2012. november 10., szombat

Karácsonyi könyvajánló - férfiaknak

Alapvető igazság: a férfiaknak mindig nehezebb ajándékot választani. Nehezebb, mint egy nőnek. Mert egy nőnek bármit lehet venni: szép ékszert, csinos ruhát, finom parfümöt, mindenféle szép, édes apróságot. 


A férfiaknak mindenki italt ajándékoz. Vagy nyakkendőt. Esetleg sálat. - Elég jelentős készletük lehet már belőle...

Mi lenne, ha idén könyvet kapnának?

Hiszen olyan sok férfi olvas könyvet! Tudom, mert látom! És szeretnek is olvasni - persze csak akkor, ha jó a könyv... Ha egy kicsit is unalmas, ha egy kicsit is hagyja elkalandozni a figyelmüket, - tapasztalatom alapján - félredobják és nem nagyon veszik a kezükbe többször... A nők - az esetek nagy százalékában - végigkínlódják akkor is, ha a legkevésbé sem tetszik nekik :)

Szóval... válasszunk nekik jó könyveket!

Ebben próbálok segíteni...


Karácsonyi könyvajánló - férfiaknak


Férjeknek, barátoknak, fivéreknek, sógoroknak, nagybácsiknak, nagypapáknak, apáknak - minden férfi ismerősnek!


Tony Mendez, Matt Baglio: Az Argo-akció

Kiadó: Partvonal Könyvkiadó
Oldalak száma: 304 oldal
Súly: 200 gr
ISBN: 9786155283031
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3290,. (legjobb internetes ár -21% kedvezménnyel)

Fülszöveg:
Az Argo-akció - Avagy hogyan vitte sikerre a CIA és Hollywood a történelem legelképesztőbb mentőakcióját. Az Argo-akció igaz történetet dolgoz fel: hat amerikai diplomata filmbe illő szökésének történetét. A menekülési akció kezdete Irán, ideje 1979 novembere. Több mint 30 évvel ezelőtt a világ közvéleményét is megrázó túszejtő akció történik Teheránban: több tucat amerikait rabolnak el iráni militánsok az amerikai nagykövetségről. Hatuknak azonban sikerül elrejtőznie, de csak ideig-óráig. Amerikában a tapasztalt CIA-ügynököt, Tony Mendezt jelölik ki a feladatra, hogy szervezze meg a hat bujkáló szöktetését Iránból. Mendez zseniális, ám kockázatos tervet eszel ki: ál-hollywoodi stábot szervez maga köré (CIA-emberekből és valódi álomgyári munkásokból vegyesen), majd Teheránba megy, hogy ott önmagát az Argo című hollywoodi sci-fi producerének, bujkáló honfitársait stábnak beállítva megkíséreljék az országból való kijutást. Egy eddig jó okkal elhallgatott eset a CIA nagy könyvéből, melyből Ben Affleck rendezett valódi hollywoodi mozit. "Egy sikeres film és egy jól kitalált misszió párhuzamba állítható egymással. A legelső szabály minden félrevezető műveletben, hogy megértsd, ki a közönséged. Az Argo esetében nem annyira az irániak, hanem maguk a bujkálók voltak a közönség."-(Tony Mendez) 

Saját megjegyzés:
Hamarosan a mozikba kerül Ben Affleck saját rendezésű filmje, melyben a főszerepet is ő játssza majd. A film Tony Mendez dokumentumkönyv szerű izgalmas regényét dolgozza fel. Két mozijeggyel párosítva igazán tökéletes ajándék lehet - és még mi is jól járunk, hiszen mozizhatunk! :)

Kinek ajánlom:
Férjnek, barátnak, fiútestvérnek, izgalmakat, kalandokat szerető férfiismerősöknek.


John Le Carré: Egy tökéletes kém

Kiadó: Agave Kiadó
Oldalak száma: 642 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 640 gr
ISBN: 9786155049460
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3.680,. (Internetes ár: 3.128,- Bookline)

Fülszöveg:
Magnus Pym, a középszintű diplomata és a brit hírszerzés embere eltűnt bécsi lakásukból. Többen azt sejtik, hogy átállt a szovjetek oldalára, így hamarosan kíméletlen hajtóvadászat indul nemcsak a feltételezett áruló, hanem a köddé vált férj, az odaadó apa és a titkos ügynök ellen. Hamarosan kiderül, hogy Pym élete csupa titkokból áll, amelyekről a még a hozzá legközelebb állók is csak részleteket véltek sejteni: felesége, Mary, munkatársa, Jack Brotherhood és tartótisztje, Pavel őrnagy. Miközben három földrész titkosszolgálatai keresik őt, Pym egy tengerparti szállodában veti papírra élete történetét, amelyet két alak dominált. Egyfelől apja, a zseniális és elkötelezett svindler, a másik pedig egy rejtélyes figura, akivel Svájcban hozta össze a sors - vagy a (bal-, talán a jó) szerencse. A John le Carré mesterművének tartott regényt, életművének talán legfontosabb darabját méltán tartják nemcsak a kémregények legkiválóbbjának, hanem a kortárs angol próza egyik meghatározó darabjának is.

Kinek ajánlom:
Férjeknek, apáknak, nagyapáknak - kémregények rajongóinak.


Árpa Attila: Holtomiglan

Kiadó: Ulpius Ház Könyvkiadó KFT. 
Oldalak száma: 394
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 330 gr
ISBN: 9789632545738
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3499,- (a Libri Kiadónál most 1+1-es akcióban szerepel)

Fülszöveg:
Három gondtalan kamasz teker a rákospalotai naplementében. Nem sejtik, hogy életük talán legboldogabb napját hagyják maguk mögött. Nem sejtik, hogy alig pár év múlva a 90-es évek pesti alvilágában próbálnak majd felfelé törni, vagy legalább életben maradni. Lesz közülük, aki az ország legrettegettebb bérgyilkosává válik, lesz, aki nem éri meg a harmincas éveit, és lesz, akinek döntenie kell: hatalom vagy szerelem. Barátság vagy halál. Árpa Attila első regénye Levi alvilági karrierjének és szerelmének történetével mutatja be hitelesen a magyar olajmaffia korszakát, amikor milliárdok forogtak kockán, és a kivégzések mindennaposok voltak, sokszor mégis az emberi értékek és érzelmek döntöttek a bűnözők életéről vagy haláláról. Levi kamasz, aki vonzódik a bűnözőkhöz és vadregényes, izgalmas életükhöz. Felküzdi magát a pesti maffia elitjébe, de beleszeret az egyik nagyfőnök lányába. Hamarosan lehetetlen döntés előtt találja magát: ha megöli szerelme apját, ő lesz az új helytartó, de örökre elveszíti a lányt. Ha nem, egy csapásra véget ér a pályafutása, és ő maga válik célponttá. Regény a bűnöző lelkéről és az alvilág szívéről. Letehetetlen, különleges, izgalmas és legfőképp hiteles. A fikcióba a magyar valóság keveredik, és ezáltal olyan egyedi világot teremt, mely egyszerre romantikus és hátborzongatóan igaz. Árpa Attilának a Holtomiglan az első regénye, de nem az első könyve. Az olajszőkítés kulisszái között játszódó magyar Keresztapa-történet születéséről, a színész-rendező-író-producer így nyilatkozott: "Az olajmaffia története a magyar valóság egy nagyon is jellemző, de nem eléggé közismert epizódja, egyben egyedülálló és véres "tanmeséje" az emberi butaságnak és mohóságnak. Szereplői közül többen megszámolni sem tudták a milliárdjaikat... A korrupciónak Magyarországon olyan hagyománya van, mint a disznóölésnek. Semmit nem lehet tenni ellene, és az olajszőkítés az egyik legjobb példa rá. Olyan szinten voltak benne befolyásos emberek, hogy a mai napig nem tudtak senkit felelősségre vonni." 

Kinek ajánlom:
Férjeknek, apáknak, unokatestvéreknek - akiket érdekel a magyar valóság, a realitás, a bűnözők, az alvilág  élete.


Steven Saylor: A hét csoda

Kiadó: Agave Könyvek Kiadó Kft
Oldalak száma: 384 oldal
Borító: Puhatáblás
ISBN: 9786155272042
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3280,-

Fülszöveg:
Gordianus, tizennyolcadik életévét betöltvén, élete legnagyobb kalandjára indul megtekinti a világ hét csodáját. Ekkor még nem hívják Nyomozónak ám ez a kíváncsi ifjú római a hét csoda mindegyikénél olyan rejtéllyel szembesül, amely próbára teszi képességeit. Utazásaira tanára, a szidóni Antipatrosz szegődik társául, az akkori világ legünnepeltebb poétája, aki ugyanakkor meglehetősen csavaros észjárású öregember. Mielőtt útnak indulnak, Antipatrosz megrendezi a saját halálát, hogy álnéven járhassa a világot. A történetek hátterében ott forrong az a politikai zűrzavar, amely fenekestül forgatja majd fel a római világot. Tanár és tanítványa együtt látogatnak el Görögország és Kis-Ázsia híres városaiba, majd Babilóniába és Egyiptomba. Szemtanúi lesznek az első Olümpiai Játékoknak, egzotikus ünnepségeken vesznek részt, és megcsodálhatják a legkáprázatosabb építményeket, amelyeket emberi kéz valaha alkotott. Útjukat gyilkosságok, boszorkányságok és egyéb kísérteties jelenségek kísérik. Steven Saylor végre felfedi Gordianus életének eddig ismeretlen szakaszát, és arra is fény derül, hogyan lett belőle a Nyomozó. Mindeközben bepillantást nyerünk az ókori Róma talányokban, izgalmakban, csodákban és összeesküvésekben gazdag világába, mindezt azon a varázslatos módon, amire csak Steven Saylor képes. 

Kinek ajánlom:
Férjeknek, apáknak, nagyapáknak, nagybácsiknak - művészettörténetet, történelmet szerető férfiismerőseinknek.


Trux Béla: Akkon ostroma


Kiadó: Atlantic Press Kiadó 
Oldalak száma: 820 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 400 gr
ISBN: 9786155033834
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3.990,- (Internetes ár: 3.192,- )

Fülszöveg:
Az ostrom, amely eldöntötte a keresztes háborúk sorsát. A Mennyei Királyság romokban, a hódító Európa csaknem teljesen kiszorult a Szentföldről. Jeruzsálem, Tripolisz és a többi nagyváros mind elesett, egyedül Akkon áll még ellen a szultánnak. A védői tudják: ha ők veszítenek, a kisebb települések képtelenek ellenállni a túlerőnek. A szolgasorba taszított Tristan von Zorn a véletlennek köszönhetően ismét lovagi rangra emelkedik. Guillaume de Beaujeu nagymester kegyeltjeként betekintést nyer a templomos rend misztériumaiba, és hamarosan az események sűrűjében találja magát. Nem sejti még, hogy számára a vártnál is több fájdalmat hoz a háború. Múltja utánanyúl, és Tristan válaszút elé kerül: becsület és a hősi halál vagy élet és szerelem. De képes-e élni úgy, hogy feladja elveit? Al-Asraf Khalil, Egyiptom mameluk szultánja 1291 márciusán teljes haderejével Akkon városa ellen indul, hogy egyszer s mindenkorra elűzze az európai hadurakat a Palesztin partvidékről. Ha Akkon elesik, minden elveszett.

Saját megjegyzés:
Akinek tetszett A templomos lovag, az garantáltan nem fog csalódni az Akkon sorozat második részében sem. Bár nem olvastam még - hiszen csak november végén jelenik meg  - biztosan merem ezt állítani. Miért? Mert tudom, hogy Trux Béla mennyire csodálatosan ír, milyen elképesztően tájékozott a kor történelmét, szokásait, kultúráját illetően. Aki szereti a történelmet, annak egészen biztosan nem fog csalódást okozni.

Kinek ajánlom:
Apáknak, nagyapáknak, nagybácsiknak, tanároknak, történelmet imádóknak.


Pintér Bence - Pintér Máté: A szivarhajó utolsó útja


Kiadó: Agave Könyvek Kiadó Kft.
Oldalak száma: 230 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 280 gr
ISBN: 9786155049941
Kiadás éve: 2012 
Ára: 2.980,- (Internetes ár - 7books.hu - 2.235,- )

Fülszöveg:
Az 1848-49-es szabadságharcot megnyertük, és megvalósult Kossuth Lajos nagy álma, a Dunai Konföderácó! Kossuth Csaba - Kossuth Lajos unokája -, fiatal lovastiszt feladatot kap a hadügyi államtitkártól, hogy juttasson el egy bizalmas iratot a Konföderáció fővárosába, Belgrádba. A vonatot azonban szerb szeparatisták támadják meg, és az iratok eltűnnek, a helyszínen csupán egy pikk király marad. Ezalatt a fiumei Buda-Ganz gyárból egy rejtélyes feketeköpenyes alak elköti a Konföderáció legújabb titkos fejlesztését, egy hadi szivarhajót, és útnak indítja Belgrád felé. Kossuth Csaba egy szépséges kémnővel ered a titokzatos és mindenre elszánt idegen nyomába, akinek célja nem kevesebb, mint a Konföderáció elpusztítása függetlenül attól, hogy ez hány emberéletet követel. - Pintér Bence és Pintér Máté (vigyázat, nem testvérek!) regénye új műfajjal színesíti az ifjúsági regények palettáját. A szivarhajó utolsó útja olyan alternatív történelmi kalandregény, amely egyszerre szerez örömet Jules Verne olvasóinak és a James Bond-rajongóknak.

Kinek ajánlom:
Férjeknek, barátoknak, fiútestvéreknek, unokatestvéreknek, kalandos, izgalmas történeteket kedvelőknek.


Benyák Zoltán: Ars Fatalis

Kiadó: Alfadat-Press Nyomdaipari Kft 
Oldalak száma: 282 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 320 gr
ISBN: 9789630846622
Kiadás éve: 2012 
Ár: 2500,- (Internetes ára: 1.875,- 7books.hu)


FülszövegAnton Pal sosem kutatta az élet nagy titkait, annak mozgatórugóját a sorsot, a szerencsét, a végzetet. Most mégis olyan kalandba keveredik, ami fenekestől fordítja fel a világképét. Egy üveggolyó Isztambul piacáról. Egy pár dobókocka budapesti bolondokháza mélyéről. Egy lány Párizs metrójából.
Benyák Zoltán nemcsak érdekfeszítő történetet kínál az "Ars Fatalis" lapjain. Sorai észrevétlenül telepednek az olvasóra, és ott maradnak a könyv olvasása után is. - Benyák Zoltán a Veszett lelkek városának és a Zsoldos-Péter díjra jelölt Kvartett-nek írója

Saját megjegyzés:
Személy szerint én nagyon ígéretesnek tartom ezt a könyvet, és nagyon jó értékeléseket olvastam róla. És a kívánságlistám lakója - már egy ideje, hamarosan elkezdem az olvasását.

Kinek ajánlom:
Barátoknak, férjeknek, fiútestvéreknek - mindazoknak, akik nyitottak a misztikumra, ezotériára, mégis szeretik az izgalmas történeteket.


Don Winslow: A gandzsa urai

Kiadó: Agave Könyvek Kiadó Kft.
Oldalak száma: 348 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 340 gr
ISBN: 9786155272066
Kiadás éve: 2012 
Ár: 2980,-(Internetes ár: 2.235,- 7books.hu)

Fülszöveg:
Don Winslow a Vadállatokban mutatta be Bent és Chont, a két drogdílert, akik mindent megtesznek azért, hogy megmentsék a lányt, akit szeretnek. A regény az egész világon átütő sikert aratott, Oliver Stone rendezte a filmváltozatát (Vadállatok), most pedig itt van a Vadállatokhoz vezető út, amire mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy egyenes és sima lett volna.
A minden mozzanatában teljesen eredeti családi saga az 1960-as években kezdődik és napjainkban ér véget, szereplői apák és fiúk, anyák és lányok, barátok és szeretők. Ahogy Ben, Chon és O folyamatosan küzdenek a kegyetlen drogbárókkal és a korrupt rendőrökkel, rájönnek, hogy a jövőjük elemi szinten fonódott össze szüleik múltjával. A két generáció állandóan egymásnak ütközik, és egyik oldal sem ússza meg sérülések nélkül, hogy aztán Bennek, Chonnak és O-nak a történet végén választania kelljen családjuk és egymás iránti hűségük között. A letehetetlenül izgalmas regényben nemcsak a Barbár állatok legfontosabb szereplői bukkannak fel, de még Frankie Machine és Bobby Z is, és persze drogdílerek, szörfösök, nyertesek és vesztesek, és végül a királyok.

Saját megjegyzés:
Aki látta a Vadállatokat, annak azért ajánlanám. Aki nem látta, annak azért. 
Komplex ajándék lehet egy Vadállatok vagy egy Barbár állatok DVD-vel - azt hiszem, már megjelentek...

Kinek ajánlom:
Bohókás férjeknek, barátoknak, fiútestvéreknek, fiatal férfiismerősöknek - akik szeretik a vicces, mulatságos, Tarantino - stílusú regényeket.


Szabó Győző: Toxikóma


Kiadó: Libri Könyvkiadó
Oldalak száma: 250 oldal
Borító: Puhatáblás
ISBN: 9789633101124
Kiadás éve: 2012 
Ár: 2990,-(Internetes ár: 2.542,- Bookline)

Fülszöveg:
El akarod olvasni ezt a könyvet. Mert nem akarod, hogy drogos legyen a fiad. Vagy éppen azért, mert függő a lányod. Mert iszonyúan vonz a mámor, vagy mert kegyetlenül taszít a cucc, mégis mindennap beadod magadnak. Vagy csupán tudni szeretnéd, megéri-e tisztának maradni. Győző egy bátor srác Nyírbátorból. Felkavaró őszinteséggel meséli el, mennyire szórakoztató és kalandos az út a pokolba. Kendermezőkön és mákföldeken vezet keresztül, egészen a halál küszöbéig. Visszafelé viszont annál gyötrelmesebb. Győzőt mára egy ország ismeri, de a tíz évig tartó zuhanását szinte senki. Illetve egy valaki mégis, az őt kijózanító Morpheus, aki nem más, mint Dr. Csernus Imre. Hány embert veszített el Győző, mire megtalálta önmagát és az édes életet? Ezt a könyvet el fogod olvasni.

Kinek ajánlom:
Mindenkinek, akit érdekel, milyen lehet egy drogos élete, aki szeretné megérteni, elkerülni, átérezni.


Jurányi Zsolt: Az alvilág zsoldjában

Kiadó: Ulpius Ház Könyvkiadó KFT. 
Oldalak száma: 502 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 400 gr
ISBN: 9789632546186
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3.499,- (Internetes ár: 2.624,- - 7books.hu)

Fülszöveg:
Történetem szereplői, az éjszakai emberek, egytől egyig létező személyek. A történetek valósak. Megdöbbentő, de megtörténtek. Én csak leírtam azt, amit láttam, hallottam, illetve átéltem. Ezt a világot csak az ismeri igazán, aki benne élt, aki tudja, hogyan működik. Én hosszú évekig éltem ebben a közegben. Ha valaki korrekt volt velem, azt sosem felejtettem el, és sokszorosan fizettem neki a jóért jóval. Később, amikor már megvolt a testőrcégünk, az irodám falán a következő volt olvasható: Mindenki az érdemei szerint nyeri el a jutalmát. Ha te ellenem kihúzod a kardod, én az enyémmel a feleséged, lányod és a bölcsőben fekvő gyermeked szívét szúrom keresztül. Ez a jelmondat azonban csak az utolsó időszakban volt rám jellemző.

Kinek ajánlom:
Férjeknek, fiútestvéreknek - mindazoknak, akik bírják a megrázó, alvilági történeteket, akik mernek szembesülni a mai, éjszakai Magyarországgal.


Földes András: Erőss Zsolt - A himalájánál magasabbra


Kiadó: Libri Könyvkiadó 
Oldalak száma: 422 oldal
Borító: Keménytáblás, védőborítós
Súly: 780 gr
ISBN: 9789633101421
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3.990.-(Internetes ár: 2.993,- - 7books.hu)

Fülszöveg: 
Erőss Zsolt beállt a Mount Everest csúcsa felé kanyargó sorba. Mi volt az a parancs, ami az éjszaka közepén kilökte az embereket a hálózsák melegéből, hogy sipító tüdővel feltuszkolja őket a fagyott, sötét és kemény világvégére? A lassú mozdulatokból, a kétségbeesetten rángó szívből nem lehetett kiolvasni a választ. Az élet alapvető kérdéseire ugyanis nincs felelet. Miért ébred fel az ember, ha tudja, hogy majd elalszik, miért szeret, ha elmúlik a hevület, és miért él, ha a végén biztosan meghal? Ahogy Erőss Zsolt élete, úgy életrajzi könyve sem szokványos. A történetekből megismerhetjük a hegymászó kalandjait Erdélytől a Himalájáig, az első sziklamászástól a legutolsó expedícióig. Az alpinizmus mellett feltárul előttünk Ázsia, Afrika és Dél-Amerika egzotikus világa, amelyek évtizedek alatt a hegymászó második otthonává váltak. A könyv azonban akkor is lenyűgöző lenne, ha főszereplője ki sem lépne a kertjéből. Erőss Zsolt nem csak azt meséli el, hogyan hódította meg első magyarként a világ legmagasabb csúcsát, hanem azt is, hogy miért nem esett kétségbe egyik lábának elvesztése után, és miért volt egyértelmű, hogy folytatnia kell a hegymászást. A neves alpinista kalandjait, életét olyan bölcs eltökéltség hajtja, amely ötleteket adhat számunkra is, hogyan váltsuk valóra vágyainkat a Föld egy távoli pontján, vagy akár egészen közel. "Nem zaklat fel, hogy elveszítettem a lábam. Amikor pörögtem, zuhantam a sziklák közt, meg is halhattam volna. A baleset után annyit mondtam a feleségemnek, örülök, hogy élek. Bárhogyan is, de élek, és ez a lényeg." A regényes életrajz írója, Földes András amellett, hogy Erőss Zsolt barátja, hegymászó is. Elkísérte őt néhány expedíciójára, hogy belülről mutathassa meg ezt a félelmetes, ugyanakkor lenyűgöző világot.

Saját megjegyzés: 
Sosem értettem, hogy mit szeret valaki abban, hogy elképesztő hidegben mászik felfelé, kibír hóviharokat egy vékony kis sátorban, állandó veszélynek teszi ki magát, éhezik, fázik, retteg...
Talán ezáltal a könyv által én is megérteném...

Kinek ajánlom:
Férjeknek, barátoknak, testvéreknek - kalandokat, izgalmakat, hegymászást kedvelőknek.


Vámos Miklós: Szitakötő


Kiadó: Európa Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma: 432 oldal
Borító: Keménytáblás, védőborítós
Súly: 430 gr
ISBN: 9789630794862
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3.500,- (Internetes ár: 2.625,- - 7books.hu)

Fülszöveg:
Állítólag csak annak szólhatnak egy életre a barátságai, aki idejekorán meghal. Valóban? Engem - személyes érintettség okán - régóta izgat a kérdés. A szitakötő a barátság és a nemzedék regénye. Kérdés, mire jutott a múlt század közepén (1950, plusz-mínusz valamennyi) született generáció. Nyolc főhősöm (és néhány "kültag") a keményvonalas szocializmus éveiben volt gyerek. A puhább diktatúrában kamasz és ifjú felnőtt. Életük közepét találta telibe a rendszerváltozás. Már a (fapados) magyar kapitalizmusban is éltek huszonkét évet. Mire elég hat évtized? Mit értünk el, s miről maradtunk le? Mit tanultunk, s miből nem? Mit felejtettünk el, s mi vésődött belénk örökre? (Ha ugyan létezik olyasmi, hogy "örökre".) Számba vehető a várható jövő is. Sok a szitakötő-zizegés ebben a regényben. És, az egyik szereplő szavait idézve: sok a férfisírás. De nem több, mint a közös nevetés.

Kinek ajánlom:
Apáknak, nagyapáknak, nagybácsiknak - mindazoknak, akik átélték, túlélték a rendszerváltást, vagy azoknak, akiket érdekel. Vagy akik szeretik Vámos Miklóst...


Carlos Ruiz Zafón: A mennyország fogságában

Kiadó: Ulpius Ház Könyvkiadó KFT. 
Oldalak száma: 366 oldal
Borító: Puhatábllás
Súly: 380 gr
ISBN: 9789632545967
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3.399,- (Internetes ár: 2.999,- - 7books.hu)

Fülszöveg:
Az Elfeledett Könyvek Temetője újabb kötettel bővül…
Zafón első világsikerű regényének, A szél árnyékának két főhőse, Daniel és Fermín, néhány hónap elteltével újabb kalandokra indul Barcelona utcáin, egy rejtélyes idegen nyomát követve. De az út valójában a múltba vezet. Milyen titkokat rejteget Fermín élete? Mindent tud-e Daniel a családja történetéről? Nem lenne-e jobb, ha bizonyos dolgok örökre rejtve maradnának? Úgy látszik, eljött az idő, hogy megtudjuk az igazságot, és a keserű emlékek felidézése közben fény derül az Angyali játszma című rejtélyes kézirat keletkezésének körülményeire is. 
A négykötetesre tervezett sorozat harmadik része ismét izgalmakkal, fanyar humorral és összetéveszthetetlen zafóni hangulatokkal várja az olvasót.

Kinek ajánlom:
Mindenkinek, aki szereti Zafónt. Aki olvasta A szél árnyékát vagy Az angyali játszmát. Aki szereti Monte Christo történetét :)


Dean Koontz: A halott város


Kiadó: Szukits Könyvkiadó 
Oldalak száma: 398 oldal
Borító: Puhatáblás
Súly: 300 gr
ISBN: 9789634972471
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3.300,- (Internetes ár: 2.640,- - Szukits.hu)

Fülszöveg:
A kétszáz éves géniusz, a világuralomra törő Victor Frankenstein meghalt és elpusztultak rabszolgái is. Ám ő erre az eshetőségre is számított: a halála pillanatában életre kelt a klónja, aki folytatja a megkezdett munkát. Egy montanai kisváros mellett, egy elhagyatott hidegháborús telephelyen megteremti replikánsait, amelyek közkatonaként fognak harcolni a háborújában, majd létrehozza azokat a nanomutánsokat, amelyek őrült terve szerint fel fogják zabálni a világot. A magát a Teremtő ellenpólusának képzelő tudós sötét szándékairól csak kevesen tudnak, és még kevesebben tehetnek kísérletet arra, hogy megállítsák. Csak Frankenstein legelső, misztikus lénnyé változott teremtménye, egy klónozott nő, egy biológiai kísérlet melléktermékeként létrejött zseni, egy autista kisfiú, egy fegyvermániás szekta hívői és két tapasztalt zsaru állnak a pusztulás útjába. Vajon van a világnak jövője, ha csak ez a kis csapat száll szembe Victor Frankensteinnel?

Kinek ajánlom?
Mindazoknak, akik szeretik a horrorsztorikat, a rettegést, a borzongást.



Tom Harper: A titkok könyve


Kiadó: Ventus Libro Kiadó
Oldalak száma: 534 oldal
Borító: FÜLES, KARTONÁLT
Súly: 360 gr
ISBN: 9789639926967
Kiadás éve: 2012 
Ár: 3.200,. (Internetes ár: 2.400,- - 7books.hu)

Fülszöveg:
A németországi hegyek között, egy hó által elzárt faluban egy fiatal nő rendkívüli titkot fedez fel, majd eltűnik, mielőtt nyilvánosságra hozhatná. Nem marad utána más, csak egy titokzatos középkori kártyalap, amely évszázadok óta zavarba ejti a tudósokat. Nick Ash New Yorkban az FBI-nak dolgozik. A barátnője, Gillian hat hónappal korábban lelépett, és összetörte a szívét. Most Nick az egyetlen ember, aki megmentheti a lányt - ha még nem túl késő. Órákkal a lány üzenetének kézhezvétele után Nick már úton is van, és mélyen alámerül a múltban, mielőtt az éri utol őt. Nick keresztül-kasul bejárja Európát, és Gillian nyomát követve egy ötszáz éves kolostorba jut, ámde évszázadokon átnyúló erők szorításában találja magát. Vannak emberek, akik annak szentelték az életüket, hogy megőrizzék a titkot, mindenáron.

Saját megjegyzés:
Engem nagyon érdekel ez a könyv, nagyon sokat várok tőle! Azt hiszem, ez telitalálatos ajándék lehet egy barátnak, férjnek vagy testvérnek, de az apukámnak is nyugodt szívvel odaadnám...


Kinek ajánlom:
Az izgalmas, rejtélyes kalandokat kedvelőknek, a borzongásra vágyóknak.

Remélem, a segítségetekre lehettem és Mindenki megtalálja a legmegfelelőbbet férfiismerősei számára! 
Boldog Karácsonyt Nekik! 

2 megjegyzés:

MFKata írta...

No drága... kérdezhetek? Egy pasiismerősöm kérdezte, hogy mit olvasson... amibe retteghet, félhet? Szerinted??? ;-)
Jöhetnek az elvont misztikus dolgok is...

Roni olvas írta...

Nos, legyen Koontz-tól A halott város...Ő igazán borzongató könyveket ír, és ez 2012-es megjelenésű, tehát elég friss - sztem tetszeni fog neki! :)
Beteszem majd a többi közé! :)

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates