fűzök hozzájuk! Ha választani kéne, sem tudnák, a kettő közül melyiket. A Gyökértelen azért áll talán picivel közelebb a szívemhez, mert így, első olvasásra a világ a Lorax c. animáció világát idézi, ami a lányaim egyik nagy kedvence... A többi pedig...kaland, kaland hátán! Ez kell most nekem!


Victoria Schwab: Az Archívum


Kiadó: Főnix Könyvműhely
Várható megjelenés: 2013. április - Könyvfesztivál

Fülszöveg:
Minden testnek van egy története, egy képsorozat, amelyet csak a Könyvtárosok olvashatnak. A halottak a Történetek, nyugvóhelyük pedig az Archívum. Papi először négy éve hozta el ide Mackenzie Bishopot, amikor a lány még csak egy rémült, de elszánt tizenkét éves volt. Most azonban Papi halott, helyét pedig Mac vette át: könyörtelen Őrzővé lett, akinek feladata megakadályozni a gyakran erőszakos Történetek felébredését és menekülését. A holtakat nem zavarhatják az Archívumban, valaki azonban mégis szándékosan megmásítja a Történeteket és fontos fejezeteket töröl ki. Hacsak Mac össze nem rakja a megmaradt darabokat, még maga az Archívum is darabokra hullhat.

Saját megjegyzés:
Íme a kiadó második ígéretes megjelenése. Számomra hátborzongató már a gondolat is, hogy hullák, halottak között mászkáljak, de egy olyan hangulatot áraszt mind a borító, mind a fülszöveg, hogy egészen biztos vagyok benne: kihagyhatatlan a könyv, sőt! Talán több is annál!


Ally Condie: Reached

Kiadó: Ciceró Könyvstúdió
Oldalak száma: 448 oldal
Megjelenés: 2013. április

Fülszöveg:
A trilógia harmadik része
A Társadalom elhagyása után, a Felkelés – és egymás - kétségbeesett keresése közben, Cassia és Ky ugyan megtalálják azt, amit kerestek, de újra elveszítik egymást: Cassia a Társadalomban kap munkát, ahonnan a Felkelésnek kell dolgoznia. Kyt a Társadalom határain kívülre vezénylik. Az eseményeket nem lehet előre megjósolni. Hamarosan azonban lehull a lepel néhány titokról, és új fordulatot vesznek az események.
A New York Times bestseller listáját vezető Matched-trilógia izgalmas befejező részében, Cassia megbékél a nehézségekkel, amikkel az egyéni szabadságot korlátozó élet elleni lázadás jár, keresi a számára korábban elérhetetlennek tűnő szabadságot, és tiszteletben tartja a szerelmet, ami nélkül nem tudna élni.

Saját megjegyzés:
Sokan szeretik, mások nem. Én inkább az előbbiek táborát szaporítom, bár a második kötet hagyott némi keserű szájízt maga után, én bízom benne, hogy a harmadik rész kárpótol minket ezért, és igazán esemény- és érzelemdús befejezést kapunk! Várom!


Andrzej Sapkowski: Vaják III. - Tündevér


Kiadó: PLAYON MAGYARORSZÁG KFT 
Borító: kartonált
Súly: 20 gramm
ISBN: 9789638962218
Megjelenés: 2013. március 26.

Fülszöveg:
Az emberek, törpök, manók és tündék több mint száz esztendőn keresztül éltek békében egymás mellett. De ennek a békének vége, és a fajok ismét egymás ellen és maguk ellen harcolnak.
Ebben a viharos időben születik egy gyermek, akire a világ összes vajákja várt. Ciri a Cintrai Nőstényoroszlán, Calanthe királyné unokája. Különös hatalmakkal és még különösebb sorssal van megáldva, mert egy jövendölés Lángnak hívja őt: lángnak, amely örökre megváltoztatja a világot jó vagy rossz irányba
Ríviai Geralt, a vaják magával viszi Cirit a vajákok központjába, de Ciri egyáltalán nem hasonlít a többi tanítványhoz. Nem kell keresztülmenjen az átlagos vajákok számára a természetfeletti képességek eléréséhez szükséges mutációkon, amelyek gyakran kiirtják az érzelmeket és az emberi érzékenységet. Ciri valami egészen egyedülálló.
Ahogy a politikai helyzet egyre baljóslatúbbá válik, és a háború fenyegetése szinte már kézzel fogható a vidéken, Ciri megtanulja a hatalmát azok támogatására használni, akik szembeszállnak a gonosszal. De több segítségre van szüksége, mint amennyit a vajákok adhatnak neki: amint Geralt és ő elhagyják a vajákok központját, olyasvalaki veszi üldözőbe őket, aki pontosan érti a prófécia tartalmát és pontosan tudja, mire képes Ciri.
Lehet, hogy Geralt ezúttal ellenfelére akad?

Saját megjegyzés:
Nos, ez a kötet még számomra is kilóg picit a sorból, de egyszerűen muszáj végre megtudnom, mi az a Vaják! A napokban elkezdem az előző két részt, igyekszem megismerni ezt a világot...Talán az ERebos óta vonz kicsit jobban a számítógépes játékokon alapuló történet, a fantasy igazi, vérbeli világa... Ennél jobb kezdést el nem tudnék képzelni...



M. L. Stedman: Fény az óceán felett

Kiadó: GENERAL PRESS KIADÓ 
Oldalak száma: 392 oldal
Borító: KEMÉNYTÁBLA
Súly: 300 gr
ISBN: 9789636434595
Megjelenés: 2013. március 12.

Fülszöveg:
A Janus-szikla egy sziget, messze kint az óceánon, ahová csak háromhavonta jön hajó. Két ember lakja: Tom és a felesége, Isabel. A férfi négy keserves harctéri év után nyugalmat keres, a nő családi boldogságra, gyermekkacajra vágyik. Terveik azonban nem válnak valóra, az asszony újra és újra elvetél. Búskomorságában egész nap csak a parton bolyong, emlékei, vágyai fájdalmasan összegubancolódnak, amíg már nem eldönthető, mi a valóság és mi a fantázia világa. Egy nap gazdátlan csónak tűnik fel az óceán közepén, és a lélekvesztő felől Isabel egyre csak gyermeksírás hangját hallja.
Megrázó sorsokról, rossz döntésekről és az örök reményről szól M. L. Stedman első regénye, mely izgalmas és lírai olvasmányként rabul ejtheti az olvasók szívét.

Saját megjegyzés:
És akkor egy picit a női, érzelmes oldalnak is... Egy igazi sírós, megrázó, érzelemdús regénynek ígérkezik Stedman regénye, kizárólag arra az időszakra, amikor sírni vágyunk....


Nicci French: A kételynél is erősebb


Kiadó: Agave Könyvek Kft.
Oldalszám: 320 oldal
Méret: 140 × 210 mm
ISBN: 9786155272196
Megjelenés: 2013. Március 21.

Fülszöveg:
Ellie Falkner világa megsemmisül. Greg, a férje autóbalesetben hal meg - méghozzá nem egyedül. Az anyósülésen megtalálják Milena Livingstone testét, a nőét, akiről Ellie még csak nem is hallott soha. Ellie azonban a környezetében élők suttogásai és gyanakvásai ellenére is vonakodik elhinni a nyilvánvaló következtetést: a férje a jelek szerint megcsalta. Talán a bánat, a gyász okozza, de Ellie úgy érzi, muszáj megtudnia, ki volt az a nő - és be kell bizonyítania, hogy Gregnek a látszat ellenére nem volt házasságon kívüli kapcsolata. Hamarosan rádöbben, hogy férje és az ismeretlen nő halála nem véletlen baleset volt. Vajon Ellie csak azért kapaszkodik annyira a gyilkosság vádjába, hogy segítségével elkerülje a fájó igazságot a házasságáról? Vagy még baljóslatúbb felismerés vár rá? Milyen titkok fekszenek mélyen elrejtve közös életükben és közös múltjukban.

Saját megjegyzés:
Még mindig a női lélek vágyait gazdagítva ajánlom ezt a könyvet. Nemcsak az érzelmes sokaságát, de izgalmakat, rejtélyeket, nyomozást is ígér! Kell ennél több?

Diana Wayne Jones: A Merlin-összeesküvés


Kiadó: Metropolis Media
ISBN: 9786155158193
Megjelenés: 2013. március 21.

Fülszöveg:
Párhuzamos világok márpedig léteznek. Ki tudná ezt jobban, mint Nick Mallory, aki egyszer már kapcsolatba került velük, köszönhetően horroríró apjának, a wantchesteri scifi-találkozónak és a Föld rezidens mágustanoncának, Rupert Venablesnek? Most egy újabb, világokon átívelő kaland vár a fiúra, amelyben fontos szerepet játszik egy mágikus valóságból származó lány, Arianrhod (bár ő jobban szereti, ha Roddynak hívják). Otthonában minden varázslatok ura a merlin, ám az előző halála miatt kinevezett új merlin valami sötét titkot rejteget, ami vesztét okozhatja akár az egész multiverzumnak. A fantasztikum legjava!

Saját megjegyzés:
Be kell-e mutatni a Vándorló palota kötetek írónőjét? Aki olvasta, annak egészen biztosan nem, de szerintem annak sem, aki nem ismeri a köteteket konkrétan. Aki olvas, az egészen biztosan hallott már róla... 
Mágikus, fantáziadús világot, nagy kalandokat, rejtélyeket ígér ez az új kötet, a Trónörökös folytatása! Én bármikor olvasnám!


Kellemes tavaszi megújulást, jó olvasást Mindenkinek!


3 megjegyzés:

Szilvamag írta...

Az öröklétű lány kapcsán láttad, hogy az Ulpius is ugyan ezzel a borítóval jelentetett meg egy könyvet? (J. A. Redmerski:A soha határa) Kellemetlen :)

Egyébként jó könyvek, jöhetnek! :)

Roni olvas írta...

Igen-igen, írtam is! :) Nagyon kellemetlen! :)

Szilvamag írta...

Igen :)))) Ahogy megláttam a borítót már írtam is a "szenzációt" és csak utána olvastam, hogy te is megemlítetted... azt hittem, új hírt mondok.:D

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates