2014. június 12., csütörtök

Deborah Geary: Modern boszorkány


modernboszorkánykicsi.png



A Maxim Kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik Debora Geary: Modern boszorkány című regénye, az azonos című sorozat első kötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Lauren és a modern boszorkányok varázslatos életét!


2014. május 30-tól egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Deborah Geary: Modern boszorkány

Megjelenés ideje: június 12.
ISBN: 9789632614670
Oldalszám: 376 oldal
Fordította: Komáromy Rudolf

Fülszöveg:
Mi jut eszébe mindenkinek a boszorkányokról? Seprűnyél, nagy üst és varázsfőzetek. Ám a modern boszorkányok nem ilyenek. Otthonosan mozognak a modern technológia világában, és előszeretettel használják azt.
Jamie és Nell testvérek, mindketten boszorkányok. Egy programot készítenek, amelynek segítségével boszorkánytársadalmat építhetnek ki a világhálón. A program egy varázslat hatására érzékeli az átlagemberekre nem jellemző energiákat, és a weboldalra irányítja a talált boszorkányt. Egy nap Lauren, a 28 esztendős ingatlanügynök böngészés közben a chatszobában találja magát, ahol három nő megpróbálja meggyőzni, hogy ő boszorkány. A nő teljesen átlagos életet él Chicagóban, így elég cinikusan áll a beszélgetéshez, nem hisz a többieknek. A programban van a hiba, vagy ő egy edzetlen boszorkány, ami veszélyes lehet önmagára és a környezetére nézve is? A többi boszorkány dolga, hogy kiderítse az igazságot.

A könyvről:
Sokféle varázslat létezik. Ismerünk híres varázslókat, mágusokat, igézőket és bizony boszorkányokat is bőségesen, akiknek mind-mind más a specialitása, más területen képesek kamatoztatni a képességeiket és használni az adottságaikat.
Ám egyetlen mágus sem rendelkezik akkora erővel, egyetlen szellem sem képes akkora kinyilatkoztatásra, amekkorára a szeretet, az otthon melege képes. Minden bűbájnál és mágiánál erősebb ez a kötelék, ez az igazi varázslat.

Senki sem tudja ezt jobban, mint Deborah Geary könyvének boszorkány hősei, akik között olyan erős a kapcsolat, hogy akár kilométerek távlatából is meghallják egymás gondolatait...S ugyan erre nem minden boszorkány-hősének elegendő az ereje, még sincs ezzel semmi gond! Hiszen ők majd chatelnek az Interneten!


Nell ugyanis - a szóban forgó könyv egyik szereplője - ugyancsak boszorkány bátyjával, Jamie-vel készített egy boszorkányoknak szóló chatszobát, ahol megvitathatják ügyes-bajos dolgaikat. S hogy a többiek hogyan értesülhetnek erről a nagyszerű társalgási lehetőségről? Hát majd az Odavonzó Bűbáj odairányítja őket!

Így kerül a képbe Lauren, a Chicagoban élő ingatlanügynök, aki éppen jégkrémet készül venni egy internetes áruházban, amikor hirtelen egy beszélgetés közepén találja magát, ahol a részt vevők mindegyike azt bizonygatja, hogy bizony ő is egy boszorkány. Lauren  egyszerű tréfának gondolja a dolgot, ám amikor Jamie elé toppan egy étteremben és reptetni kezdi a tányérokat, egy pillanatra elbizonytalanodik. Idővel úgy tűnik azonban, hogy beigazolódik a lányok felvetése, és Lauren végre elhiszi: képes a gondolatok irányítására, méghozzá nem is akárhogyan. Elkezdődik a lány tanulási időszaka, megismerkedik Nell ennivaló gyermekeivel, az idős és tapasztalta Moirával, a varázslás és a boszorkányság minden csínjával, és mindeközben árgus szemekkel figyeli barátnője, Nat és Jamie sorsszerű kapcsolatának alakulását...

Deborah Geary története a szeretet, a család, a boldogság regénye. Könnyed és pozitív, s azt hiszem, nagyon régen olvastam már ennyire életigenlő és konfliktusmentes könyvet, aminek minden sora, minden oldala szinte ontja magából az optimizmust, az édes, rózsaszín hangulatot.

A cselekmény igazából jelentéktelen: egy nő ráébredése arra, hogy ő valójában boszorkány, s az ezzel együtt járó új viselkedési formák, ismeretségek megszerzése és elsajátítása. Ám mindez egyenes, zökkenőmentes úton zajlik, az esetlegesen felbukkanó konfliktusok általában csupán belső küzdelmek, egyéni vívódások. Nincs benne gonosz, nincs démon vagy rossz, vasorrú bába, csatározás az ellenféllel. Csak a jó van, a szeretet, a megértés, az otthon. Egy boldog, szeretetteljes családba történő beilleszkedés.

A történet világfelépítése logikus és jól strukturált, tökéletesen és érthetően tárja elénk a boszorkányság történetét és történelmét, a boszorkányok típusait. S ha az elején kissé túl soknak is tűnik mindez az információ, a végére teljesen kirajzolódik a boszi-társadalom, a modern varázslás művészete és működése.

A könyvben felsejlő varázslatok érdekesek, nem röhejesek - még annak ellenére sem, hogy a könyv jelentős részét képezi a humor és egymás ugratása, megviccelése. Mivel ez egy "boldog könyv", nincs benne visszafordíthatatlan, balul elsült varázsszó, csupán gyógyítás és segítő bűbájok. Számomra az egyik legmegkapóbb és legszívhezszólóbb jelenete volt a könyvnek, mikor Lauren - tanítója hozzájárulásával - képes segítséget nyújtani egy zaklatott és komoly problémákkal küzdő autista kisfiúnak, pusztán azzal, hogy képes kiolvasni a fejéből a problémáit és a vágyait. Ilyenkor arra gondolok: bár léteznének a valóságban is ilyen boszorkányok!

Hangulata édes, aranyos, csupa napfény és szivárványos öröm. A boszorkánycsalád egymás iránti szeretete, barátságos és vidám légköre a könyvet is átszövi, s mire a végére érnénk, már mi sem vagyunk képesek másra, csupán mosolygásra. S ez néha nagyon addiktív és frissítő tud lenni!


Karakterek:

Igazság szerint azt kell mondanom, hogy a könyvben megjelenő karakterek nagyon hasonlóak egymáshoz. 
Talán azért, mert egy közösséghez, egy nagy családhoz tartoznak, de leginkább azért, mert mindannyian ugyanabban a légkörben tartózkodnak, márpedig ezt a légkört átszövi a szeretet és az életöröm mindent behálózó szövedéke....



Lauren kissé eltérő, kétkedő, vagy mondjuk úgy "hitetlen" karaktere igen hamar alkalmazkodik a boszorkány-társadalom bűvös légköréhez, s maga is szeretnivaló, csupa báj szereplővé válik. 


Az egyik talán legkimagaslóbb és legkülönlegesebb karakter Aevryn, aki fiatal kora ellenére - vagy éppen azért - az egyik legőszintébb, legnyíltabb, legkomiszabb kis teremtés, egy igazi gézengúz, s emellett igen nagyerejű boszorkány. Ám akkor is csak gyermek, s abból is az a fajta, akit azért szeretsz a legjobban, mert " a szeme sem áll jól". Nagyon szerettem őt.


Borító:
A Maxim Kiadó ezúttal is kitett magáért - már ami a borítót illeti, hiszen egy igazán nagyszerű, csillogó és szépséges borítót tervezett nekünk ehhez a boldog kis történethez, messze túlszárnyalva a külföldi borítók egyhangú, vagy mesésbe forduló kiadásait. 
Az éjszakai csillogásba burkolózó nagyvároson túlnövő sejtelmes, titokzatos női sziluett és a hatalmas növő hold mint a mágia és a titkok megtestesítője igazán modern, ugyanakkor elegáns képet kölcsönöz a kötetnek! Nagyszerű!


Idézetek



Nyereményjáték

A boszorkányokról legendák keringenek. Regények és filmek mesélik el történeteitek újra és újra. 

Hogy léteznek-e? Egy biztosan. Az üst felett görnyedve éppen varázsigéket mormol, miközben egy fiolányi szerencsét löttyent főzetébe, hogy így segítsen Benneteket a nyereményhez. Kíváncsiak vagytok a nevére? Sajnos nem árulhatja el, hisz a név hatalom. Erre hamarosan Ti magatok is rájöttök. 

Minden blogon találtok egy varázslókártyát, melyek mindegyike egy-egy híres boszorkányt, boszorkánymestert, varázslót vagy mágust rejt. A rajtuk szereplő információmorzsák alapján kell kitalálnotok, hogy hogyan hívják az illetőt. Minden megfejtett névvel növelhetitek esélyeteket a fődíj megszerzésére. 

A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott, 3 db Modern boszorkány könyv egyike.
(Postázás csak Magyarország területén belül!)

a Rafflecopter giveaway

Résztvevő blogok
05/30. - Dreamworld
06/02. - Kristina blogja
06/03. - Angelika blogja
06/08. - Zakkant olvas
06/12. - Roni olvas
06/14. - Insane Life

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates