2014. március 27., csütörtök

Together Thor'sday: Jessica Park - Flat-out Love

Akárhogy is nézzük, az olvasás szubjektív, magányosan végzett tevékenység. Amit olvasunk, az a miénk, a saját emlékünk, a saját tapasztalatunk, a saját világunk. Amit olvasunk, azt a saját magunk képére formálva teremtjük meg a saját képzeletünkben, a saját zárt elménkben. S nem is kérdés, hogy ez más nekem, mint Neked vagy bárki másnak.


De mennyire más? Mit gondol más másként, mint én? Ha én így látom, vajon más hogyan? Ha nekem ez a legkedvesebb, vajon másnak miért más az?



Ezekre a kérdésekre alapozva született meg a Together Thor'sday rovat ötlete, amelynek keretein belül, megosztjuk egymással az aktuális, friss olvasási élményeinket, és összevetjük, hogy kinek mi a könyvben a kedvenc jelenete/idézete/szereplője, mi rázta meg leginkább, mit szeret benne a legkevésbé stb.

Together - vagyis együtt: Greylupus-szal és MFKatával, akiknek a véleményét saját oldalaikon olvashatjátok el!

Ma egy karácsonykor olvasott könyvet hoztunk Nektek, egy igazán mély tartalmú, megdöbbentő, megrázó, már-már lélektani hatású regényt, melynek segítségével megtanultuk a karácsonyfa illatos és zegzugos ágain át szemlélni a világot, s közben könnyesre sírtuk és nevettük magunkat egyszerre.


Ez a könyv nem más, mint Jessica Park: Flat-out Love, azaz Szeretni bolondulásig című kötete, mondhatni a szívünk csücske, közös élményeket és nagy beszélgetéseket magába foglaló egyik kedvenc regényünk.

A könyv egyik főhőse Matt, egy okos és gondoskodó, hatalmas felelősségérzettel és szeretettel bíró egyetemista fiú, aki minden jó tulajdonsága ellenére bizony egy kicsit kockafej: bújja a számítógépet, ki sem mozdul otthonról, és betéve tudja a periódusos rendszer minden elemének elemszámát. De a legfőbb jellegzetessége a szekrényében meglapuló "gyík" pólók tömkelege, amely számos ugratás és heccelés témája közte és Julie, a könyv hősnője között.

A mai Together Thor'sday rovatban mindhárman kiválasztottuk Matt egy-egy pólóját és a hozzá tartozó mókás, jókedvű idézetet a könyvből.

Ti melyik pólót hordanátok?

Matt "Kockafej" pólója 



"- Matt?
– Igen? – kérdezte a fiú szórakozottan.
– Beszélgessünk a ma estére választott öltözékedről!
Matt párszor kattintott az egérrel.
– Komolyan? Mely szempontból szeretnéd megvitatni?
– Beszélgessünk arról, hogy milyen gáz.
– Ez nem hangzik úgy, mint egy beszélgetés nyitánya. Úgy hangzik, mintha már rég eldöntötted volna, mi a véleményed, vagyis nem igazán értem, mi mást vitathatnánk meg.
Julie az oldalára gördült.
– Kíváncsi lennék arra, mi játszódott le a fejedben, amikor vásárláskor erre a pólóra esett a választásod. Nézzünk szembe a ténnyel: rengeteg lehetőség közül választhatsz az öltözködés terén, ám a számos elegáns, számodra előnyös ing egyike helyett te e mellett a póló mellett döntöttél. Úgyhogy szeretném hallani, miért épp ezt vetted meg. Kész vagy? Rajta!
Matt hátrább tolta a forgószéket az íróasztaltól, és Julie felé fordult, tenyerét a térdén nyugtatva.
– A pólómon az áll: Kockafej. Mit kell ezen magyarázni?
Julie ismét a póló feliratára nézett, és felnyögött.
– A színe szép kék. Ezt hajlandó vagyok elismerni. De amúgy nem hinném, hogy jó üzenetet közvetít rólad.
– Jól közvetíti, hogy kockafej vagyok.
– Haha. Nagyon vicces.
– Neked talán nem tetszik ez a megjelölés, de lehetne rosszabb is. Legalább nem vagyok betűbolond."














0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates