2013. december 1., vasárnap

Egy hatalmas meglepetés - Karácsony a Blogturné Klubbal!!!

Közeleg a karácsony… s hogy Jane Austen szavaival éljek:

“Igazán ez a baráti összejövetelek ideje. Karácsonykor mindenki meghívja barátait, és az emberek még a legrosszabb idővel sem törődnek. Egyszer egy teljes hétre ott ragadtam egy barátom házában a havazás miatt. Kellemesebbet képzelni sem tudok. Csak egy estére mentem, és nem tudtam eljönni attól a naptól számított egy hétig.”

Nos, a Blogturné Klub tagjai is mindig szívesen látják barátaikat egy csésze teára, vagy akár egy nagyszabású, fergeteges karácsonyi partira, melyre ezennel Téged is szeretettel meghívunk, Kedves Olvasó! Ám ne számíts arra, hogy egy hét után szabadulhatsz! Neeem! Mi pontosan 24 napra tervezzük a vendéglátásodat!

Gyere, foglalj helyet közöttünk, s ha már kényelmesen ülsz, várjuk együtt a vendégeket! Fogadjunk, hogy ismered is őket! S ha mindegyikük nevét kitalálod, az összejövetel végén, vagyis karácsony napján Tiéd lehet a legnagyobb csomag a fa alatt! 
Nem, azt nem árulhatjuk el, hogy mi van benne, hiszen akkor oda lenne a meglepetés! De garantáltan tetszeni fog, hiszen jól megpakolták az Angyalok! :)
 S ha nem sikerül rájönnöd az összes vendég kilétére? Akkor se keseredj el, hiszen számos kisebb ajándék is vár Rád!

(Segítségként: a vendégek mindannyian a Blogturné Klub turnéban részt vevő könyveinek szereplői voltak/lesznek. S ha esetleg egyikre-másikra nehéz lenne ráismerni - ne aggódjatok, adunk segítséget!)

Várjuk hát együtt a vendégeket és a Karácsonyt!!! Kezdődjék a móka, és az első nap!December 1. - Még 23 nap van karácsonyig
Nyitókép

Csodálatosan meleg és hívogató a szoba. A tűz meghitten lobog a kandallóban, a felette lógó, szép takaros sorrendben felállított mikulászoknik, a sarokban álló hatalmas, feldíszített karácsonyfa, a girlandok, a szép halmokba rakott ajándékdobozok a fa alatt betöltik a szobát a Karácsony varázslatos hangulatával, a tűz előtt térdelő szőke, loknis kislány arcát pedig angyali fénnyel hintik be. Mégis...a kislány gondterheltnek tűnik, bájosan ráncolja a szemöldökét. 12-13 éves lehet, de nem néz ki többnek 10-nél..Talán az általa viselt, piros-fekete kockás kötényruha miatt, ami furcsán feszül a testén. Rendezget valamit..

     - Ne mérgelődj már, kérlek! Meglátod, hogy nagyon is jól fogod magad érezni! Muszáj néha társaságban lenned és fejlesztened a szociális érzékenységedet! - Azzal felemel a földről egy furcsa, embernagyságú kartonfigurát, rajta egy fiatal férfi képmásával. Felállítja és a zsanérjait igazgatva a kandalló mellé állítja.

      - Na,gyerünk! Állj itt meg szépen és légy kedves a vendégekkel! Megígérem, hogy nagyon jól fogod érezni magad! 

Kicsit arrébb tolja a kartonfigurát, aki egészen jóképű is lehetne - ha nem lenne éppen ...lapos.
     - Sejtettem, hogy meleged van. Mindig is rosszul tűrted a magas hőmérsékletet. Na jó, odaállhatsz a karácsonyfa mellé. De aztán nehogy rajtakapjalak, hogy bontogatni mersz! - fenyíti meg a kartont, de azért a fa alá vonszolja.

Ebben a pillanatban csengetnek. A szőke lány sietve lesimítja a ruháját, még egyszer körbehordozza a tekintetét a szobán, mintha azt ellenőrizné, hogy minden rendben van-e, majd az ajtó felé indul….És akkor lássuk a játékot!


A rafflecopter dobozba belépve máris esélyes vagy a Blogturné Klub karácsonyi mulatságának kisebb nyereményeire. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod - indulhatsz a főnyereményért, amit karácsony napján sorsolunk! Rajta hát!


a Rafflecopter giveaway


9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem egészen értem. Honnan derül ki, hogy ki a vendég?

Roni olvas írta...

Az első napon - vagyis ma, december 1-én - még nincs vendég, csupán egy nyitókép, egy házigazda: maga a kislány (szintén könyvszereplő). A legelső vendég a holnapi napon érkezik hozzá, egy következő blogon, egy következő bejegyzésben. Minden nap egy új blog-helyszín, új bejegyzés, új vendég.. :D Remélem, tudtam segíteni, és így most már jobban érthető...:) Ha mégsem, szólj! Segítek! :)

Johanna. írta...

De tulajdonképpen akkor a mai szereplőt is ki kell találni?:)

Roni olvas írta...

Igen. Az első nap első szereplője maga a házigazda. De vajon ki ő? (segítség: a könyv turnéja decemberre várható).

K írta...

Helló! Csak azt szeretném kérdezni, valahol fel van tüntetve milyen blogturnékat terveztek? Sajnos én nem találtam. :(

Roni olvas írta...

Szia K! A turnés listát itt találod meg és meríthetsz belőle segítséget:

http://www.blogturneklub.com/p/turnes-konyvek.html

Pöpcsi írta...

Szia!
És a BTK karácsonyban levő szereplőkkel kapcsolatos összes könyv fent van ezen a listán?:)
Sehogy se tudok rájönni a házigazdára =/

Roni olvas írta...

Kedves Pöpcsi!
Bizony a várható turnés könyvek között szerepel a házigazdánk "könyve" is. Annyit elárulok, hogy az általa oly nagy becsben tartott kartonfigura nagyon nagy segítség, ami alapján rá lehet jönni - akár már akkor, ha végigolvasod a fülszövegeket!

Pöpcsi írta...

Áhh, köszönöm megtaláltam :) A gondok ott kezdődtek, hogy molyon a magyar fülszövegben egy szóval nem említik, véletlen találtam rá angolul :D

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates