2013. április 12., péntek

Újra könyvfesztivál - újra könyvek - újra találkozunk!!!

Bizonyára minden könyvet szerető ember tudja már: április 18-21. között rendezik meg a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált a Millenárison.
A fesztivál a könyves világ nagyhírű és várva várt eseménye, melyre minden kiadó számos új megjelenéssel, akciókkal, dedikálásokkal készül. Idén sincs ez másként. 
A programok száma végtelen :-), rengeteg író fogja dedikálni könyveit, lesz díszvendég is, méghozzá nem más, mint Michel Houellebecq. Amennyiben szeretnétek bővebb információkat ezekről a tervezett eseményekről, a dedikálások időpontjairól, töltsétek le itt a pdf formátumú programfüzetet.

Én izgalmasabb témában kutakodtam kicsit - legalábbis számomra izgalmasabb -, nevezetesen arról, hogy milyen új megjelenésekkel rukkolnak majd elő a kiadók, mi az, amit érdemes lesz várnunk és a kosarunkba tennünk...Íme:


Victoria Schwab: Az archívum


Kiadó: FŐNIX KÖNYVMŰHELY 
Oldalak száma: 280 oldal
Borító: KARTONÁLT
ISBN: 9789637051470
Ára: előrendelési akcióban 2080 Ft

Fülszöveg:

Minden testnek van egy története, egy képsorozat, amelyet csak a Könyvtárosok olvashatnak. A halottak a Történetek, nyugvóhelyük pedig az Archívum. Papi először négy éve hozta el ide Mackenzie Bishopot, amikor a lány még csak egy rémült, de elszánt tizenkét éves volt. Most azonban Papi halott, helyét pedig Mac vette át: könyörtelen Őrzővé lett, akinek feladata megakadályozni a gyakran erőszakos Történetek felébredését és menekülését. A holtakat nem zavarhatják az Archívumban, valaki azonban mégis szándékosan megmásítja a Történeteket és fontos fejezeteket töröl ki. Hacsak Mac össze nem rakja a megmaradt darabokat, még maga az Archívum is darabokra hullhat.

Saját megjegyzés: 
Egy izgalmas, hátborzongató, érdekes történet csodálatos borítóval. Megszokhattuk már a Főnix Kiadótól - érdemes megvenni!


Chris Howard: Gyökértelen


Kiadó: FŐNIX KÖNYVMŰHELY 
Oldalak száma: 292 oldal
Borító: KARTONÁLT
ISBN: 9789637051463
Ára: előrendelési akcióban 2080 Ft

Fülszöveg:

A 17 éves Banyan fákat épít: elszórt fémhulladékokból erdőket kreál a gazdag ügyfeleknek, akik a pusztulás látható nyomai elől szeretnének menekülni. Bár maga Banyan még sosem látott igazi fát – hisz azok már egy évszázada kihaltak −, apjától még az eltűnése előtt sokat hallott a Régi Világról. Minden megváltozik, amikor Banyan megismerkedik egy rejtélyes nővel, aki különös tetoválást visel a testén – egy térképet, ami az utolsó élő fákhoz vezet. A fiú elindul a pusztuláson keresztül, ahonnan nem sokan térnek vissza. Akik megmenekülnek a kalózoktól és fosztogatóktól, azokra ott várnak a sáskák… akik most már emberhúson élnek. De nem Banyan az egyedüli, aki a fákat keresi, az idő pedig egyre fogy. A bizonytalanságok közepette a fiú kénytelen szövetségre lépni Alphával, a vonzó, de veszélyes kalózzal, akinek szintén megvannak a saját tervei. Miközben pedig a talán csupán a legendákban létező ígéret földje felé tartanak, Banyan megdöbbentő dolgokat tud meg a családjáról, a múltjáról és arról, mire képesek az emberek, hogy visszahozzák a fákat.


Saját megjegyzés:
Mit szóltok ehhez a gyönyörű, egyedi borítóhoz? Én azt gondolom, csodálatos munka és remekül érzékelteti a történet lényegét, hangulatát, lemondó fájdalmát. A könyv maga is bámulatos, nagyon szerettem. Itt elolvashatjátok róla a véleményemet. Akinek a Tiszták tetszett, azt gondolom, annak kihagyhatatlan!


John Green: Csillagainkban a hiba


Kiadó: GABO KÖNYVKIADÓ ÉS KERESK.KFT. 
Oldalak száma: 296 oldal
ISBN: 9789636896171
Ára: 2.390,- (Libri előrendelés)

Fülszöveg:

A rákellenes csodagyógyszer összezsugorítja a tumort, és biztosít még néhány évet Hazelnek, ám ő így is folyamatosan a végső stádiumban van, és a diagnózisában már megírták az élete utolsó fejezetét. De amikor a támaszcsoportban megjelenő, isteni Augustus Waters képében bekövetkezik a nem várt fordulat, Hazel történetét is át kell írni...
A csillaginkban a hiba - John Green eddigi legambiciózusabb és legfájdalmasabb, mélyenszántó, vakmerő, pimasz és kíméletlen műve, lélegzetelállító felfedezőút az élet és a szerelem kacagtató, vérpezsdítő és tragikus birodalmában. 
John Green, a New York Times munkatársa, aki többek között Printz-éremmel, Printz-oklevéllel és Edgar-díjjal büszkélkedhet, már kétszer jutott be a LA Times könyvdíjának döntőjébe. John és testvére, Hank a Vlog fivérek a net egyik legnépszerűbb videoblogjának szerzői. John az indianai Indianapolisban él feleségével és fiával.


Saját megjegyzés:
Talán az egyik legjobban várt könyv a Könyvfesztivál idejéről. Szeretem John Greent, és annak ellenére, hogy a fülszövegből már tudom: szét fogja tépni a szívemet, akarom, hogy így legyen! Sírni akarok, zokogni és szétszakadni, kiélni benne minden önmagamban lévő frusztrációmat és nevetni a fájón vicces humorán. Én ezt egészen biztosan meg fogom vásárolni!!! :-)


Scott Westerfeld: Behemót


Kiadó: AD ASTRA 
Oldalak száma: 540 oldal
Borító: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly: 800 gr
ISBN: 9786155229152
Ára: 2.795.- (Ad Astra kiadó webshopjából)


Fülszöveg:
Egy ellopott hadihajó. Egy titkos küldetés. Egy világraszóló kaland. 
A behemót a brit tengerészet legádázabb teremtménye, mely egy falással egész hadihajókat tüntet el. A darwinisták fel akarják használni a barkácsok ellen, még ha ezért azt az árat is kell fizetniük, hogy az Oszmán Birodalom is belép a háborúba. 
Deryn, a brit légierő fiúruhában szolgáló kadétja és Sándor, az álruhás osztrák–magyar trónörökös a Leviatán fedélzetén utaznak Isztambul felé. A léghajó küldetését azonban katasztrófa fenyegeti, és a két fiatal hamarosan idegen földön találja magát – magányosan, üldözőkkel a nyomukban. Sándornak és Derynnek minden ügyességükre, ravaszságukra és szövetségesükre szükségük lesz, hogy megbirkózzanak a veszedelmekkel.

Saját megjegyzés:
Ohó, a Leviatán folytatása! Az első részt ugyan még mindig nem kezdtem el, de hamarosan sor kerül rá, mert tudom, hogy szeretni fogom. Scott Westerfeld mindig maradandót alkot, a magyar borító pedig olyan különlegesen egyedi, hogy még maga az író is ódákat zengett róla az oldalán! Gratulálunk a grafikusnak!!!


Matthew Quick: Napos oldal


Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT. 
Borító: KARTONÁLT
ISBN: 9789633730331
Ára: 2.159,- (Libri előrendelés)

Fülszöveg:
Patnek van egy elmélete, miszerint az élete egy film. Egy film, amelynek nemcsak főszereplője, de nézője is egyben, és amelynek rendezői székéből maga Isten dirigál. Egy film, amelynek csak és kizárólag akkor várja hepiend a végén, ha kiállja a maga elé állított próbatételeket. Ezek után talán nem meglepő, hogy Pat frissen szabadult egy elmegyógyintézetből. És az sem, hogy egyik leküzdendő akadállyal szembesül a másik után: senki sem hajlandó beszélni vele a nagy Ő-ről, aki jelenleg ex, kedvenc csapata vereséget vereségre halmoz, a talán még nála is furcsább Tiffany folyton ott liheg a nyakában, az új pszichiátere pedig mintha házasságtörésre biztatná a gyógyulást elősegítendő. És ha ez még nem lenne elég, egy világhírű szaxofonos kísérti!
A regény elbűvölő utazásra invitál Pat elméjébe, ahonnan ugyan kissé torz, ugyanakkor végtelenül szívszorongató és szórakoztató is a kilátás. Ahonnan mi is nézői lehetünk Pat filmjének, amely néha szomorú, néha vidám, mint maga az élet.

Saját megjegyzés:
A másik szerelem... Volt szerencsém látni a filmet, volt szerencsém beleszeretni, volt szerencsém Bradley Cooper rajongóvá válni. Amellett, hogy igen elmebeteg film  - szó szerint - megmosolyogtatóan édes, vicces és emellett mégis komoly. A színészi alakítások pedig bámulatosak! Ezek után nyilvánvaló, hogy a könyvet is el kell olvasni!


Jean-Claude Mourlevat: Földlakó


Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT. 
Borító: KARTONÁLT
ISBN: 9789632455693
Ára: 2000 Ft (Bookline előrendelés)

Fülszöveg:
Anna Collodi a nővérét keresi.
A nővérét, aki egy éve, az esküvője másnapján tűnt el nyomtalanul. Egy napon zavaros üzenetet kap a rádión keresztül: Gabrielle él és segítséget kér. Anna a keresésére indul, s egy jelentéktelennek látszó mezei úton a „másik oldalra” jut. 
Egy dermesztően üres világban találja magát, amelyből hiányzik minden emberség, ahol nincs napsütés és eső, nevetés és sírás, zene és ének, nincsenek ízek, illatok, színek, ahol az emberek egykedvűek és érzéketlenek. 
Hogy kiszabadítsa nővérét és hazavigye onnan, ahonnan még soha senki nem tért vissza, Anna élete kockáztatásával a végsőkig elmegy.
Küzdelmes kalandja során önzetlen segítői is akadnak, megismeri a szerelmet és felfedezi önmagát - a földlakót.
A többszörös irodalmi díjas francia író költői szépséggel megírt, magával ragadó és elgondolkodtató története önfeláldozó testvéri szeretetről, megpróbáltatásokkal dacoló szerelemről és arról, hogy minden hibája és tökéletlensége ellenére milyen jó is a mi öreg Földünkön élni.

Saját megjegyzés:
Érdekesnek tűnő új megjelenés a Könyvmolyképzőtől... Nem tudok róla mit mondani, meglátjuk milyen lesz...én bízom benne...:-)


Anne Percin: Hogyan told el (jól) a nyarad

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT. 
Borító: KARTONÁLT
ISBN: 9789632457291
Ára: 1.599,- (Libri előrendelés)


Fülszöveg:
Idén nyáron Maxime már 17 éves, ezért esze ágában sincs a szüleivel menni nyaralni. Inkább itthon marad a nagymamájával, hogy kedvére punnyadhasson a számítógép előtt. Csakhogy a dolgok egy váratlan esemény következtében egyáltalán nem úgy alakulnak, ahogy ő elképzelte. Szédületes napok elé néz! Ez a nyári szünet garantáltan más lesz, mint a többi(eké). 
Fergeteges (olykor vitriolos) humorú könyv egy kamaszfiú felelősségvállalásáról, 
felnőtté éréséről, 
egy szégyenlős első szerelem kibontakozásáról. 
NEM CSAK FIÚKNAK! 
De nekik is.

Saját megjegyzés:
Azt hiszem, ez éppen jó lesz a melegebb tavaszi napokra kikapcsolódni, nevetni, felszabadulni, kicsit visszatérni  a kamaszkorhoz... néha jól esnek ezek a bájos mesék.


Emylia Hall: Nyarak könyve

Kiadó: PARK KÖNYVKIADÓ KFT. 
Oldalak száma: 344 oldal
Borító: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly: 440 gr
ISBN: 9789633550113
Ára: 2.800,- (Libri előrendelés)

Fülszöveg:
Elisabeth Lowe váratlanul csomagot kap.
Egy albumot, tele réges-régi, Magyarországon készült fényképpel, és egy kísérőlevelet, melyben arról értesítik, hogy édesanyja, akivel több mint egy évtizede megszakított minden kapcsolatot, meghalt.
A képek nézegetése felidézi a fájdalmas múltat, amikor a kilencéves kislány a szüleivel a Balatonnál töltött egy hetet, és édesanyja úgy döntött, nem tér vissza a szigetországba. Beth az apjával maradt, de minden nyáron meglátogatta az édesanyját Magyarországon. Éveken át ezek a nyarak tartották benne a lelket, de tizenhat éves korában valami visszafordíthatatlanul megváltozott.
Azóta Beth egyszer sem engedte meg magának, hogy azokra a varázslatos nyarakra gondoljon.
A csomag érkezése azonban felkavarja a múltat és átrendezi a jelent.

Saját megjegyzés:
Töltöttétek gyerekkorotokban a nyarat a Balaton partján? Voltatok táborban/nyaralni/kirándulni? Én igen. És ma is a legszebb gyerekkori emlékeim közé tartoznak ezek az üdülések. És azt hiszem, ez a könyv éppen ezekbe az időkbe repít majd vissza bennünket...és mindezt egy nem magyar író tollából!!! Kíváncsian várom!


Szóval, mindent egybevetve azt hiszem, lesz mire költenünk, lesz mit megnéznünk, tátani a szánkat. És ha vásárolni nem is szándékozunk, a kívánságlistánk egészen biztosan tovább bővül majd.
Ugye Ti is jöttök? Én ott leszek!!! Találkozzunk ott! :-)

1 megjegyzés:

Juci írta...

Én is megyek!!!

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates