2012. október 25., csütörtök

Novemberi kínálat

Nos, azoknak, akik nem találták elegendőnek az októberben megjelenő könyvek áradatát, azoknak jó hír: a november is hasonló könyvesőt ígér...Azok, akik már így is kiürítették a pénztárcájukat - mint én -, ez nem biztos, hogy csupán jó hír...mondjuk inkább úgy: egyik szemem sír, a másik nevet... De: optimista ember vagyok, így nézzük a dolgok jó oldalát: közeleg a karácsony...lesz mit rátennünk a kívánságlistánkra :)


Veronica Roth: A lázadó (Divergent 2.)


Kiadó: Ciceró Könyvstúdió
Oldalak száma: 432 oldal
Borító: puhatáblás, fűzött
ISBN: 97896353957617
Várható megjelenés: november vége


Fülszöveg:
Egyetlen döntésed hatására megváltozhatsz – vagy akár meg is semmisülhetsz. Minden egyes választásunknak megvannak a maga következményei – Tris Prior is megtapasztalja ezt, amikor nyugtalanság s zavar támad körülötte a társadalom valamennyi csoportjában. Meg kell próbálnia megmenteni a szeretteit – és önmagát –, miközben újra meg újra szembesül a fájdalom, a megbocsátás, az azonosulás, a hűség, a politika, a szerelem és a szeretet kérdéseivel.

 Saját megjegyzés:
Talán ezt a könyvet várom a leginkább a novemberi megjelenések közül...Várom, mert tudom, hogy izgalmas lesz és érdekes, hogy a karakterek fejlődőképesek és szeretnivalóak - főleg Négyes ugye...:) , és tudom, hogy most fogom a legtöbbet megtudni a világról, amit Veronica Roth megalkotott és elénk tárt...Ez az a kategória, ami egészen biztosan előrendelés ...


Marie Lu: Legenda

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó

Oldalak száma:?
Borító: kartonált/keménytáblás védőborítóval
ISBN:9789632457031
Várható megjelenés: 2012. november 20.

Fülszöveg:

A hajdani Los Angeles partvidékét elöntötte a tenger. Észak-Amerika két nemzetre szakadt; a Köztársaság hadban áll a Kolóniákkal. A jómódú környéken, az elithez tartozó családba született, tizenöt éves June kivételes tehetség. kötelességtudó, szenvedélyes, a haza iránt elkötelezett, nyitva áll előtte az út a Köztársaság legmagasabb katonai köreibe. A Lake Szektorban, a nyomornegyedben született, tizenöt éves Day a Köztársaság legkeresettebb bűnözője. De a szándékai korántsem olyan elítélendők, mint azt gondolnánk. Ők ketten két külön világban élnek, és talán sosem keresztezné egymást az útjuk, ám egy nap June bátyja gyilkosság áldozatává válik. Az első számú gyanúsított Day lesz. Ezzel kezdetét veszi a mindent eldöntő macska-egér játék, melyben Day kétségbeesett versenyt fut a családja életéért, miközben June elszántan igyekszik megbosszulni bátyja halálát. De az események megdöbbentő fordulatot vesznek. Rájönnek, kettejükben van valami közös, és azt is megtudják, milyen messzire hajlandó elmenni a hatalom, hogy megőrizze titkait.

Saját megjegyzés:

Erről a könyvről más sok jót hallottam a külföldi oldalakon, blogokon és fórumokon, és kissé meg is lepődtem, mikor megtudtam, hogy a Könyvmolyképző adja ki...nem is tudom, annyira nem tűnik annak a kategóriának...De majd meglátjuk. Ígéretes, én várom és bízom benne, hogy jó lesz.  



Joss Stirling: Lélektársak - Sky


Kiadó: Manó Könyvek
Oldalak száma: 
Borító: papír, puha kötés
ISBN: 9786155220197
Várható megjelenés: 2012. október 25.


Fülszöveg:

Sky egy kicsit zárkózott, szorongó tizenhat éves lány, aki túlságosan jól tudja, milyen érzés kívülállónak, idegennek lenni valahol. Mikor Londonból Coloradóba költözik kissé különc nevelőszüleivel, megtapasztalja milyen egy tipikus amerikai középiskola, és milyen egy nem tipikus fiú. Zed Benedict jóképű, tehetséges, minden lány álma, csak épp sötét titkok veszik körül.
Aztán Sky egy hangot hall a fejében… Az Ő hangját. És Zed is hallja, érti az ő válaszait, amiket még ki sem mondott. Mi ez az egész? Kik a savantok, és létezik olyan, hogy lélektárs? Sky hiszi is, nem is, amíg mélyen belül fel nem éled benne egy képesség, amitől már rég meg akart szabadulni. Valami, amitől egész életében félt...
A múltjában árnyak üldözik, és a jövőjét gonosz erők fenyegetik, Skynak pedig szembe kell néznie a sötéttel, még ha ez azt is jelenti, hogy le kell mondjon arról, amit a szíve diktál...
Természetfeletti képességek, szövevényes összeesküvés és két kamasz szerelme - a trilógia első része, a világsiker után, végre magyarul is!

Saját megjegyzés:

Valamiért nagyon tetszik nekem ez a történet - már így fülszöveg alapján. Édes, aranyos történetnek gondolom, bár az is lehet, hogy tévedek és egy jó kis sötét sztori kerekedik belőle...de nem hiszem... Hamarosan a boltokba kerül és megtudjuk :)


Jonathan Beet: A halott ember tava



Kiadó: Egmont Dark
Oldalak száma: 288 oldal 
Borító: puhatáblás, fűzött
ISBN: 9789633432235
Várható megjelenés: 2012. november eleje


Fülszöveg:

A nevem Jonathan Beet. Beet, mint a répa.
Húsz éves vagyok, New Yorkban élek, és van egy titkom: látom a szellemeket.
Ez legutóbb is kimondottan nagy gondot okozott, amiért természetesen engem tettek felelőssé.
"Kösz, Charlie, az életem romhalmaz lett miattad! Napok óta csak ez az egy gondolat ismétlődött a fejemben. Én idióta, küzdöttem az egyértelmű ellen, és mi lett a vége? Az, hogy egy New Yorktól legalább hatezer kilométerre fekvő diliházba száműztek. Rendkívül tanácstalan voltam. Fogalmam sem volt, ki segíthetett volna rajtam."
Akkor nem sejtettem, hogy a megpróbáltatásaim java még hátra volt. Első látásra beleszerettem Cléóba, a bolondokháza egyik, gyakorlaton lévő ápolójába. Tőle hallottam, hogy érkezésem előtt az egyik, drogfüggő lány elszökött az intézetből. Unatkoztam, gondoltam utánanézek az ügynek. És abban a pillanatban belekeveredtem egy sorozatgyilkosságba...

Saját megjegyzés:
Erről a könyvről első olvasatra a Vérbe öltözött Anna jutott eszembe. Talán azért, mert itt is fiú a főszereplő, itt is ő mesél, itt is szellemek vannak...Persze, azt hiszem, ez a könyv sokkal inkább afféle nyomozgatós, kutatós, gondolkodós könyv lesz...Az intézetről egyébként a The Summoning jut eszembe...(jé, és még Cléó is - az majdnem Chloé:)) Lassan összegabalyodnak a könyvek szálai :) Lássuk, mutat-e valami újdonságot A halott ember fája...


Patrick Ness: Háború a békéért (Chaos Walking 3.)

Kiadó: Vivandra Könyvek
Oldalak száma: 608 oldal
Borító: papír/puhakötés
ISBN: 9789638883988
Várható megjelenés: 2012 november

Fülszöveg:

Háború! Végre! – mondja a Mesterpolgár. Három hadsereg masírozik ÚjPrentissvárosban. A céljuk ugyanaz, megsemmisíteni a másik kettőt. Todd és Viola ott van az egész borzalom sűrűjében, nincs esély a menekülésre. A csatában megszólal egy harmadik, bosszúra vágyó hang is. 
Hogyan vessenek véget a háborúnak? Hogy lesz így béke? Ha a háború szörnyeteggé teszi az embereket, mi vár még rájuk? – A díjnyertes Chaos Walking trilógia elképesztően izgalmas befejező kötete egy magával ragadó regény a hatalomról, a túlélésről és a háború romboló valóságáról.

Saját megjegyzés:

Megmondom őszintén, Patrick Ness könyvei - mindkettő - már elég régóta a polcomon lapulnak - sajnos olvasatlanul. Pedig nagyon érdekelnek, nagyon vonz a témája, nagyon tetszik a borítója. Ezért is vettem meg őket. És azért nem olvastam eddig, mert nem tudtam egyszerűen időt szakítani rá - vagy más, újabb, frissebb kötetek szorították ki őket a várólistáról...Mégis...most is erős késztetést érzek arra, hogy beszerezzem ezt a harmadik (sorozatzáró) részt is, odaüljön a másik kettő mellé és lapuljon ott addig, amíg végre a kezembe nem veszem. Joggal kérdezhetnétek meg, hogy minek veszem meg akkor, miért nem várom meg, hogy egyáltalán jó-e a sorozat, tetszik-e... Én is megkérdeztem már ezt magamtól. A válasz csak annyi: azért mert kell. Muszáj, hogy az enyém legyen. Az nem számít, ha nem olvasom, a lényeg, hogy a birtokomban legyen, hogy bármikor elővehessem....Mondtam már: a könyvmolyság betegség...:)))


Trux Béla: Akkon ostroma (Akkon II.)


Kiadó: Aba Könyvkiadó
Oldalak száma: 950 oldal (!)
Borító: puhatáblás, fűzött
ISBN: 9786155033834
Várható megjelenés: 2012. november 20.


Fülszöveg:
Az ostrom, amely eldöntötte a keresztes háborúk sorsát. A Mennyei Királyság romokban, a hódító Európa csaknem teljesen kiszorult a Szentföldről. Jeruzsálem, Tripolisz és a többi nagyváros mind elesett, egyedül Akkon áll még ellen a szultánnak. A védői tudják: ha ők veszítenek, a kisebb települések képtelenek ellenállni a túlerőnek. A szolgasorba taszított Tristan von Zorn a véletlennek köszönhetően ismét lovagi rangra emelkedik. Guillaume de Beaujeu nagymester kegyeltjeként betekintést nyer a templomos rend misztériumaiba, és hamarosan az események sűrűjében találja magát. Nem sejti még, hogy számára a vártnál is több fájdalmat hoz a háború. Múltja utánanyúl, és Tristan válaszút elé kerül: becsület és a hősi halál vagy élet és szerelem. De képes-e élni úgy, hogy feladja elveit? Al-Asraf Khalil, Egyiptom mameluk szultánja 1291 márciusán teljes haderejével Akkon városa ellen indul, hogy egyszer s mindenkorra elűzze az európai hadurakat a Palesztin partvidékről. Ha Akkon elesik, minden elveszett.

Saját megjegyzés:
És íme a nagyon szeretett, nagyon magával ragadó történet folytatása: Akkon ostroma. Nem mondom, hogy könnyű lesz olvasni, mert a stílus és a téma is megköveteli a figyelmet, ráadásul nem is egy rövid könyv (950 oldal!!! Ennyit írni?! :)) Mégis...annyira magával ragadó, annyira tiszteletteljes és elbűvölő Trux Béla stílusa ... Szeretem, ahogy átszövi a könyv minden sorát az ő személyisége, ahogy a történettel együtt magáról is mesél - pedig nem is ismerem Őt személyesen. Ráadásul olyan sok újdonságot, olyan sok háttérinformációt tudunk meg a korról és az emberekről, akik ekkor éltek, harcoltak és szerettek...Ajánlom mindenkinek, aki egy kicsit is szereti a történelmet, akit nemcsak az érdekel, hogy mi történik, hanem az is, hogy miért, aki nemcsak kikapcsolódni vágyik, hanem új tudást is szerezni, aki igényes, tartalmas könyvet szeretne lapozni.


 Stephanie Perkins: Anna és a francia csók


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalak száma: 
Borító: puhatáblás, fűzött
ISBN: 9789632457130
Várható megjelenés: 2012. november 14


Fülszöveg:
Anna nagy várakozással tekint végzős évének kezdete elé atlantai középiskolájában, ahol van egy remek munkája, egy hűséges legjobb barátnője, és egy alakulófélben levő, ígéretesnek tűnő kapcsolata. Így aztán eléggé elkeseredik amiatt, hogy Párizsba kell költöznie egy bentlakásos iskolába – egészen addig, amíg ott nem találkozik Étienne St. Clairrel, aki okos, sármos, gyönyörű, szóval tökéletes... lenne, ha nem volna foglalt.
De a Fények Városában a vágyak valahogy mindig utat törnek maguknak. Vajon a szerelmes „majdnem”-ek éve a hőn óhajtott francia csókkal ér véget? Stephanie Perkins a romantikus feszültséget mindvégig sistergőn, a vonzalmat pedig magas hőfokon tartja debütáló regényében, amely garantáltan megbizserget minket a fejünk búbjától a lábujjainkig és megolvasztja a szívünket.

Saját megjegyzés:

A sok nehéz téma után íme egy könnyed, romantikus olvasmány - legalábbis a fülszöveg szerint...A helyszín pedig Párizs...mi sem illene jobban egy szerelmes történethez?
Még egy dologban reménykedem: hogy nem valami nagyon tinis, iskolás gyermekdedséget kapunk...

Matte Jackobsen: Minou szigete


Kiadó: Libri Kiadó
Oldalak száma: 250 oldal
Borító: puhatáblás, fűzött
ISBN: 9789633101575
Várható megjelenés: 2012. november 09.

Fülszöveg:

Ez a történet egy szigetről szól, ami olyan kicsi, hogy egyetlen térképen sem szerepel. Egy kislányról, akinek az édesanyja egy évvel ezelőtt elindult otthonról a legszebb cipőjében és soha többé nem tért vissza. Szól még Tiszteletesről, aki japán tornagyakorlatokkal tölti az idejét, Ládásról, aki különleges dobozokat szállít a világ minden tájára. Meg Nevenincs kutyáról, aki nagyon szereti az almás sütit, a tüzes karikákon való átugrálást viszont annál kevésbé. Amikor a tenger egy ismeretlen fiút sodor a partra, az ő egyhangú életük teljesen felborul, Minou pedig nyomozásba kezd... Ennek az elbűvölő regénynek ott a helye a műfaj legnagyobb klasszikusai, A kis herceg és A végtelen történet mellett. - Mette Jakobsen 1964-ben született a dániai Koppenhágában. Jelenleg a Sydney melletti Newportban él és kreatív írást tanít.

Saját megjegyzés:
Jajj, ez a történet nagyon tetszik, már most belesajdult a szívem, pedig még nem is tudok róla szinte semmit...mert igen, azt hiszem, hogy ez egy ilyen elgondolkodtató, szívbemarkoló kis könyvecske lesz, amolyan sírósan mosolygós...ha már a Kis herceghez és A végtelen történethez hasonlítják, akkor mindenképpen...Szóval, ez is előrendelős kategória...


Cassandra Clare: A herceg (Pokoli szerkezetek 2. )


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalak száma: 
Borító: puhatáblás, fűzött
ISBN: 9789632456911
Várható megjelenés: 2012. november 20.


Fülszöveg:

A Viktória-korabeli London mágiával átszőtt alvilágában Tessa Gray végre biztonságban érezheti magát az árnyvadászok körében. Ez a biztonság azonban múlandónak bizonyul: a Klávé szakadár tagjai terveket szőnek Charlotte leváltására az Intézet éléről. Ha Charlotte elveszti a pozícióját, Tessa az utcára kerül, és könnyű zsákmánya lesz a titokzatos Magiszternek, aki saját sötét céljai érdekében akarja felhasználni Tessa képességeit.

Saját megjegyzés:
És végül, de nem utolsósorban ... a Clockwork Prince. Az első rész tetszett. Imádtam a karaktereket, Jemet és Willt és Tessát is. Nagyon kíváncsi vagyok a történetük folytatására, és örülök, hogy végre megjelenik. Aki szereti CC stílusát és könyveit, egészen biztosan nem fog csalódni!



Szóval...kellemes, könyvekben bővelkedő, kandallónál kucorgós szép ősz végi napokat kívánok Nektek! :)))

9 megjegyzés:

MFKata írta...

Nem elég a saját listám... erre te is mutogatsz még szépeket... Pedig most már karácsonyi listákat kéne gyártanunk >.<

*hiányzik a kandallóm... :-((

Szilvamag írta...

Ó, de jó!!! A lázadót már nagyon vártam!!!! Kettő kivételével a többi ellen sincs semmi kifogásom.:) Ilyen sorrendben jöhetnének is szépen.

Roni olvas írta...

Kata: elhiszem :( én most megtanultam egyedül begyújtani :)) imádom! :)

Szilvamag: Az egyiket sejtem...súgd meg, melyik a második, amit nem szeretnél! :) kíváncsi vagyok! :)

Szilvamag írta...

:D
A Háború a békéért. Az első két részt sem olvastam és az utolsó fülszövege sem keltette fel igazán az érdeklődésemet.

Névtelen írta...

A halott ember tava már pár napja a könyvesboltokban van :)

Roni olvas írta...

Szilvamag: igen, sejtettem... majd elmondom milyen volt - ha egyszer végre nekikezdek! :)

Igen, láttam közben , hogy A halott ember tava néhány napja kapható - valahol. Más netes könyvesboltokban pedig továbbra is előrendelhető státuszban van :) Köszönöm az észrevételt! :)

Anna írta...

Szia! Új olvasód vagyok és elsőnek szeretnék köszönni... helló!
Én Cassandra Clare-től a Herceget várom a legjobban, meg azt akartam kérdezni, hogy Kendare Blake-től a Rémálmok lánya is novemberben jelenik meg, nem? Vagy én tudom rosszul?

Roni olvas írta...

Szia Anna! :)
Örülök, hogy Rám találtál, remélem, sok hasznos információt és érdekességet találsz majd az oldalon! :)
A rémálmok lánya november 20-án jelenik meg, igen! Azért nem vettem bele ebbe az ajánlóba, mert már egyszer írtam a megjelenéséről és a könyvről. Nézd csak:
http://www.roni-olvas.blogspot.hu/search/label/v%C3%A1gyott%20k%C3%B6nyvek%20-%20okt%C3%B3ber
Itt találsz róla infokat :)
További jó olvasást!

Anna írta...

Na akkor mégiscsak jól tudtam... :) Azt is nagyon várom már... jó lesz ez a november úgy érzem... :)

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates