2011. április 27., szerda

A Könyvmolyképző Kiadó 2011-es megjelenései - 2.
Előre elnézést kérek a szerkesztési hibákért - egyszerűen nem tudom, mit csinálhatnék még, hogy normális színezetet kapjon és úgy jelenjen meg, ahogy a szerkesztő módban látom - széthúzások nélkül... 

Továbbá elnézést kérek az esetleges fordítási hibákért. Néhány fülszöveget magam fordítottam, és mivel nem beszélek túl jól angolul (világéletemben németet és oroszt tanultam), előfordulhatnak tévedések...


Könyvhét - június

·                 Claudia Gray - Afterlife (Evernight 4.)
Azzá válik, amitől féltek most, Bianca és Lucas szembenéznek egy rémítő új valósággal. Visszakell térjenek az Evernight Akadémiára, Lucas vámpírként és Bianca kísértetként. De Lucast kísértik démonok, mindkettő személyes és természetfölötti. Biancának segítenie kell neki, harcolni a benne levő gonosszal, a harcos erők elhatározták, hogy szétválasztják őket- és úgy vélhetik, hogy a hatalom végre követeli a végzetét.

·                 Becca Fitzpatrick -  Crescendo (Hush, Hush 2.)
Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával, Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali), és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza.
Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok.
Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újra veszélynek teszi ki magát. De tényleg számíthat Patchre, vagy van egy titka, mely sötétebb , mint amit a lány el tud képzelni?

·                 Libba Bray - Távoli édes dolog  (Gemma Doyle 3. )
Azóta, hogy Gemma Doyle belépett a baljós Spence Akadémia falai közé, az élete egy év alatt fenekestől felfordult. Meggyilkolták az anyját, az apja az ópium rabja lett. Gemma soha nem sejtett erőt fedez fel magában, amelynek segítségével szembeszáll a csípős nyelvű és rosszindulatú iskolatársnőivel, és hűséges barátnőt farag belőlük. E közben megnyílik előtte egy elvarázsolt világ, a birodalmak, amelyben elszabadult a fekete mágia. Gemma a fenyegető veszélyek ellenére uralma alá hajtja a varázserőt, és hihetetlenül izgalmas kalandok során szokatlan szövetséget köt az akaratos Felicityvel és a félénk Ann-nel, valamint Kartikkal, az egzotikus indiai fiatalemberrel, egy titkos társaság tagjával, akit mind a szigorú illemszabályok szerint működő viktoriánus társadalom, mind a körülmények eltiltanak tőle, de akihez mégis gyengéd szálak fűzik. Gemma kettős élete most ér a fordulópontjához: egyszerre készül elhagyni a Spence Akadémiát, hogy első londoni báli szezonja alkalmával bevezessék a társaságba és férjet keressen, ugyanakkor rendet kell teremtenie a birodalmakban, ahol szövetségük negyedik tagja, a gyönyörű Pippa élőhalottként megrekedt, és ahol titokzatos erők támadása fenyeget. Gemma veszélyekkel dacolva, két ellentétes világ határmezsgyéjén egyensúlyozva próbálja a maga és barátnői életét megmenteni és a boldogság útjára terelni.

·                 Brent Weeks - Az árnyékvilág peremén (Éjangyal trilógia 2. )
Kylar leszámolt orgyilkos életével. Az Istenkirály hatalomátvétele után a mestere, Durzo, és legjobb barátja, Logan halottak. Kylar új életet kezd: egy új városban, új barátokkal, új hivatással. Új életével új titkok kerülnek napvilágra és régi ismerősök keresik fel Kylart. A sok új rejtély közül csak egy, hogy Logan talán életben van. Kylart fájdalmas választások elé állítják: örökre kilép az árnyak közül, és békében él új családjával, vagy kockára tesz mindent, hogy végrehajtson egy utolsó, nagy megbízatást?

·                 Kristin Cashore - Fire - Zsarát
Zsarát kívül-belül különleges lány, és az utolsó ember-szörny Völgyeföldén. A vörös ezerféle árnyalatában pompázó haja és különös képessége, hogy belelásson mások gondolataiba és uralkodjék az emberek elméje fölött, egyszerre teszi imádott és gyűlölt személlyé a királyságban. Mert ezt a képességet éppúgy lehet rosszra, mint jóra használni. Az ifjú Nash királyt lázadó főurak igyekeznek letaszítani trónjáról, és az ellenük folytatott küzdelemben a király végül a szörny-lányhoz fordul segítségért. Mit tegyen egy fiatal lány, aki nem akar gonosz apja nyomdokaiba lépni, miközben képességével akár a háborútól is megmentheti az országot? És mit tegyen egy fiatal lány, aki mások fejébe belelát ugyan ,de most a saját érzéseivel kell szembenéznie? Zsarátot az ifjú Brigan herceg kíséri a királyi városba. A herceg az egyetlen személy, akinek elméje teljesen zárva marad a lány előtt. De vajon a szíve is zárva maradhat-e?

·                 Jessica Day George - Éjféli bál
A háborúból hazatérő fiatal Galen a király kertjében talál munkát. Ott megtudja, hogy a király tizenkét lánya súlyos titkot őriz: minden éjjel rongyosra táncolják a cipőjüket, de senki sem tudja, hogy hogyan és miért. Miután egyik herceg a másik után próbálja hiába megfejteni a titkot, a családot boszorkánysággal vádolják. Ekkor Galen úgy dönt, segíteni próbál. Egy különös boszorkány egy pár ezüst kötőtűt és egy köpönyeget ad neki fegyverként, így követi a hercegnőket, hogy megtudja az átkuk titkát. (saját fordítás, bocs a hibákért)

·                 Lauren Kate - Kitaszítva
Van valami fájdalmasan ismerős Daniel Grigoriban. A rejtélyes és zárkózott fiú azonnal felkelti Luca Price érdeklődését, az első pillanattól fogva, amikor a lány meglátja a Sword & Cross bentlakásos iskolában, Savannah-ban. Ő az egyetlen jó dolog az intézményben, ahol tilos mobiltelefont használni, a többi diák nehéz eset, és minden mozdulatukat biztonsági kamerák figyelik. Csakhogy Daniel nem akarja, hogy bármi köze legyen Luce-höz – mindent megtesz, hogy ezt nyilvánvalóvá tegye a lány számára. De Luce nem képes lemondani róla.

Szeptember

·                 Sophie Jordan - Firelight 
A történet egy tinédzser testvérpárról szól, akik sárkányok leszármazottai, és egyikük, Jacinda, rendelkezik a tűzfújás képességével, ami még fajuk között is ritkának számít. A sárkányivadékok az emberi világtól elzárva, saját titkos birodalmukban élnek, emberi és sárkányformában egyaránt képesek megjelenni. Jacinda örökös lázadása ahhoz vezet, hogy családját az emberek birodalmába száműzik…Ott találkozik Willel, akibe beleszeret...De ki is a fiú valójában?

·                 Aprilynne Pike - Spells
Hat hónap telt el azóta, hogy Laurel megmentette a tündérek birodalmába vezető  avaloni átjárót. Most a nyarát azzal kellene töltenie, hogy tanuljon mint Fall tündér (?).  De az emberi családja és barátai még mindig halálos veszélyben vannak - és az Avaloni átjáró nagyobb veszélyben van, mint valaha.
Amikor eljön az ideje, hogy megvédje azokat, akiket szeret, vajon kihez fordul segítségért? Ember barátjához, Davidhez? Vagy Tamanihoz, a felvillanyozó tündérhez, akihez tagadhatatlanul vonzódik? (saját fordítás, bocsánat a hibákért. Mentségemre legyen mondva, hogy sosem tanultam angolul, csak azt tudom, ami saját kútfőmből rámragadt...)


Október

·                 Lauren Conrad - LA Candy 
Lauren Conrad önéletrajzi ihletésű könyve, mely két 19 éves lányról szól, akiket felkér egy producer, hogy vegyenek részt a Szex és New York valóságshow változatában.

·                 Rachel Hawkins - Hex Hall 
Sophie Mercer  boszorkány. De ez a dolog a varázslattal még  nem működik  igazán. Amikor megpróbál segíteni egy osztálytársán, a varázslat katasztrófával végződik ezért az anyja elküldi őket a Hekaté Hallba, a fiatal boszorkányok, alakváltók és tündérek bentlakásos iskolájába. Ott Sophie meg kell, hogy ossza a szobáját az iskola
egyetlen vámpírjával. Ráadásul nem sokkal megérkezésük után, rátelepszik az iskola legsötétebb boszorkányainak triója. Sophie fülig beleszeret a fantasztikusan jóképű varázslóba, Archerbe -  a Hecate Hall szívtiprójába. Mikor az iskolában rátámadnak néhány boszorkányra, a gyanú Sophie szobatársára terelődik.

·                 Simone Elkeles - Perfect Chemistry  
Brittany Ellisnek látszólag mindene megvan: gazdag szülők, a tökéletes barát, és a "megfelelő" baráti kör. Amikor Brittany kényszerből Alex Fuentes labor partnere lesz, aki egy bandatag a város rossz oldaláról, a lány tökéletes élete elkezd felbomlani. Alex rossz fiú, és tudja is magáról, így amikor fogadást köt a barátaival, hogy elcsábítja Brittany-t, még nem tulajdonít neki nagy jelentőséget.
De ahogy Alex és Brittany egyre közelebb kerülnek egymáshoz, a levegő szikrázni kezd körülöttük, és mindketten szembesülnek vele, hogy a külsőségek néha megtévesztőek.Bontakozó szerelmük vajon elég lesz hogy összetartsa őket, amikor a világ elszántan szét akarja őket választani? 

·                 Gail Carriger - Soulless  
Alexia Tarabotti több okból sem élhet komolyabb társasági életet. Elsősorban azért, mert nincs lelke. Másodsorban azért, mert vénkisasszony, apja pedig olasz, ráadásul már meg is halt. Harmadiknak feltétlenül meg kell említenünk a vámpírt, aki az illemszabályokat semmibe véve, bárdolatlan módon lerohanja őt. De hogyan tovább? Alexia kilátásai nem túl rózsásak, mivel véletlenül megöli támadóját, majd rögtön színre lép a szörnyű Lord Maccon (a nagyhangú, lompos öltözetű, de jóvágású farkasember), hogy Viktória királynő nevében fényt derítsen a haláleset körülményeire. Míg bizonyos vámpírok váratlanul felbukkannak, mások ugyanilyen váratlanul tűnnek el, és közben mindenki Alexiára mutogat. Vajon ki tudja nyomozni, mi zajlik London legfelsőbb társadalmi köreiben? Hasznosnak bizonyul-e lélektelen mivolta, amely semlegesíti a természetfeletti erőket, vagy csak felbosszantja ezek gazdáit? És a legfőbb kérdés: ki az igazi ellenség, és van-e nála cukorszörptorta?

·                 Maggie Stiefvater - Forever  
A Shiverben Grace  és Sam egymásra talált. A Linger harcoltak, hogy együtt lehessenek. Most a tét még nagyobb, mint korábban. Hajtóvadászat indul a farkasok ellen. Az életük  veszélyben van. És a szerelem egyre nehezebb és nehezebb,ahogy közeledik a halál.
·                 Cally Taylor - A mennyország várhat  
Lucy hamarosan feleségül megy álmai hercegéhezi - a kedves, szép és vicces Danhez -, amikor az esküvő előtti éjszakán kitöri a nyakát.
 Mivel nem tudja elfogadni, hogy egy életre külön kerüljön lelkitársától,  Lucy úgy dönt, hogy inkább szellem legyen és Dannel maradjon, mint hogy felkerüljön a Mennybe. De hamarosan kiderül, ez nem is olyan egyszerű. 
Ha valóban szellemmé akar válni és Dannel lenni, el kell végeznie egy szinte lehetetlen feladatot. Hogy a fenébe találjon egy barátnőt Anglia legdinkább férfijének? A görög Archie-nak egyetlen szenvedélye van : multi-player számítógépes játékok és a nagyi. De Lucynek csak 21 napja van, hogy megtalálja a szerelmét. És amikor rájön, hogy  az úgynevezett barátjnőjének, Annának eltökélt szándéka, hogy  a szomorú, kiszolgáltatott Dant megszerezze, valóban nagy lesz a nyomás...

·                 Kami Garcia & Margaret Stohl - Beautiful Darkness  
Gatlin megyében ritkán érték meglepetések az embert. Legalábbis azt hittem. Kiderült, nagyobbat nem is tévedhettem volna. 
Volt egy átok. 
Volt egy lány. 
És a végén ott volt egy sírgödör. 
Lena Duchannes-hoz fogható lányt még nem láttak Gatlin városában. A középiskola új diákja mindent megtesz azért, hogy különleges képességeit és a családját sújtó évszázados átkot eltitkolja a városka vaskalapos polgárai és diáktársai előtt. Azonban az elfeledett Dél vadon burjánzó kertjeiben, borongós mocsaraiban és romos temetőiben nincs az a titok, ami örökre titok maradhatna. Ethan Wate számolja a napokat az érettségiig. Azon a napon nem csak a középiskolának, de Gatlinnek is búcsút akar mondani. Hónapok óta egy gyönyörű lány kísért az álmaiban. Amikor Lena beköltözik a város legrégebbi, egyben leghírhedtebb ültetvényére, Ethan megmagyarázhatatlan vonzódást érez iránta. Elszántan kutatni kezdi a kettejük közötti titokzatos kapcsolat eredetét. 
Egy városban, ahol ritkán érik meglepetések az embert, egy titok mindent megváltoztathat.

·                 Cassandra Claire - Clockwork Angels
London, a 19.-dik század második fele... Tessa Gray éli átlagos életét New Yorkban egészen addig, amíg nagynénje halála miatt rá nem kényszerül, hogy bátyjához, Nathanielhez utazzon Londonba. A testvére helyett azonban a gonosz Sötét nővérek várnak rá a kikötőben, és fogságba ejtik a lányt. Tessa előtt egy új világ tárul fel, kiderül, hogy ő egy alakváltó. Később Will és Jem, a londoni intézet árnyvadászai kiszabadítják őt, azonban a titokzatos Magister-nek szüksége van a lány képességére, és bármire hajlandó, hogy ezt megszerezze...(forrás: konyvmania.freeblog.hu)

·                 Bree Despain - The Lost Saint 
Amikor Grace meggyógyította Daniel Kalbit, ő is megfertőződött, ráadásul elvesztette szeretett testvérét is. Amikor Grace kap egy titokzatos telefonhívást Jude-tól, tudja, mit kell tennie. Miközben kétségbeesetten keresi Jude-ot összebarátkozik Talbottal, az új jövevénnyel, aki megígéri neki, hogy segítségére lesz. De minél közelebb kerülnek egymáshoz, a farkas nő Grace-ben és kapcsolata Daniellel veszélybe kerül - több szempontból is. Miközben Grace a sötét útját járja és küzd a benne rejlő farkassal, nem veszi észre, hogy az ellenség visszatért és halálos csapdába került...(saját fordítás ismét, bizonyára tele hibával, bocs!)

·                 Alex Flinn - Kiss in Time 
Mit csináltál a nyári vakáció alatt?
Jack egy 300 éves hercegnőt talált!
A Kiss in Time, egy modern Csipkerózsika  mese.
Talia varázslat alá került. ...
Jack megtörte az átkot.


November

·                 Cassandra Claire -  City of Fallen Angels
A háború véget ért, és a 16 éves Clary Fray izgatottan tér haza New Yorkba, hiszen innentől minden lehetőség nyitva áll előtte. Árnyvadásznak tanul - és ami mindennél fontosabb - végre együtt lehet a barátjával, Jace-szel. De mindennek ára van. Valaki gyilkolni kezdi azokat az árnyvadászokat, akik egykor Valentine körébe tartoztak, ezzel feszültséget robbantva ki az Alvilágiak és az Árnyvadászok között. Ez pedig egy második, véres háborúhoz vezethet. És mikor Jace lassan eltávolodik tőle, anélkül, hogy tudná miért, Clary szívébe befurakszik egy szörnyű gyanú: talán ő maga indította el az események szörnyű láncolatát, és ezzel elveszthet mindent, amit szeret. Elveszítheti Jace-t is. (bocs a fordításból eredő hibákért)

·                 Delphine de Vigan - No és Én  
 Lou Bertignac 160-as IQ-ja van és egy jó barátja,  Lucas. Otthon az apja a fürdőszobában sír titokban, az anyja pedig évek óta nem volt kint a házból. De Lounak hamarosan megváltozik az élete  - és a szülei is, mindössze azért, mert egy iskolai projekt során úgy dönt, hogy a hajléktalanokról ír. A projekt segítségével Lou találkozik No-val, egy tizenéves lánnyal, aki az utcákon él. Összebarátkoznak, egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és Lou lassan nem tudja elviselni, hogy No  az utcán marad, mikor ő hazamegy  -akkor is, ha ez az otthon szomorú és elhagyatott. Így hát megkérdezi a szüleit, mi lenne, ha No velük élne. Meglepetésére a szülei - végül - egyetértenek. No jelenléte erőt ad Lounak és a szüleinek, hogy végre szembenézzenek a sok szomorúsággal, ami beburkolta őket.  Együtt élhet-e az az ingatag, újdonsült család továbbra is?  Feszült, ragyogó regénye az otthonról és a hajléktalanságról. 

·                 Rachel Vincent - Stray 
"Már csak nyolc nőstény macska maradt. . .
És én vagyok az egyik közülük.
Úgy nézek ki, mint egy minden amerikai diák. De én macska vagyok,  forma-váltó, és a két világ között élek."
Nőstény macskák tűnnek el szerte az egész délvidéken, és a Büszkeség tehetetlen. Nem találja az eltűnt tagokat és nem tudja megállítani az eltűnésükért felelős Kóbort. Eltűnik Faythe két barátja is, és elhatározza, megkeresi őket.

·                 Kerstin Gier - Zafírkék
Gwendolyn és Gideon ezúttal fülig szerelmesen utaznak a jelenből a múltba. Meg kell menteniük a világot, és nem mellesleg a menüett tánclépéseit is el kell sajátítaniuk. Egyik sem egyszerű...


Ősz

·                 Diana Gabaldon - Dragonfly In Amber (Outlander 2.)
·                 Kate Morton - Forgotten garden
·                 Scott Westerfeld - Specials

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Template by:
Free Blog Templates