2012. szeptember 10., hétfő

Kívánságok listája...

A nyár a könyvmegjelenések számára is szünetet hozott, picit pihentek a kiadók és pihentünk mi is - a pénztárcánkról nem is beszélve!
Most viszont elkezdődött az ősz és vele együtt úgy tűnik belendült ismét a könyvpiac is, és a kiadók ontják magukból az új, jobbnál jobb könyveket! Illetve ontanák, ha minden simán és zökkenőmentesen menne... Sajnos úgy tűnik, szinte mindenki megküzd néhány röggel és görönggyel az úton, mert a kiadók sorra egymás után jelentik be a kiadások tervezett időpontjának csúszását és eltolódását...Így a várt nagy szeptemberi könyvdömpingből lassan októberi könyvdömping lesz, de mi kitartóak vagyunk és szemüvegünket élezve várjuk a nagy könyvesőt...

Én speciel ezeket:

Kimberly Derting: Eskü

Kiadó: ÉTK 
Sorozat: MERIT KÖNYVEK
Oldalak száma: 320
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
ISBN: 9789635132263
Várható megjelenés: szeptember


Fülszöveg:

A távoli jövőben a világ államain korlátlan hatalmú királynők uralkodnak. Ludaniában, a kegyetlen Sabara királynő országában az emberek szigorú kasztrendszerben élnek. Minden kasztnak saját nyelve van, az emberek nem használhatják, sőt még csak nem is érthetik a másik kaszt nyelvét. Ha valaki megszegi a törvényt, a büntetése halál... az elnyomás ellen lázadók száma napról napra nő. Sabara királynő mágikus képessége révén hosszú ideje ül Ludania trónján, de hatalma most veszélybe került. A Kereskedők Osztályában élő tizenhét éves Charlaina (Charlie) különleges adománnyal született: tökéletesen megért bármilyen nyelvet. Pontosan tudja milyen veszélyben van emiatt, így féltve őrzi titkát, mígnem egy nap találkozik a vonzó Max-el, és barátaival akik egy sosem hallott nyelven beszélnek... és a titka csaknem lelepleződik. Charlie igyekszik távol tartani magát a fiútól, de Max mindent elkövet, hogy közelebb kerüljön a lányhoz. Vajon miért? Ki ő valójában? Charlie lassan rájön, hogy gondosan megtervezett világában korántsem ő az egyetlen aki titkokat rejteget... - A rendkívül sikeres amerikai írónő Kimberly Derting ezzel a világszerte népszerű regényével mutatkozik be a hazai olvasóknak. A Pledge-trilógia első kötete 2011 őszén jelent meg az USA-ban, magyarul Eskü címmel szeptemberben kerül a boltokba. A trilógia következő része az Esszencia januárban jelenik meg az Egyesült Államokban.


Saját megjegyzés:

Nem is tudom, mit várok ettől a könyvtől...annyit biztosan tudok: csak jót :) Kicsit középkori hangulatot ígér a fülszöveg alapján, mégis olyan fantasy-s...Muszáj, hogy jó legyen! :)



Karen Thompson Walker: Csodák kora



Kiadó: LIBRI KÖNYVKIADÓ KFT 

Oldalak száma: 354
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 340 gr
ISBN: 9789633101261
Fordító: Nagy Gergely
Várható megjelenés: Már megjelent!!!


Fülszöveg:

Amikor a Föld forgása lassulni kezdett, még sokáig nem lehetett érzékelni a napok peremén domborodó plusz időt. Egyre csak gyűlt, mint a rejtett daganat. Eleinte még nem látszottak a következményei: a felerősödő gravitáció, a sötét és világos napszakok meghosszabbodása, mely a növények kipusztulásához vezetett, vagy hogy a bolygót védő mágneses mező gyengülése felerősítette a napkitörések káros hatásait. De lassacskán már a kevésbé egyértelmű következményekkel is szembe kellett nézniük az embereknek. Családok estek szét, és új, lázas szerelmek szövődtek. Barátságok lettek semmivé, és sokan teljesen magukra maradtak. Lehet, hogy annak, ami Juliával és a családjával történt, semmi köze nem volt a lassuláshoz. Ám a tizenegy éves lánynak hirtelen muszáj volt felnőnie és megtalálnia a túlélés lehetőségét egy pusztuló világban. "Megindító disztópia egy kamaszlányról és egy eltűnőben lévő világról" -(Kirkus). "Csodálatosan megírt, rémisztően valószerű látomás" - (Publishers Weekly).


Saját megjegyzés:

A legelőször a könyv fülszövegében kifejtett világfelépítés ragadta meg a figyelmemet: lelassult Földforgás? Domborodó pluszidő? Még soha, egyetlen könyvben sem találkoztam ezzel a fura elképzeléssel, de érdekesnek tűnik és végtelenül kíváncsivá tett! Újszerűnek és frissnek tűnik, így olvasásra érdmesnek!



E. L. James: A sötét ötven árnyalata



Kiadó: ULPIUS-HÁZ KÖNYVKIADÓ KFT. 

Sorozat: ÖTVEN ÁRNYALAT-TRILÓGIA
Borító: PUHATÁBLÁS
ISBN: 9789632546377
Fordító: Tótisz András
Várható megjelenés: szeptember 17.



Fülszöveg:

Milyen fura, nem igaz? még mindig nincs sehol sem fülszöveg a magyar kiadásoknál...:)


Saját megjegyzés:

Hiába a sok negatív kritika, a sok negatív vélemény - és köztük valamennyire ugye az enyém is -, mégis várom már ezt a könyvet, és szeretném elolvasni.
Egyrészt azért, mert elkezdett sorozatokat nem szívesen hagyok félbe - pláne, ha annak a sorozatnak az első kötete úgy ért véget, ahogy: minden titkot magába rejtve.
Másrészt: Christian Grey miatt és az ő féltve őrzött, jól eldugdosott, rejtélyes titka miatt, amit egyszerűen most már muszáj megtudnom! Van egy olyan érzésem, hogy meglehetősen nagy csalódás lesz, azok után, hogy már ennyi mindent képzeltem bele...egészen biztosan valami teljesen jelentéktelen kis apróság lesz az én döbbenetes, bombasztikus elméleteim mellett :)!



Ilona Andrews: Világok peremén I- Mágikus találkozás



Kiadó: EGMONT-HUNGARY KFT. 

Oldalak száma: 400
Borító: PUHATÁBLÁS
Súly: 200 gr
ISBN: 9789633432310
Várható megjelenés: már megjelent!!!


Fülszöveg:


A varázslattal teli Perem, ahol Rose Drayton él, két világ határán terül el. Rose átjár dolgozni a Töredékbe, ahol az emberek autókon járnak, plázákban vásárolnak, és ahol a varázslat nem több puszta tündérmesénél. A másik világ Mágia, amelyet kékvérű arisztokraták irányítanak, és ahol a varázslat mindennapos, sőt megváltoztathatja az emberek sorsát. Ahogy a többi perembéli is, Rose átjárhat mindkét világba, de mindenhol törvényen kívülinek számít. Rose úgy gondolta, ha tökélyre fejleszti a varázserejét, jobb életet biztosíthat magának. De a dolgok nem a tervei szerint alakultak. Most feketén, éhbérért dolgozik a Töredékben, hogy felnevelhesse két kisöccsét, ráadásul meg kell küzdenie a kéretlen kérők hadával, akik őt és a varázserejét akarják. Ekkor toppan be az életébe Lord Declan Camarine, a mágiai kékvérű, aki szintén elhatározza, hogy megszerzi magának a lányt. És vele egy időben érkezik a különös, varázslatra éhes teremtmények egész hada. Rose-nak és a kékvérűnek össze kell fognia a szörnyű lények és megteremtőjük ellen, különben odalesz az egész Perem, és mindenki, aki ott él.


Saját megjegyzés:
Hú, erről a könyvről olyan mesebirodalmak jutnak eszembe, mint a Once Upon a time történetei és lényei, vagy a Narnia... A világfelépítés és a szereplők tekintetében is..Szeretem ezeket a meseszerű fantasyket és azt hiszem, ez is tetszeni fog...




Jamie Mcguire: Gyönyörű sorscsapás



Kiadó: MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT. 
Sorozat: DREAM VÁLOGATÁS
Oldalak száma: 444
Borító: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9789632612102
Fordító: Szűr-Szabó Katalin
Várható megjelenés: szeptember 28.


Fülszöveg:

Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói kifogástalan rendben sorakoznak a szekrényében - azt hiszi, elegendő távolság választja el a múltjában rejlő sötétségtől. De amikor megérkezik a legjobb barátjával, Americával a főiskolára, az új élet felé vezető útja gyorsan megváltozik. Travis vézna testét tetoválások borítják, tipikus laza srác, azt testesíti meg, amire Abbynek szüksége van és amit szeretne elkerülni. Abby távolságtartása felkelti a kíváncsiságát és cselhez folyamodik egy egyszerű fogadás segítségével: ha ő veszít, önmegtartóztató marad egy hónapig, ha Abby marad alul a játszmában, Travisnél fog lakni ugyanennyi ideig. Travis nem is sejti, hogy a párjával hozta össze a sors, akármelyikük is nyer. Szerelem és játék keveredik a népszerű írónő, Jamie McGuire regényében, amely a fiatal olvasók körében nagy népszerűségre számíthat. Ne hagyd ki, játszd meg te is a tétjeidet! Szerinted Abby nyer vagy Travis? Vagy ebben a játékban nincsenek vesztesek?


Saját megjegyzés:

Bár a Maxim Kiadó kissé eltolta a szeptember 18-ra tervezett köteteinek a megjelenését, arról egyelőre nem esett szó, hogy mi történik majd ezzel a kötettel, aminek eleve 28-a volt a megjelenésének dátuma... Bízom benne, hogy megjelenik, mert nagyon várom már! És a borítója: továbbra is gyönyörű!



Karen Marie Moning: Új nap virrad



Kiadó: Cor Leonis Kiadó

Sorozat: Tündérkrónikák sorozat
Oldalak száma: 300
Kötés: papír / puha kötés
ISBN: 9789638957221
Fordító: Laskay Ildikó
Várható megjelenés: szeptember vége


Fülszöveg:

MacKayla Lane sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja minden átélt borzalom csak rózsaszín közjáték volt addigi életében.
A nővére miatti bosszú már túl kevés, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos. A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés, és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit saját önön hibájából elvesztett.
Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is!
Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy egyre inkább haladunk a történet vége felé. Az Új nap virrad is elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és nem is ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldása vár.


Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz-e a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történet valójában V’Lane-nel? Egyáltalán ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac?



De ami a legfontosabb, maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?



Saját megjegyzés:

Bár a könyvet olvastam már eredeti, angol nyelven - jó lassan :) -, mégis nagyon várom már a magyar megjelenését, hiszen ez a sorozat utolsó és most már egyetlen hiányzó része a polcomon, általa lesz teljes a boldogságom. Főleg, mert ez volt a kedvenc kötet az ötből !



Kelley Armstrong: Leszámolás - Sötét erő trilógia 3.


Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT. 
Sorozat: VÖRÖS PÖTTYÖS KÖNYVEK
Borító: KARTONÁLT
ISBN: 9789632456577
Várható megjelenés: szeptember 30.


Fülszöveg:

Kelley Armstrong nagy sikerű Sötét erő trilógiájának hihetetlenül izgalmas befejezése. A tizenöt éves Chloé Saunders hétköznapi életet szeretne élni. Nem adatik meg neki. Chloé ugyanis genetikai módosítás áldozata, olyan nekromanta, aki akarata ellenére képes felébreszteni a holtakat. Chloé, és hasonszőrű, különleges tehetséggel megáldott (vagy inkább elátkozott?) társai az életüket mentik a pokoli szervezettől, amelyik létrehozta őket. És, ha mindez nem elég, Chloé gyengéd érzései a testvérpár - Simon, a kedves varázsló, és bátyja, Derek, az annyira nem kedves vérfarkas - iránt összezavarják a fejét. Ráadásul az a szörnyű gyanúja, hogy szíve mindinkább a vérfarkas felé hajlik. Kétségtelenül nem hétköznapi történet!


Saját megjegyzés:
Bár a Bookline előrendelési listájában a könyv a szeptemberieknél szerepel (konkrétan a fent említett 30-i megjelenéssel), a Libri oldalán már egy hónappal későbbre teszik a megjelenést. Bár szeretném hinni, hogy a szeptember a jó, a kiadót ismerve valószínűbbnek látszik az októberi dátum...Addig legalább lesz időm elolvasni a második részt, ami már hónapok óta lapul a polcomon olvasatlanul.... 











2 megjegyzés:

zakkant írta...

Nekem nem szabadna ilyen listákat olvasnom :) Mindig találok belőlük számomra is érdekeseket mint itt a Gyönyörű sorscsapás és a Világok peremén. :D

Roni olvas írta...

Hát, igen...sajnos én is így vagyok ezzel...a kívánságlista folyamatosan csak nő...:)

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates