2014. január 13., hétfő

A "2014" projekt...

Miután elbúcsúztattuk 2013-at, és számba vettük annak minden eredményét, eredménytelenségét és hozamát, ideje előrefele tekinteni és nagy lendülettel belevetni magunkat 2014 sokat ígérő hónapjaiba...
Legalábbis én ezt próbálom tenni, megújult erővel és energiával, meg persze nagyra törő tervekkel - amiből általában örülök, ha néhány megvalósul és nem löki félre az útból egy új, idő közben kialakuló friss idea...

Nos, idén számos tervem van a könyvek terén is: rég  olvasásra váró kötetek elolvasása, félbehagyott sorozatok befejezése, felzárkózás, megújulás, a lehető legtöbb új megjelenés - persze csakis azokból a kötetekből, ami valamiért roppant érdekes. És aztán - és talán ezzel kellett volna kezdeni! - könyvespolc, könyvespolc, könyvespolc...

Természetesen számos könyvem van, amit mindenféleképpen, haladéktalanul meg kellett vásárolnom, és aztán - a birtoklás biztos és megnyugtató tudatában - elfelejtődött és háttérbe szorult a még újabb mögött... Ezek közül a legsürgetőbb vágyat a következő kötetek elolvasására érzem idén - és igyekszem mielőbb eleget is tenni ennek:



Hasonló a helyzet a megkezdett sorozatokkal is, aminek időközben már megjelent a következő része, vagy akár a teljes könyvfolyam és hiába érdekelt, egyszerűen nem jutottam el a végéig - ezt most szívesen pótolnám!







Aztán persze vannak azok a sorozatok, amiket szép lassan összegyűjtögettem, és most itt az összes rész, és lehetne olvasni, vagyis a teljes, nem elkezdett sorozatok:



Idén, a Magyar Könyvek Viadala kapcsán jöttem rá, hogy bizony nem olvasok elegendő magyar szerzőtől származó könyvet - sa"hibámat" idén megpróbálom orvosolni és többet foglalkozni a magyarokkal is. Így aztán, ami tervben van: 




Ám, hogy őszinte legyek, a legsürgetőbb érzést mégis leginkább azok a könyvek keltik bennem, amelyeknek a nyakunkon a filmadaptációja - illetve annak premierje, és én a film megtekintése előtt mindenképpen inkább papíralapon ismerném meg a történetet. Nos, ebből is akad jócskán, és hamarosan ők lesznek az elsők, amelyek sorra kerülnek. Könyvek, hamarosan a moziban: 



Nagyjából ennyi lenne - új megjelenések nélkül. Hogy mennyit sikerül ebből majd megvalósítani? Hát, ez a jövő zenéje...

Nektek milyen nagyszabású terveitek vannak???











2 megjegyzés:

DhesiX írta...

a Va-t még nem olvastad??? Nagy hiba :))

Roni írta...

Ó igen! Nem Te vagy az egyetlen, aki ezt állítja! :) Na de majd most!

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates