2013. december 19., csütörtök

Blogturné Karácsony - 19. nap



Mi az a Blogturné Karácsony?

Közeleg a karácsony… s hogy Jane Austen szavaival éljünk: 
“Igazán ez a baráti összejövetelek ideje. Karácsonykor mindenki meghívja barátait, és az emberek még a legrosszabb idővel sem törődnek. Egyszer egy teljes hétre ott ragadtam egy barátom házában a havazás miatt. Kellemesebbet képzelni sem tudok. Csak egy estére mentem, és nem tudtam eljönni attól a naptól számított egy hétig.” 

Nos, a Blogturné Klub tagjai is mindig szívesen látják barátaikat egy csésze teára, vagy akár egy nagyszabású, fergeteges karácsonyi partira, melyre ezennel Téged is szeretettel meghívunk, Kedves Olvasó! 
Ám ne számíts arra, hogy egy hét után szabadulhatsz! Neeem! Mi pontosan 24 napra tervezzük a vendéglátásodat! Gyere, foglalj helyet közöttünk, s ha már kényelmesen ülsz, várjuk együtt a vendégeket! Fogadjunk, hogy ismered is őket! S ha mindegyikük nevét kitalálod, az összejövetel végén, vagyis karácsony napján Tiéd lehet a legnagyobb csomag a fa alatt! Nem, azt nem árulhatjuk el, hogy mi van benne, hiszen akkor oda lenne a meglepetés! De garantáltan tetszeni fog, hiszen jól megpakolták az Angyalok! :)
S ha nem sikerül rájönnöd az összes vendég kilétére? Akkor se keseredj el, hiszen számos kisebb ajándék is vár Rád! (Segítségként: a vendégek mindannyian a Blogturné Klub turnéban részt vevő könyveinek szereplői voltak/lesznek. S ha esetleg egyikre-másikra nehéz lenne ráismerni - ne aggódjatok, adunk segítséget!)

Várjuk hát együtt a vendégeket és a Karácsonyt!!!

A naptárunk "nyitogatásával" juthattok el a bejegyzésekhez, illetve a történet elejéhez is!



December 19. - Még 5 nap van karácsonyig


Ám B-nek nincs szerencséje: alighogy lehunyja a szemét, óriási robajjal berobban az ajtó és egy fekete hajú, szikár férfi lép a szobába. Bőre úgy csillog, mintha üvegből lenne, szemének színe és csillogása mintha nem is e világról származna. Egyik kezében egy furcsa, kerekded eszközt tart, másik kezében egy fekete botot fog, melynek vége piros és sárga fénnyel villog folyamatosan, szinte  figyelmeztetően.
Furcsa, reszelős hangon szólal meg, félreismerhetetlen német akcentussal:
- PARANCS: CÉLPONT VISSZAJUTTATÁSA AZ ELÖLJÁRÓNAK.
Szavait olyan monoton hangon mondja, mintha egy előre leírt szöveget olvasna fel.
- Mi van? Terminátort is meghívtátok? Mondtam, hogy a Villámló Isten jöjjön! Hozhatja a botját is... - jegyzi meg B. könyökére támaszkodva, italtól és álomtól részeg hangon, majd visszazuhan a párnára és ismét mélyről jövő horkolásba kezd.
- Hát Te meg ki a csuda vagy? - kérdezi Al lenézően
- PARANCS: CÉLPONT VISSZAJUTTATÁSA AZ ELÖLJÁRÓNAK. AZ ELÖLJÁRÓ NEM ELÉRHETŐ.
- Tőlem aztán lehet akár hátuljáró is, de beszélj már világosan! Tudom, hogy hihetetlenül hangzik egy ilyen válogatott társaságban, de itt senki sem kódfejtő! - 
- MÁSODLAGOS PARANCS: CÉLPONT LIKVIDÁLÁSA.
- Na, Csillagfiú, beszélj vele Te, szerintem ezt is valami másik bolygóról szalasztották…- von vállat Al. és visszatelepedik a helyére, a TV képernyője elé.
- Nem, nem, szerintem ő egy példája a mesterséges intelligencia kifejlesztésének. Figyeljétek a hangját, milyen automatizált. És az izomzata...nincs egyensúlyban a testmozgásával...Egészen biztosan valamiféle mesterséges konstrukció eredménye..- veti fel M közel lépve a férfihoz, a bőrét és a szemeit vizsgálgatva.
-URAM, ÖN HÁTRÁLTATJA A KÜLDETÉSEMET! VONULJON VISSZA, KÜLÖNBEN LIKVIDÁLOM! - szólal meg a férfi…
- Azta! Hogy fejleszthették ki ilyen részletekbe menően - nézi M a férfit - Mint a műanyag! P!
- M, nem hallod, mit mond? Gyere már el onnan? Olyan ijesztő, én félek tőle! - szól vékony kis hangonn C.
M. hátralép két lépést, de még mindig csodálattal figyeli a szokatlan vendéget.
A P. megindul előre, lassú lépésekkel megáll A. háta mögött, aki éppen a karácsonyi dekorációul szolgáló fém őzeket simítgatja magában duruzsolva..”Nuala, Nuala…”
- URAM, KÉREM FORDULJON MEG RETINAAZONOSÍTÁS CÉLJÁBÓL!
A nagymester nyugodt, közönyös mozdulattal fordul a jövevény felé.
- RETINAAZONOSÍTÁS FOLYAMATBAN….KERESÉS...KERESÉS...KERESÉS
A. immár alig leplezett érdeklődéssel vizsgálja a P-t, szemöldökét összehúzza
- Hm. Egyáltalán nem érzem rajta az étert. Nincs álomplánja sem.
- Fiacskám, ha figyeltél volna, és nem egy fémőzet tüntettél volna ki a figyelmeddel, talán hallottad volna, hogy ez az alak nem él! - Veti oda W. még mindig a szipkáját tartva két ujja között elegánsan.
- KERESÉS...KERESÉS...KERESÉS
- Na, valami gond lehet...Megakadt a lemez - feleli a tv-től elfordulva Al.
- Tényleg nem él? Azért részt vehet szerintetek a hódító hadjáratomban? Bevenném a hordámba, és megtanítanám, hogy minden este mondjon nekem egy történetet Dzsingisz Kánról - vakkantja O.
- Robot, Bolhás! Nem Magnó!! - felei neki bosszúsan R, miközben megigazgatja a haját a D.-től kölcsönkapott fésűvel.
- ADATFOLYAM ELLENŐRIZVE. RETINA NEM OLVASHATÓ.
- Ezt előbb is elmondhattam volna, de senki nem kérdezett. A retinámat nem olvassák le az Önök által kifejlesztett eszközök - feleli erre A.
- 198. ADATFOLYAM ELLENŐRIZVE. A RETINA NEM ELÉRHETŐ. VISSZA A BÁZISRA.
Erre darabos mozdulatokkal megfordul és a ledöntött ajtón átlépdelve kivonul a szobából!
- Ajtó, haver! Felétek talán cipzáros??? - üvölt utána Al. bosszúsan!


Nyereményjáték

A rafflecopter dobozba belépve máris esélyes vagy a Blogturné Klub karácsonyi mulatságának kisebb nyereményeire. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod - indulhatsz a főnyereményért, amit karácsony napján sorsolunk! Rajta hát!


(Még egyszer szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Könnyen lehet, hogy az adott szereplőt még nem is ismeritek, mert az elkövetkező egy-két hétben kezdődő blogturnéinkban lesz majd szerepük. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak!)



Figyelem! Ezen a napon a robotszerű férfi P. személyére kell rájönnötök! (mivel neve igazából nincs, így elnevezést, könyvcímet várunk)

a Rafflecopter giveaway

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates